Skip to content

SONY WH-1000XM3 Headset Review

SONY-WH-1000XM3-test

Sony WH-1000XM3 efterträder Sony WH-1000XM2, men tillverkaren har gjort förändringar, särskilt i sin design. Hjälmens övergripande design har inte förändrats väsentligt från den äldre generationen. Vi anser att den japanska tillverkaren inte har återvänt till ritbordet. Det tog helt enkelt över grunderna i den gamla modellen, samtidigt som det gjordes förändringar. Det här är inte dåligt eftersom designen av WH-1000XM2 var mycket framgångsrik. Huvudbandets form har omarbetats något och öronkåporna är utrustade med nya öronkuddar. Vi kommer tillbaka till deras egenskaper när vi diskuterar hjälmens komfort. WH-1000XM3 är lättare, 255 gram på skalan (275g för Sony WH-1000XM2). Den nya är lite mer diskret när den bärs.

Designen på Sony WH-1000XM3-hörlurarna är snygg. Den japanska tillverkaren har än en gång varit nykter utan att förstöra helhetens elegans. Den finns i svart eller silver (vi testade den svarta versionen). En gång i handen känner vi att hjälmen har utformats med solida material. De olika manipulationerna får dig att känna ett riktigt förtroende för dess soliditet. Sony ansökte också om montering. Dess finish är perfekt, inga fula märken eller spår syns på hela Bluetooth-headsetet. WH-1000XM3 har en kvalitetsdesign.

Den första skillnaden som vi märker jämfört med den gamla versionen är bågen. Detta är täckt med ett imiterat läderöverdrag som täcker metallbandet. Den övre delen av bågen var synlig på WH-1000XM2. Bågen är något mer böjd på WH-1000XM3, vilket möjliggör en mer diskret bärning. Den inre delen av huvudbandet är vadderat med tjockt skum, den goda komforten förbättras tack vare det. Huvudbandet justeras via det skjutbara systemet som placeras på båda sidor om hjälmen. Det är ett klassiskt system, skårorna gör att du kan justera samma höjd på varje sida. Skårningssystemet är fast, öronkopparna sitter kvar när de har justerats. Vi beklagar likväl att Sony inte tillämpade en graderad märkning. Detta skulle ha gjort det enkelt att hitta rätt passform (den som motsvarar vår morfologi).

Det är än en gång möjligt att fälla in öronkopparna platt och mot insidan av huvudbandet. Denna design är till stor hjälp när du använder headsetet. För det första möjliggör det en bekvämare passform när Sony WH-1000XM3 placeras runt halsen och öronkopparna viks upp mot huvudbandet gör att du kan få mer utrymme. När den väl har vikts kan du lättare bära hjälmen i en väska eller förvara den i fodralet som medföljer i lådan. Fogarna som gör att förmakarna kan svängas är flytande och fasta. Det finns inget spel eller ljud när man utför manipulationerna.

Egenskaper


åsikter-SONY-WH-1000XM3

Öronkopparnas form och struktur ligger nära vad de andra versionerna erbjuder. De fysiska kontrollerna är placerade på kanten av headsetet och pekpanelerna gör att du kan hantera din musik. Skillnaden med WH-1000XM2 är den yttre beläggningen som har ersatts med plast. Detta förstärker hela diskretionen. På den vänstra öronkoppen finns två knappar. Den första låter dig slå på och av headsetet och aktivera Bluetooth-parning. När du har anslutit headsetet till din källa kan du trycka på knappen en gång för att ta reda på återstående batterilivslängd (en röst meddelar dig detta). Denna funktion är användbar. Med den andra knappen på headsetet kan du välja lyssningsläge. Det finns tre lägen tillgängliga: klassiskt, omgivande ljud och aktiv brusreducering. 3,5 mm-uttaget för trådbundet lyssnande är placerat lite lägre.

De andra kommandona utförs genom att interagera på den yttre delen av höger atrium. Du skjuter fingret uppåt och nedåt för att hantera ljudvolymen, från höger till vänster för att navigera mellan ljudspår och ett dubbelt tryck i mitten av pekytan pausar musiken. Du använder också pekreglage för att svara på telefonsamtal och aktivera din smartphones röstassistent. Touchkontrollerna är effektiva, de fungerar perfekt. Detta var redan fallet i tidigare versioner av hjälmen. Det finns inget att klaga på i denna punkt.

