Skip to content

Urbanears Plattan 2 hörlurar recension

hörlurar-Urbanears-Plattan-2

Mellan den första versionen och den andra har Plattan-hjälmen inte förändrats mycket. Varumärket har inte tagit någon risk på den estetiska sidan. Det är fortfarande ett ljudheadset med en enkel, kompakt och lätt design (130 gram). Satsen är gjord av plast och metall. Byggkvaliteten är inte extraordinär jämfört med vissa konkurrerande modeller, men hjälmen klarar fortfarande stötar och droppar. Du kan använda den i flera år om du tar hand om den. Öronkopparna fälls upp mot huvudbandet för enkel förvaring och transport av headsetet när du är på språng. Å andra sidan borde tillverkaren ha tillhandahållit ett litet skydds- / transportskydd i lådan. De Urbanears Plattan 2 finns i flera färger: svart, lila, röd, grå, blå, grön, indigo, röd och vit. Det finns definitivt en färg som matchar din personliga smak.

Designen har inte förändrats mycket, men Urbanears har ändå gjort några ändringar. Det finns inget revolutionerande eller anmärkningsvärt, men dessa förändringar förblir positiva. Den första ändringen gjordes i bågen, beläggningen byttes, plötsligt är kontakten på huvudet inte densamma. Konstruktören att applicera konstläder som är bra är mjuk vid beröring. Tack vare sin lätta design är hjälmen inte tung när den sätts på. Men hej, skummet på bågen borde vara tjockare. När den är på plats på din skalle Urbanears Plattan 2 hjälm orsakar inte för mycket obehag eller smärta. Det kommer dock att vara nödvändigt att göra poser varje timme. Vi känner fortfarande ett visst tryck på toppen av huvudet.

Funktioner och design


Urbanears-Plattan-2-recensioner

Det som verkligen utgör ett problem med den här hjälmen är att den inte kan anpassa sig korrekt till alla kroppstyper. Bågen sträcker sig inte tillräckligt (mellan 32 och 40 centimeter från öra till öra). Människor med ett litet huvud påverkas inte, men om din skalle är tillräckligt stor blir det mer av ett problem. Under vår användning var det nödvändigt att placera öronkopparna på öronen för att optimera passformen. Bågen har också en tendens att deformeras genom att anpassa hjälmen till vår morfologi. En gång på plats på huvudet kommer du också att känna plattorna som skyddar kablarna.

Gångjärnen och öronkåporna har också genomgått modifieringar på Urbanears Plattan 2. Skalens utsida är tillverkad av plast och de har fortfarande samma form, men öronkuddarna har ändrats. Minneskummet är tjockare och konstläderbeläggningen är mjuk vid beröring, det känns också en förbättring av kvaliteten. När du väl använder den är komforten bara acceptabel. De olika tryckpunkterna är väl fördelade, men du kan inte bära Plattan 2 på flera timmar i taget. Komfort kommer att påverkas ännu mer om du använder glasögon. Du kommer att känna en värmande effekt med dynorna placerade på öronen och du kommer inte att hålla kvar i mer än en timme innan du tar en paus. Som på den första versionen av hjälmen är dynorna inte avtagbara.

Ingen ändring i anslutningsnivå. Det finns två 3,5 mm minijackportar som låter dig välja sida för att placera kabeln och även dela din musik med ett annat headset. Kabeln är utrustad med en fjärrkontroll med en knapp. Den låter dig styra din musik (spela / pausa), dina telefonsamtal (svara / lägga på) och navigera mellan ljudspår (nästa / föregående). Det finns också en mikrofon för handsfree-satsfunktionen. Det är inte möjligt att justera lyssningsvolymen via fjärrkontrollen, du måste göra det direkt på din enhet (smartphone / ljudspelare). Kabeln som medföljer i lådan slutar med ett 3,5 mm jackuttag i vinklat format. Kabeln är täckt med samma tyg som används för att täcka bågen. Det är tillräckligt tjockt för att inte vara känsligt för friktion och kontakt.

Prestanda och ljudkvalitet


Urbanears-Plattan-2-test

Lyssningsupplevelsen som erbjuds av Urbanears Plattan 2 är inte extraordinär, men det är ändå trevligt att lyssna på för de flesta användare. Basen är favoriserad, men problemet är att basen dreglar och tar för mycket utrymme. Så det här är inte nödvändigtvis de bästa hörlurarna att välja om du är musikälskare som betonar basen (Hip Hop, Rap, electro) eller om du vill när basen behärskas.

Annars förblir ljudet från Urbanears Plattan II ganska homogent och exakt. Rösterna och vissa instrument (fiol, gitarr, cymbaler) klarar sig. Plötsligt är detta frekvensregister mycket begripligt, oavsett vilken typ av musik. Det finns inget sibilansproblem. Närvaron av diskanten ger en känsla av luft som gör det möjligt att dämpa basens närvaro. Ljudbilden är tillräckligt bred för att du ska se de olika elementen. Å andra sidan besviker Plattan 2 när det gäller passiv isolering. Detta beror delvis på dess supra-aural design. Så om du letar efter ett ljudheadset som kan isolera dig från buller utifrån måste du välja en annan referens.

Det är inte det mest känsliga ljudheadsetet, men du kan driva det med vilken bärbar enhet som helst (smartphone, audiofilspelare, surfplatta etc.). Den mikrofon som är integrerad i fjärrkontrollen är ganska bra. Rösterna är rena och tillräckligt tydliga. Men mikrofonen är känslig för yttre buller. Du måste föra den nära munnen om du befinner dig på en bullrig plats (trångt gata, tunnelbana).

Slutsats


test-Urbanears-Plattan-2

Urbanears Plattan 2 har genomgått några positiva förändringar jämfört med den första versionen, men inte allt är perfekt. Plattan 2 är inte dyr och den kan följa med dig dagligen. Det kommer att kritiseras för sin komfortkvalitet och dess låga passiva isolering.

Urbanears Plattan 2


köp nu