Skip to content

TaoTronics TT-BH060 Headset Review

TaoTronics-TT-BH060-recension

Färgnivå TaoTronics TT-BH060 finns endast i svart. Taotronics borde ha lagt till en viss kantning av en annan färg för att bryta denna monotoni. Det enda som skiljer TT-BH060 från andra hörlurar är dess logotyp på utsidan av öronkåporna. Det är en hörlurs hörlurar, dynorna omfattar dina öron. Öronkopparna är ovala och utrustade med dynor täckta med konstläder. Materialet saknar mjukhet jämfört med dyrare hörlurar. Hjälmens enkla utseende gör att du kan bära den i alla situationer. På kollektivtrafiken eller på kontoret.

Tillverkningskvaliteten motsvarar försäljningspriset (mindre än 100 euro). Hjälmen är huvudsakligen utformad med plast. Endast insidan av bågen är förstärkt med metall. Du bör inte förvänta dig robustheten och finishen på avancerade hörlurar från Bose eller Sony. Men TT-BH060 uppfyller sin roll. Materialen är tillräckligt starka för daglig användning. Det går inte sönder med minsta stötar eller oavsiktliga droppar. På denna modell kan öronkopparna rotera platt. En gång i denna position vilar dynorna täckta med konstläder på dina krageben när hjälmen är runt din nacke. Öronkopparna kan också fällas tillbaka mot huvudbandet. Detta gör det möjligt att vinna på transportbarhet. När den väl har vikts kan du skjuta in hjälmen i skyddshöljet. På så sätt kommer den att skyddas från stötar under dina resor.

Egenskaper


test-TaoTronics-TT-BH060

TaoTronics TT-BH060 erbjuder en bra passform, den kommer att anpassas till de flesta kroppstyper. Du justerar bågen efter din kroppstyp. Bågen är millimeter för att vara säker på att justera rätt storlek på båda sidor. En gång på plats på huvudet är TT-BH060 bekväm. Vadderingen i huvudbandet och dynorna är tillräckligt tjock för att du inte känner smärta eller obehag. Men förvänta dig inte förstklassig komfort. Det är människor med stora öron som kan bli generade under användning. Insidan av dynorna var tillräckligt bred för att våra öron inte var i kontakt med stoppningen. Men detta kommer inte nödvändigtvis att vara fallet för alla användare. Om du har möjlighet skulle det vara trevligt om du kunde prova headsetet innan du köper det. För att åtminstone vara säker på att den anpassar sig till din kroppstyp.

Anslutningen är grundläggande. På den vänstra öronkoppen hittar du mikro-USB-porten för att ladda batteriet. Och på höger öronkopp hittar du 3,5 mm-porten för trådbundet lyssnande. Kontrollknapparna är också placerade på kanten av höger atrium. Det finns en omkopplare för att slå på / av brusreducering, en strömbrytare som du använder för att slå på / av headsetet och även spela eller pausa din musik. Du använder knapparna “+” och “-” för att ändra ljudvolymen och navigera mellan ljudspår. Användningen av kontrollerna är mycket enkel, knapparna är lättillgängliga och igenkännliga när man bär hjälmen. Var försiktig, för du kan stänga av hörlurarna med brusreducering aktiverad (en blå lysdiod bredvid strömbrytaren indikerar att brusreducering är på). Det är absolut nödvändigt att stänga av den så snart du inte längre använder hörlurarna, annars är batteriet urladdat nästa gång du använder det.

Många trådlösa hörlurar levereras med en särskild applikation. I allmänhet erbjuder appen olika parametrar, till exempel en equalizer för att ändra ljudåtergivningen enligt dina preferenser, justera brusreduceringsnivån eller till och med ljudförinställningar. Tyvärr TaoTronics TT-BH060 har inte den här funktionen. Detta är inte nödvändigtvis negativt, det gör att TT-BH060 kan säljas lite billigare än konkurrerande hjälmar.

Prestanda och ljudkvalitet


TaoTronics-TT-BH060-test

Flera hörlurar som säljs i samma prisklass är utrustade med ett brusreduceringssystem, men ibland är funktionen helt anekdotisk. På TT-BH060 är ANC-systemet inte lika effektivt som på avancerade hörlurar från Bose och Sony. Men det lyckas fortfarande dämpa en del av det yttre bullret. Vi har funnit att det är effektivt för att minska ljudet från en fläkt eller bilar som passerar. Å andra sidan var våra tangenttryckningar på ett tangentbord hörbara. Systemet för bullerreducering TaoTronics TT-BH060 är endast effektivt vid vissa ljud. Ett lätt bakgrundsbrus hörs när ANC är på, men det blir bara irriterande när du befinner dig i en mycket tyst miljö. När musiken startas hörs inte bruset.

Headsetet erbjuder anständigt ljud med tanke på dess försäljningspris, det kommer att tilltala de flesta användare. Å andra sidan kan människor som söker en subtil och detaljerad återgivning bli besvikna. Samtidigt är det ganska logiskt, givare med utmärkt kvalitet är dyra. Så du får aldrig ljudet från Sony WH-1000XM3 i ett headset som säljs för mindre än $ 100. TT-BH060 använder Bluetooth-teknik i version 5.0, men den är inte kompatibel med Qualcomms aptX-codec. Trots allt är ljudet ganska välbalanserat. Den erbjuder kraftfull bas och bra klarhet. Aktiv brusreducering ökar tydligheten genom att filtrera bort ljud från omvärlden. Du kan lyssna på vilken typ av musik som helst med den här modellen: rock, hip-hop, akustiska spår och podcasts. Förvänta dig inte att identifiera alla instrument som finns och njut av ett ljud rikt på detaljer och precision.

Autonomin hos TaoTronics TT-BH060 är imponerande. Tillverkaren lovar mellan 25 och 30 timmars användning i Bluetooth med brusreducering aktiverad. Vi var glada att se under vårt test att löftet blev uppfyllt. Vi använde den flera dagar i rad utan att behöva ladda den. När det gäller autonomi konkurrerar TT-BH060 med Bose QC35 II. Dessutom har headsetet en snabbladdningsfunktion som möjliggör 2 timmars användning under 5 minuters laddning. Denna funktion är användbar om du har glömt att ladda headsetet. Du laddar batteriet via mikro-USB-porten på headsetets kant. Kabeln levereras i lådan.

Slutsats


test-du-TaoTronics-TT-BH060

TaoTronics TT-BH060 kommer att tillfredsställa de flesta användare, särskilt de som letar efter ett billigt Bluetooth-headset. För mindre än 100 dollar får du hörlurar som fungerar tillräckligt bra för vardagligt bruk.

TaoTronics TT-BH060


headset-TaoTronics-TT-BH060

köp nu