Skip to content

Sony WH-CH500 hörlurar recension

hörlurar-Sony-WH-CH500

Denna modell finns i svart, grått och blått. Sony bestämde sig för att skapa ett Bluetooth-headset med en klassisk design. Supra-aural typ, dynorna vilar på brosket i öronen. Helheten är väldigt enkel, vi kan till och med säga att Sony WH-CH500 är ganska nära Sony MDR-ZX110, allt är av plast. Det finns mer solida modeller på ljudmarknaden, huvudbandet är inte tillräckligt flexibelt, vändningar måste undvikas. Hjälmen krossas inte med minsta stöta eller släpp, men du borde ta hand om den om du vill att den ska hålla över tiden. Undvik att placera den i en ryggsäck med tunga föremål. Öronkopparna faller inte tillbaka mot huvudbandet, men de kan ligga platt. Det är bekvämt när hjälmen är placerad runt halsen. Kuddarna vilar på dina nyckelben. Annars inget att säga stabilitetsnivå, en gång på plats på ditt huvud Sony WH-CH500 hörlurar glider inte.

WH-CH500 är en lätt hjälm (140 gram), den är inte tung när den placeras på huvudet. Kuddarna på de två öronkopparna är väl vadderade, å andra sidan är huvudbandet inte vadderat. Det är synd, för det påverkar komforten. Denna modell är av övernaturlig typ, så du kommer att känna tryck på öronen. Alla hjälmar av samma typ har samma egenskaper. Du kommer att kunna lyssna på din musik utan att känna för mycket förlägenhet, men det är fortfarande nödvändigt att göra några poser. Eftersom dynorna inte täcker öronen helt, blir det mindre värmeeffekt. Men isoleringen är inte lika bra som med hörlurar. Förbindelsen mellan öronkuddarna och öronen är inte tillräckligt optimerad för att uppnå god passiv isolering.

Funktioner och design


Sony-WH-CH500-recension

Kontrollknapparna är placerade på kanten av en av öronkåporna. Manövrering av knapparna är lätt att förstå. Du behöver inte bruksanvisningen för att förstå hur du utför de olika åtgärderna. Funktionerna är klassiska, du kan slå på / av hörlurarna, spela eller pausa din musik, svara / lägga på dina telefonsamtal, ändra volymnivån och navigera mellan ljudspår. Å andra sidan borde tillverkaren ha implementerat två distinkta knappar för spårens volym och navigering. Där placeras symbolerna “+” och “-” och nästa / föregående spår på en och samma knapp. Det finns bara ett litet hack mellan dem, så det är svårt att skilja dem ifrån varandra. Å andra sidan är knapparna 100% funktionella och mycket lyhörda när du trycker på dem.

Sony WH-CH500 är ett Bluetooth-headset som har utmärkt trådlöst räckvidd. Du kan inte använda den via kabel, men anslutningen till dina enheter (smartphone / ljudspelare, surfplatta) är mycket enkel. WH-CH500 är kompatibel med NFC-teknik. Near Field Communication är en kortdistans, högfrekvent trådlös kommunikationsteknik. Det möjliggör utbyte av information mellan enheter upp till ett avstånd på cirka 10 centimeter. Ihopparningen går snabbt och enkelt. Å andra sidan kan headsetet inte anslutas till två enheter samtidigt. Det hade varit praktiskt att växla mellan dina enheter (från din dator till din telefon till exempel).

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-WH-CH500-test

Sony WH-CH500 är hörlurar av sluten typ. På den här modellen saknar ljudet balans. Bass är närvarande men ser lerig ut. De saknar bråk och koherens, och diskanten saknar detaljer. Det är medierna som är mest smickrade. Plötsligt kommer headsetet att vara mer lämpligt för fans av musik med fokus på rösten. Användare som gillar djup bas måste leta efter ett annat riktmärke.

Hörlurarna har inte ett ANC-system (aktiv brusreducering). Så om du befinner dig på bullriga platser (trånga gator, tunnelbana) kan ljudet störa din musik. Denna brist på passiv isolering beror på hjälmens övernaturliga design. Å andra sidan finns det inte mycket ljudläckage. Du kan öka volymen utan att störa dem omkring dig. Var uppmärksam på dina trumhinnor ändå, långvarig lyssnande med hög volym kan skada dem på lång sikt.

Mikrofonen inbyggd i hörlurarna och av dålig kvalitet. Tyvärr finns detta problem på de flesta Bluetooth-headset. Även om du besvarar ett samtal i en lugn miljö saknar rösterna detaljer och ljudet dämpat. När det är för mycket buller kan rösterna inte sticka ut från omgivande ljud. Headsetet har 20 timmars batteritid, vilket är ganska lämpligt för denna typ av headset. Du laddar upp den med mikro-USB-kabeln i lådan. En full laddning tar cirka 4 timmar.

Slutsats


test-Sony-WH-CH500

Sony WH-CH500 är ett Bluetooth-headset på örat som uppfyller sin roll. Du måste bara kunna acceptera dess brister (brist på isolering och plastkonstruktion).

Sony WH-CH500


köp nu