Skip to content

Sony WH-CH400 headsetrecension

Sony-WH-CH400-recension

Sony är ett varumärke du kan lita på om du letar efter en produkt inom ljudområdet. Den här gången har det japanska varumärket beslutat att släppa en hjälm för små budgetar. De Sony WH-CH400 är övernaturlig, dynorna ligger direkt på öronen. Skillnaden i förhållande till hörlurar är speciellt vad gäller isolering. Eftersom öronkuddarna inte täcker dina öron hörs ljud från utsidan lättare. Som ett resultat är lyssnande mindre uppslukande. Beroende på din morfologi täcker inte dynorna på förmakarna dina öron helt. Det här är inte de bästa hörlurarna om du ska lyssna på din musik i bullriga miljöer. Ljudet sprids av de små hålen som grävs i konstläder. Ljudläckage hörs när du lyssnar på din musik med hög volym.

WH-CH400 har en mycket enkel design, de två öronkåporna är fästa på huvudbandet. De glider vertikalt för att kunna anpassa sig till din morfologi. Satsen är endast gjord av plast. Hjälmen går inte sönder med den minsta påverkan, men den måste fortfarande tas om hand. Undvik att placera den i en påse med tunga föremål inuti. Vi beklagar att Sony inte erbjuder ett transport- / skyddsfall. Om detta tillbehör är viktigt för dig kan du köpa det på internet. Öronkopparna roterar inte. Du kan inte lägga dem plana eller fälla dem mot rullstången. Det är synd som skulle ha gjort det möjligt att få utrymme och transporterbarhet.

De färger som erbjuds är lika nykter som dess design. Du har valet mellan svart, grått, blått eller rött (färgerna har matt yta). De Sony WH-CH400 hörlurar kommer inte att få uppmärksamhet när du bär den utomhus. Kuddarna är vadderade med minneskum. Det är inte super tjockt, men tillräckligt bekvämt för att du kan bära hjälmen utan att känna obehag. Kontakten av imitationskinnet på dina öron är trevlig. Materialets design och kvalitet motsvarar hjälmens försäljningspris.

Egenskaper


Sony-WH-CH400-test

När öronkopparna har justerats till rätt storlek behöver du inte längre placera hörlurarna på huvudet. Bokstäverna “L” och “R” som är tryckta på innerfodret på rullstången kommer att vägleda dig. En gång på plats på ditt huvud Sony WH-CH400 är lätt och bekväm. Dess låga vikt bidrar till god komfort. Headsetet är också stabilt, så du behöver inte justera det när du är på språng. Vi kunde använda den flera timmar i rad utan att känna några obehagliga känslor. Sony borde fortfarande ha lagt skum på insidan av bågen. Och bekvämligheten är kvar jämfört med hörlurar i omgivningen. Trycket på dina öron är inte för stort, men vi föredrar när dynorna omfattar våra öron. Denna observation kommer att vara densamma för känsliga människor.

Kontrollknapparna är placerade på den högra öronkoppen. Det finns en knapp för att slå på headsetet, initiera Bluetooth-parning, navigera mellan ljudspår och ändra ljudvolymen. Knapparna är lättillgängliga när man bär hjälmen. Micro USB-porten för att ladda batteriet placeras också på höger öronkåpa. Tillverkaren har också integrerat en mikrofon för handsfreesamtal. Tyvärr är detta inte exceptionellt (det är ofta fallet med Bluetooth-headset). Det är bäst att använda din smartphone direkt när du får ett telefonsamtal.

Sony WH-CH400-hörlurarna använder Bluetooth-teknik, men tillverkaren har också integrerat ett NFC-chip. Near Field Communication-teknik möjliggör trådlös kommunikation med kort räckvidd och hög frekvens. Det möjliggör utbyte av information mellan enheter upp till 10 centimeter bort. Denna teknik förenklar verkligen trådlös parning. Om din enhet är kompatibel behöver du inte föra den närmare headsetet för att ansluta. Det är snabbt och enkelt. Om din smartphone / ljudspelare inte är kompatibel har du inte anslutit från Bluetooth-menyn. Du känner till detta tillvägagångssätt om du har använt den här typen av headset tidigare. Du kan hänvisa till användarhandboken om du inte vet hur du gör det.

Prestanda och ljudkvalitet


recensioner-Sony-WH-CH400

Ett Bluetooth-headset som säljs i den här prisklassen kan inte utföra ljud mirakel. Detta bekräftas när du startar din musik. Ljudåtergivningen är fortfarande rätt, men ljudfiler kan gå sin väg. De Sony WH-CH400 är utrustad med dynamiska 30 mm-piloter. Vanligtvis fokuserar hörlurar som säljs i detta prisklass på bas. Men här är ljudet lite mer balanserat, mellanregistret och diskanten kan uttrycka sig. Du får inte superprecis och detaljerad återgivning med den här modellen. De flesta användare kommer dock att vara nöjda med resultatet. Vi påminner dig om att dessa inte är de bästa hörlurarna när det gäller isolering. Eftersom öronkuddarna inte täcker öronen helt och hållet kan du höra några yttre ljud. Det är inte möjligt att vara i din musikbubbla i en mycket bullrig miljö.

WH-CH400 har 20 timmars batteritid. Det är inte det mest uthålliga Bluetooth-headsetet på marknaden, men denna prestanda är fortfarande tillfredsställande. Du kommer att kunna använda den 3-4 timmar om dagen i 5 dagar (autonomin varierar beroende på ljudvolymen). Du laddar batteriet via mikro-USB-porten på höger headset. Det tar cirka 4 timmar att få 100% batteri. Det som är synd är att det inte finns någon 3,5 mm jackport för att använda hörlurarna i trådbundet läge. Om batteriet är urladdat måste det absolut laddas för att använda headsetet igen.

Slutsats


test-Sony-WH-CH400

Sony WH-CH400 är ett komplett ljudheadset. För mindre än 50 euro får du ett headset som kan användas trådlöst via Bluetooth-teknik. Dess lätta design och en gång på huvudet är den bekväm. Allt är inte perfekt (dess robusthet / dess isolering), men vi kan inte vara svåra med tanke på dess försäljningspris.

Sony WH-CH400 hörlurar


köp nu