Skip to content

Taotronics TT-BH040 Headset Review

Taotronics-TT-BH040-recension

Taotronics TT-BH040 har en klassisk design. Den är svart i färg och tillverkarens logotyp är tryckt på utsidan av öronkåporna. Denna modell finns även i rosa och svart / röd. Det här är ett headset av hörlurar, öronkuddarna omfattar dina öron när du använder det. Hjälmen är huvudsakligen gjord av plast. Användningen av detta material gör det möjligt att begränsa monteringens vikt. TT-BH040 väger 270 gram på skalan. Plasten som används för dess design är tillräckligt tjock för att hjälmen ska klara oavsiktliga stötar och droppar. Det andra materialet som finns på TT-BJ040 är konstläder som täcker minneskummet på insidan av huvudbandet och öronkuddarna. Vi är inte på en avancerad modell, men känslan är positiv. Det finns inga fula monteringsmärken eller lösa delar. Taotronics appliceras på enheten.

Den omgivande designen möjliggör bättre isolering. Kuddarna omfattar dina öron, så yttre buller dämpas bättre än med ett över-hörlurar. Kontakten av imiterat läder med fingret eller din skalle är mjuk. Och minneskummet är av god kvalitet, det deformeras bra när det är under tryck. Pivotsystemet gör att öronkåporna kan placeras 90 °. Denna mekanism är användbar när du bär hjälmen runt halsen. Du vrider öronkopparna så att de vilar på dina nyckelben (det är bekvämare). Öronkopparna kan också fällas upp mot huvudbandet. Detta sparar utrymme och transporterbarhet. Tillverkaren erbjuder ett hårt väska. Du lägger in hörlurarna inuti och det finns ett litet fack där du kan glida ljudkabeln och laddningskabeln. En gång inne i fallet Taotronics TT-BH040-headset kommer att skyddas medan du är på resande fot.

Egenskaper


Taotronics-TT-BH040-test

Det första du ska göra när du får headsetet är att ladda det via mikro-USB-porten. Då måste du para ihop den med din externa källa (din smartphone, surfplatta, ljudspelare etc.) Headsetet använder Bluetooth-teknik i version 4.2. Du aktiverar den trådlösa anslutningen via den dedikerade knappen. När du väl startat har du inte längre valt TT-BH040 i Bluetooth-menyn på din källenhet. Manipuleringen är väldigt lätt att utföra. Alla användare som har använt ett headset av denna typ är vana vid det. Under vårt test kopplade vi samman Taotronics TT-BH040 med en smartphone som kör Android och en annan som kör iOS. Det har aldrig varit ett problem. Anslutningen gjordes snabbt och förblev stabil under användning. Du kan flytta upp till cirka 10 meter från källan.

Kontrollknapparna är placerade på öronkopparnas kant. Det finns strömbrytaren som används för att slå på / av headsetet, initierat Bluetooth-parning och för att ta eller avvisa dina telefonsamtal. Med de andra knapparna kan du navigera mellan ljudspår och ändra volymen. Den sista knappen på kanten av vänster förmak glider för att kunna aktivera eller avaktivera det aktiva brusreduceringssystemet. De olika knapparna manövreras enkelt när hjälmen är sliten. Du kan hänvisa till användarhandboken om du vill förstå hur de fungerar. Men det är mycket troligt att majoriteten av användarna inte behöver detta dokument för att använda Taotronics TT-BH040.

Bokstäverna “L” och “R” är tryckta på insidan av huvudbandet. Denna visuella guide hjälper dig att placera hjälmen på rätt sätt. En gång på huvudet täcker dynorna perfekt dina öron och skumkontakten är trevlig. Hjälmen anpassar sig till alla kroppstyper (stort eller litet huvud). Justera bara hjälmens storlek med justeringsmekanismen. Du skjuter öronkopparna för att justera dem till rätt höjd på varje sida. Det är inte det mest bekväma Bluetooth-headsetet, men vi kände inget obehag under våra lyssningssessioner. Och som vi har sagt dig ovan är fördelen med hörlurar med öra att ljudisoleringen är bättre. Ljudet från utsidan är mindre hörbart, så din musik är mindre störd.

Prestanda och ljudkvalitet


meddelande-Taotronics-TT-BH040

Taotronics TT-BH040 är utrustad med 40 mm högtalare. Älskare av högkvalitativt ljud kan omedelbart gå vidare. Samtidigt skulle man misstänka att en hjälm som säljs i denna prisklass inte kan göra mirakel. När du köper en dyr hjälm betalar du för varumärkets rykte (det är marknadsföringssidan), men också för kunskap. Om de bästa modellerna från Bose och Sony är så kända beror det på att de är av kvalitet och också för att de bäddar in avancerad teknik. Speciellt högtalare som kan korrekt transkribera de olika frekvenserna (bas, mellanregister, diskant). Ljudet av Taotronics TT-BH040 är inte dåligt, det kommer att tilltala de flesta användare. Men det är inte med den här modellen som du kommer att njuta av alla detaljer i din musik.

ANC-systemet (Active Noise Cancelling) ska undertrycka omgivande buller. Tillverkaren specificerar att tack vare honom kommer du att kunna njuta av din musik på bullriga platser (kollektivtrafik, livliga gator etc.) Så ANC dämpar effektivt en del av det yttre bullret, men de eliminerar dem inte helt. Du kommer aldrig att vara i en musikbubbla. Det är helt klart mindre kraftfullt än det som finns på Sony WH-1000XM3 och Bose QuietComfort 35 II hörlurar. När du aktiverar den kan den bara dämpa vissa typer av buller, till exempel motorer. Men i slutändan låter kombinationen av den circumaural designen plus aktiveringen av ANC dig att lyssna på din musik utan att bli alltför störd av buller från utsidan.

Hörlurarnas autonomi är cirka 30 timmar. Användningstiden varierar beroende på ljudvolymen och om ANC-systemet är på eller av. När batteriet är urladdat laddar du det via mikro-USB-porten på kanten av höger öronkåpa. Laddkabeln levereras i lådan. Det finns också en ljudkabel för trådbunden lyssnande och en flygplansadapter för anslutning i kabinen.

Slutsats


test-Taotronics-TT-BH040

Taotronics TT-BH040 är ett Bluetooth-headset som gjorde oss glada. Allt uppfyller bara sin roll. Det är uppenbart att audiofiler kan gå sina egna vägar, men vanliga människor får sina pengar.

Taotronics TT-BH040


köp nu