Skip to content

V-MODA Crossfade ii Wireless Headset Review

Under åren har det amerikanska företaget V-Moda fått ett gott rykte inom tillverkningen av avancerade hörlurar. De lyckas erbjuda högpresterande, personliga produkter med en robust design. De lanserar en ny version av sitt Bluetooth-headset, modellen Crossfade 2. Öronhörlurar med en självklar design och energiskt ljud.

Bra poäng
– Ett kraftfullt ljud
– Bluetooth-kontroller
– Fjärrkontroll och mikrofon


Negativa poäng
– Ingen brusreducering
– Batteri-liv
– pris

V-MODA Crossfade ii trådlösa hörlurar


V-MODA-Crossfade-ii

Den design som V-Moda föreslår känns igen långt ifrån, V-MODA Crossfade ii Wireless har verkligen ett unikt utseende. Vissa användare som främst letar efter en hjälm som förblir diskret kommer inte nödvändigtvis att uppskatta estetiken som erbjuds av denna modell. Tillverkningen av hjälmen är oklanderlig, den har en stålbåge och aluminiumplattor för öronkåporna. Hjälmen finns i svart, vitt och rosaguld. Rose gold-modellen kostar lite mer och det är den enda modellen som stöder Qualcomms aptx-codec (vilket resulterar i bättre ljudkvalitet). Det är ganska frustrerande att V-Moda inte integrerar aptX-codec i alla färgmodeller som erbjuds, eftersom codec gör stor skillnad för ljudkvaliteten.

Vad finns i boxen


v-moda-crossfade-2

I lådan hittar du Crossfade II Wireless, ett hårt bärväska, en mini-jack till 6,35 mm jackadapter, en USB Type-A / micro-USB-laddningskabel (1 meter), en mini-jackkabel / 1,30 m mini-jack med mikrofon och fjärrkontroll med 1 knapp. De “svarta” och “vita” versionerna är prissatta till 330 € och versionen “rose gold” kostar 350 €.

Funktioner och design


v-moda-crossfade-ii-trådlöst-test

Kuddarna är gjorda med minneskum och de är täckta med läder, det hela är snyggt och bekvämt. Hjälmen fälls inåt, vilket gör den mer kompakt för transport. Du kan förvara den i hårt fodral för att skydda den när du reser. V-Moda tillhandahåller en mikrofon och en knapps fjärrkontroll på minijackkabeln för trådbunden användning.

På vänster öronkopp hittar du kontrollknapparna, en skjutreglage för påslagning och Bluetooth-parning. Tre mekaniska tryckknappar för att styra volymen och ändra ljudspår. Kontrollerna är lyhörda, dubbel eller trippel tryck på mittknappen för att byta spår. Du kan använda handsfree-satsen med v moda crossfade 2, eftersom den innehåller en mikrofon. Men tyvärr, som nästan alla Bluetooth-headset, är mikrofonen inte särskilt effektiv, ljudet är dämpat. Förståelse kommer inte nödvändigtvis att vara lätt. Autonomin i Bluetooth på 14 timmar respekteras, men för detta pris och jämfört med konkurrensen är det verkligen lite. Tävlingen erbjuder mycket högre och effektiva krafter.

Prestanda och ljudkvalitet


v-moda-crossfade-2-test

V-MODA Crossfade ii Wireless erbjuder inte neutralt ljud. Ljudet från hörlurarna är varmt och kraftfullt, vilket är perfekt för modern musik. Vissa hörlurar har bas som äventyrar mellanregister och diskant, men för Corssfade 2 är det främst bas och mellanregister som uttalas, diskanten är mer diskret. Membranen är mycket lyhörda och ger ett dynamiskt och detaljerat ljud. Det är ett jättebra nöje att lyssna på musik med dessa hörlurar, oavsett om det är hiphop, electro eller metal. I trumhinnorna har du rätt till energisk bas, men som förblir skarp. Vi noterar bara att Crossfade II Wireless är mindre bekväm med akustiska musikgenrer.

Å andra sidan är det verkligen en besvikelse att V-Moda inte inkluderar aptX-stöd i de svartvita färgmodellerna i Crossfade 2. Codec finns endast i roséguldmodellen som därför kostar mer. När vi vet att aptX och aptX HD-standarden är mycket utbredd i Bluetooth-headset, förstår vi inte varför varumärket gjorde detta selektiva val. Observera också att det inte finns någon automatisk uppspelning / paus, ANC eller app för att styra digital signalbehandling.

Slutsats


v-moda-crossfade-2-recension

V-Moda-varumärket fortsätter att erbjuda kvalitetsprodukter, Crossfade II adresserar ett extravagant och unikt utseende, det sticker ut från tävlingen. Ljudet är energiskt, du kommer att ha rätt till perkussiv bas för att smickra dina trumhinnor. Det enda problemet att autonomin som headsetet erbjuder är riktigt låg.

Crossfade II hjälm


köp nu