Skip to content

Tribit XFree Hjälmgranskning

Tribit-XFree-recension

Tribit XFree är ett omgivande headset, vilket innebär att öronkuddarna omfattar dina öron när du bär headsetet. Denna modell är helt svart i färg. Det finns bara några små föremål som är gråa i färgen (särskilt gångjärnen). Med ett försäljningspris på mindre än 50 euro skulle man misstänka att hjälmen huvudsakligen var tillverkad av plast. Endast skenan som gör att hjälmen kan justeras är gjord av metall. Materialen som används är low-end, men de låter hjälmen tåla nomadisk användning. Det går inte sönder vid minsta chock eller om det får ett fall. Ytbehandlingarna är också tillfredsställande. Inga defekta delar eller spår av montering syns på vår testmodell. Vi sträckte över elementen och den smidiga kontakten var trevlig.

XFree är något tyngre än vissa konkurrerande hjälmar. Den väger 292 gram på skalan. Bågen sträcker sig tillräckligt för att anpassa sig till olika morfologier (små och stora huvuden). Hjälmens design är väldigt nykter, de enda elementen som gör att hjälmen sticker ut är gallren på utsidan av de två öronkopparna. Gångjärnssystemet gör att öronkopparna kan vikas upp mot huvudbandet. Tack vare detta roterande system får du utrymme och transporterbarhet. När hjälmen har vikts upp behöver du inte längre skjuta in den i skyddshöljet. På så sätt kommer det att skyddas under dina resor.

Kudden och pannbandet är vadderat med minneskum. Bekvämligheten i Tribit XFree varierar beroende på din kroppstyp. Det är i själva verket en omhjälmshjälm, men om du har stora öron kommer de att vara i kontakt med dynorna (tillverkaren borde ha förstorat insidan av dynorna). Så komforten hos XFree beror på morfologin (vi hade inte detta problem under vårt test). Bokstäverna “L” och “R” är tryckta på insidan av öronkuddarna så att du kan placera hjälmen i rätt riktning. Under vårt test var Tribit XFree-hjälmen bekväm. Vi är långt ifrån komforten med avancerade hörlurar från Sony och Bose, men det är fortfarande okej för hörlurar som säljs i detta prisklass. Om den anpassar sig efter din kroppstyp kan du bära den i flera timmar.

Egenskaper


Tribit-XFree-test

Kontrollknapparna är placerade på kanten av headsetet. Alla vanliga kommandon är närvarande. Det finns en strömbrytare för att slå på / av headsetet och initiera Bluetooth-parning. De andra två knapparna används för att ändra ljudvolymen (kort tryck) och navigera mellan ljudspår (lång tryckning). Kontrollknapparna fungerar normalt, men man undrar om de som designade hjälmen verkligen testade den. Knapparnas position är inte särskilt ergonomisk, det är svårt att upptäcka dem blint. Knapparna är integrerade i öronkopparnas kant, problemet är att de inte sticker ut tillräckligt från plastkonturen. Att de är diskreta är bra för estetik, men inte för användning. Det tar lite tid att justera.

Trådlös ihopparning går snabbt och enkelt. Du startar den trådlösa anslutningen via den dedikerade knappen. Sedan väljer du Tribit XFree-headsetet i Bluetooth-menyn på din enhet. Headsetet använder Bluetooth-teknik i version 4.1. Anslutningen förblev alltid stabil under vår användning. Du kan röra dig upp till 10 meter från din källa (smartphone / surfplatta / ljudspelare).

Prestanda och ljudkvalitet


opinion-Tribit-XFree

Ingen överraskning på ljudsidan, samtidigt kan ett headset som säljs för det här priset inte göra mirakel. Audiofila användare kan gå sina egna vägar. Sammantaget är ljudet kraftfullt och varmt. Det är särskilt basen som läggs fram. På lite musik lyckas medierna och höjderna fortfarande uttrycka sig. Men du får aldrig exakt och detaljerad ljudåtergivning. Hörlurar har mycket problem med komplexa eller instrumentrika låtar. Ljudet av Tribit XFree brist på subtilitet är det fortfarande tillräckligt att lyssna på din vanliga musik. Du måste bara inte vara krävande (det är inte på den här modellen som du kommer att dra nytta av ljuddetaljerna). Hörlurarna har bra kraft, du behöver inte höja volymen för att njuta av din musik.

Tribit XFree-hörlurar har inte ett aktivt brusreduceringssystem (ANC). På det tekniska bladet har lite läst att det bara är utformat med passivt brusreducering. Det betyder att ljud utanför dämpas när du startar din musik. Men det finns ingen mikrofon som plockar upp ljud utanför och avbryter dem. För att vara säker på att yttre ljud är mindre hörbara, måste kuddarna täcka dina öron perfekt. Du måste välja ett annat headset om du vill vara helt i din musikbubbla. Det positiva med den här modellen är att även vid hög volym läcker inte ljudet mycket. Du kommer inte att störa dem omkring dig när du lyssnar på din musik.

Tillverkaren lovar 40 timmars autonomi. Föreställningen är något överdriven, autonomin är snarare cirka 30 timmar. Men hej, detta resultat är fortfarande mycket tillfredsställande. Du kan använda headsetet i en hel vecka utan att behöva ladda det. Batteriet laddas via micro USB-porten på headsetet (laddningskabeln medföljer i lådan). Det tar cirka 3 timmar att ladda helt. Om batteriet är urladdat kan du använda kabeln i kabelanslutet läge (ljudkabel ingår också i förpackningen).

Slutsats


test-Tribit-XFree

Tribit XFree är ett Bluetooth-headset som uppfyller sin roll. Vi får dock inte kräva. Samtidigt kan en hjälm som säljs för mindre än 50 euro inte göra mirakel. Om XFree inte tilltalar dig kan du ta en titt på Taotronics TT-BH22.

Tribit XFree


köp nu