Skip to content

Testar Technica Ath-sr5 hörlurar

test-ath-sr5

I lådan hittar du ATH-SR5-hörlurarna, en 1,2 m lång kabel som slutar med en vinklad jackkontakt och en bärpåse. Hjälmen säljs för hundra euro på Internet. Du hittar det ofta till försäljning på Amazon-webbplatsen.

Funktioner och design


hörlurar-technica-ath-sr5

Hörlurarna är smart designade och passar enkelt på ditt huvud. Pannbandet i stål är vadderat med minneskum och täckt med konstläder. Den är ganska elastisk och justeras lätt. Öronkopparna är också vadderade med minneskum och täckta med konstläder. Det är en övernaturlig design, öronkopparna vilar på dina öron. Till skillnad från vissa konkurrenter, förmaken tillAudio Technica ATH SR5 passar perfekt. Trycket på huvudbandet och öronkopparna fördelas jämnt. Trots att hjälmen använder konstläder är dynorna bekväma.

Det är extremt svårt att utforma ett headset på örat som sitter säkert på huvudet och är så bekvämt. Men Audio Technica klarar sig mycket bra med technica ath sr5 hörlurar. Öronkopparna monterade på svängar är lätt placerade och anpassar sig till alla kroppstyper. Å andra sidan kan användare som bär glasögon uppleva obehag efter flera timmars användning. Hörlurarna kan ligga platt, vilket är väldigt bekvämt när du bär hörlurarna runt halsen. Och plötsligt är det lättare att förvara i skyddsfodralet.

Naturligtvis har den inte en avancerad finish, det finns några delar av hjälmen som kan förbättras, till exempel anodisering av hörlurarna. Men kom ihåg att detta är ett headset som säljs för cirka 100 $ och om du tittar på tävlingen för samma pris hittar du många hörlurar som är designade uteslutande med plast.

Prestanda och ljudkvalitet


audio-technica-sr5

Ath-sr5-headsetet levereras med en löstagbar kabel utrustad med en fjärrkontroll med en knapp. Du kommer att kunna styra uppspelningen av ljudspår och dina telefonsamtal, men inte volymen. Och det är inte ett kompatibilitetsproblem att du använder en smartphone som körs på Ios eller Android, det kommer att vara samma sak.

Även om den har en sluten design är ljudisoleringen inte bra. Problemet med hörlurar på örat är att ljudisoleringen kanske inte är lika bra som den som erbjuds av hörlurar (hörlurarna omfattar dina öron). Förbindelsen mellan dynorna och dina öron är inte perfekt, så bullret från utsidan är mindre dämpat. För vissa användare är detta inte ett fel, eftersom de inte vill vara helt avskärmade från omgivningsbuller.

Den har dynamiska givare med en diameter på 45 mm och drar nytta av ett utökat frekvenssvar mellan 5 Hz och 40 kHz. Dess känslighet på 102 Db och dess impedans på 50 Ohm gör att den kan vara bekväm med vilken smartphone / surfplatta eller spelare som helst. DeAudio Technica ATH-SR5 har en väldefinierad ljudåtergivning (diskant och mellanregister) och basen är imponerande jämfört med hörlurarnas storlek. Ljudet är djupt och kraftfullt i basen samtidigt som det förblir välbalanserat. Basen är bättre kontrollerad än med Sennheiser Momentum On Ear-hörlurarna, basen är svagare. Ljudbilden är bred, 45 mm-drivrutinerna är ganska stora jämfört med storleken på hörlurarna.

Slutsats


audio-technica-ath sr5-recension

ATH-MSR7-headsetets lilla bror tacklar en lättare och annorlunda design (supra-aural). Materialen som används för att bygga hjälmen är dock fortfarande av hög kvalitet. Satsen är robust och bekväm, den anpassar sig enkelt till alla huvudformer. Den balanserade ljudåtergivningen kommer inte nödvändigtvis att tilltala alla användare, särskilt älskare av förstärkt bas. Men hjälmen Audio Technica ATH-SR5 har några riktigt intressanta funktioner för detta pris.

Audio Technica sr5


köp nu