Skip to content

SoundMagic Vento P55 hörlurar recension

SoundMagic-företaget grundades 2005 av ingenjören Tony Xu, varumärket designar och tillverkar hörlurar och hörlurar. De använder kvalitetsteknik och material för att designa sina produkter. Och de förbättrar sina produkter baserat på kundfeedback. Denna företagspolicy har gjort det möjligt för dem att uppnå många kommersiella framgångar, särskilt med E-seriens hörlurar (SoundMagic E10, SounMagic E50) som har sålt miljoner exemplar. Den här gången erbjuder företaget en stängd hjälm SoundMagic Vento P55. Ordet “Vento” betyder vind på italienska, namnet valdes av chefsdesigner Tony Xu. Utvecklingsperioden sträckte sig över två år, Vento P55 är den första hörlurarna från SoundMagic som innehåller komponenter som tillverkats internt. Förarna utvecklades från grunden av ingenjörerna i företaget. Enligt företaget, tack vare kopparlindningen som importeras från Japan är implementerad i ledarna, kan hörlurarna erbjuda exakt och tydlig ljudåtergivning, liknar avancerade audiofila hörlurar. Låt oss ta reda på det tillsammans testa om hjälmen SoundMagic Vento P55 håller alla dessa löften.

Bra poäng
– bekvämt
– Design
– Medföljande tillbehör


Negativa poäng
– pris
– Ljudsignatur

SoundMagic Vento P55-hörlurar


soundmagic-vento-p55-recension

Bland tillverkarna av hörlurar är varumärket SoundMagic en outsider. Det är ett av de enda kinesiska varumärkena som erbjuder produkter som försöker konkurrera med marknadsjättar som Sony eller Sennheiser. SoundMagic är känt för att erbjuda kvalitetsprodukter till låga priser, men den här gången har situationen förändrats sedan Vento P55 hjälm är mycket dyrare än andra företag. De är vana vid att erbjuda väldigt färgglada ljudprodukter, särskilt på hörlurarna i E-serien. Deras in-ear-hörlurar är riktigt prickiga (blå, röd, guld, etc.) på SoundMagic Vento P55 de gjorde mer måttliga med silver och svarta färger. Den vita SoundMagic-logotypen syns i mitten av fodralet. Och det finns också på utsidan av bågen små rundade aluminiumplattor, med inskriptionen på höger sida “SoundMagic” och på vänster sida “P55”.

SoundMagic Vento P55-test


soundmagic-vento-p55-test

När du väl har öppnat lådan hittar du Vento P55, en 1,2 meter ljudkabel, en annan kabel med fjärrkontroll och mikrofon (den är kompatibel med de flesta smartphones), en VoIP-adapter, ett hårt fodral för förvaring av kablar och en mjuk bärpåse . Förpackningen är komplett, satsen är tillgänglig för cirka 200 € på Internet!

Funktioner och design


test-soundmagic-vento-p55

De SoundMagic Vento P55-hörlurar har en robust design, pannbandet är tillverkat av rostfritt stål, hörlurarna och gångjärnen är gjorda av aluminium. Det ser bra ut och en gång i handen kan du känna att materialen som används är av hög kvalitet. Det är också väldigt bekvämt när du placerar det på öronen. Pannband och öronkuddar är vadderade med tjockt skum och täckta med syntetiskt läder, huvudbandets tryck på huvudet och dynorna på öronen fördelas jämnt. Headsetet kombinerar en over-aural och over-aural design, skumplattorna vilar både på och runt dina öron. Denna design liknar den första generationen Sennheiser Momentum-hörlurar, företaget drog senare denna stil av öronkuddar på Momentum 2.0-modellen. I vilket fall som helst Vento P55 förblir bekväm även om du bär den i timmar i taget. Du kommer inte att känna någon smärta på brosket i dina öron och användare som bär glasögon kommer inte bli generade när de använder det.

Hjälmens gångjärn är inte avtagbara, du kan inte fälla öronkopparna mot huvudbandet för att få plats. Å andra sidan roterar öronkopparna 90 grader, vilket gör dem mycket lättare att förvara i en väska och mer praktiska när de placeras runt halsen. De två avtagbara kablarna avslutas i ett standarduttag på 3,5 mm, en av de två kablarna har en 3-knapps fjärrkontroll. Du kommer att kunna spela och pausa din musik, ändra ljudspår, ändra volymen och ta dina telefonsamtal. Soundmagic erbjuder ett litet fodral för förvaring av kablar och när du är på resande fot kan du förvara den Vento P55 hjälm i skyddspåsen.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-soundmagic-vento-p55

Hörlurarna använder en sluten design, när du placerar hörlurarna på öronen är ljudisolering med utsidan klar. Detta är mycket användbart om du vill isolera dig från ljud när du är på jobbet eller från det ljud som dina barn gör hemma. Dessutom stör du inte dem runt omkring dig, människorna runt dig störs inte av ljudet från din musik.

SoundMagic-företaget är ambitiöst med Vento P55 eftersom förarna designades internt av företagets ingenjörer. Och även om de innehåller specialimporterade kopparspiraler från Japan är ljudåtergivningen inte upp till nivån för avancerade hörlurar. Basen är djup och ganska kraftig. Problemet kommer från mids och highs som gör musiken mindre naturlig. Även om du försöker ge hjälmen en chans under flera dussin timmar av inbrott, förblir resultatet detsamma. Det är inte cymbalerna som får dig att tappa, utan snarare ljudet av virveltrumman och sången. Sången är verkligen inte trevlig att lyssna på, du måste till och med sänka volymen för att slippa den höga tonen. Ambitionen med SoundMagic Vento P55-hörlurar är beundransvärt, men piloterna är verkligen inte upp till uppgiften.

Slutsats


hjälm-vento-p55

SoundMagic Vento P55-hörlurarna skiljer sig ganska mycket från SounMagic-hörlurarna, eftersom den här gången konkurrerar den här produkten med premiumhörlurar. Och i vissa aspekter klarar det verkligen, särskilt den robusta designen (den är byggd med kvalitetsmaterial) och dess väl levererade förpackningar. Av nackdelar är det inte upp till sund sida. SoundMagics ambition är respektabel men tyvärr levererar högtalarna inte skarpt och tydligt ljud. Det finns bättre alternativ på marknaden, som hörlurar Sennheiser Momentum 2.0 eller hjälmen Bang & Olufsen H6.

Vento P55


köp nu