Sony WH-1000XM3 är hörlurar av överöratyp, öronkuddarna placeras runt öronen när du bär den. På den här modellen är dynorna breda och omfattar perfekt dina öron. Kontakten är trevlig, men framför allt är minneskummet riktigt bekvämt. Det är tillräckligt tjockt för att inte känna trycket. En gång på plats på ditt huvud är WH-1000XM3 bekväm och stabil. Dess vikt på 255 gram bidrar till god komfort. Du kan använda den i flera timmar i taget utan att känna något obehag. Sony visar återigen sin kunskap inom hörlurarnas design. Det är riktigt trevligt att se att den japanska tillverkaren har lyckats kombinera komfort och funktionalitet. När du är klar med att använda den kan du fälla öronkopparna mot huvudbandet och förvara hörlurarna i det hårda fodralet. Tack vare detta tillbehör skyddas det från stötar och fall när du tar det med dig när du är på språng.

Sony WH-1000XM3-hörlurar kan användas via kabel via 3,5 mm-porten och trådlöst. Den använder Bluetooth-teknik i version 4.2. Trådlös ihopparning kan utföras på konventionellt sätt via Bluetooth-menyn på din källenhet (smartphone / surfplatta) ljudspelare) eller med hjälp av NFC-chipet. Near Field Communication är en trådlös kommunikationsteknik med kort räckvidd. Det möjliggör utbyte av information mellan enheter upp till ett avstånd på cirka 10 cm. Om din källenhet är kompatibel med den här tekniken behöver du inte föra den närmare NFC-logotypen för att utföra parningen. Den trådlösa anslutningen var alltid stabil under vårt test. Du kan röra dig upp till 10 meter från källan. Det enda klagomålet vi kunde göra är att headsetet fortfarande inte är kompatibelt med flerpunktsanslutningen. Som ett resultat är det omöjligt att para ihop din smartphone och surfplatta samtidigt. Bristen på denna funktion är fortfarande beklaglig särskilt för ett ljudheadset som säljs till det här priset. Många konkurrerande headset är kompatibla med denna funktion.

Prestanda och ljudkvalitet


test-SONY-WH-1000XM3

Appen som medföljer headsetet heter “Sony Headphone Connect”. Du kan ladda ner den gratis från App Store och Google Play. Det erbjuder flera alternativ och inställningar. Du kan till exempel använda den för att ändra ljudåtergivningen eller brusreduceringssystemet. Applikationen har inte utvecklats jämfört med andra versioner av hjälmen, samma alternativ finns. Du kan justera “Ambient Sound” -läget, vilket gör att du kan höra eller stänga av ljud från utsidan utan att behöva ta bort hörlurarna från huvudet. Det är möjligt att låta headsetet automatiskt hantera denna funktion när du rör dig, men resultatet är ännu inte optimalt. Applikationen låter dig också välja olika codecs. De WH-1000XM3 hjälm är kompatibel med LDCA- eller SBC-codec. Det finns ett alternativ att automatiskt sätta headsetet i beredskap efter en viss inaktivitetsperiod. Det här alternativet är verkligen användbart för att spara batteri.

Aktiv brusreducering är fortfarande lika effektiv och imponerande som någonsin. Majoriteten av buller utanför stängs av när man använder ANC. Du befinner dig i din musikbubbla. Oavsett plats (på jobbet, på en upptagen gata eller på kollektivtrafik), Sony WH-1000XM3 kan avbryta ljud. Det är en av de bästa hörlurarna med ett aktivt brusreduceringssystem. Effektiviteten i dess ANC-system liknar vad Bose QC 35 II erbjuder. Det är en hänvisning till absolut rekommendation om du vill isolera dig från omvärlden.

Tidigare versioner av Sonys förstklassiga hörlurar gjorde inte oss besvikna när det gäller ljudprestanda. Ljudet från WH-1000XM3 förblir lika tillfredsställande. Sony har sett till att tillfredsställa de flesta användare. Det är en sluten hjälm som är utrustad med dynamisk 40 mm högtalare. Membranen är flytande kristaller och har en aluminiumbeläggning. Den vanliga mannen kommer att uppskatta detta ljud som gör det rikt på detaljer. Vi märkte alla förbättringar jämfört med den tidigare versionen.

De låga frekvenserna är lite mer närvarande än på WH-1000XM2, men de är aldrig överdrivna. Den nedre delen av spektrumet dominerar, men basen förblir väl behärskad. Fördelen med den här hjälmen är att du kan ändra rendering via applikationen. Så om du tycker att basen är för accentuerad kan du justera den via appen. Du ändrar återgivningen så att den passar din personliga smak och vilken typ av musik du lyssnar på. Vi hörde inga obehagliga effekter när vi lyssnade. Medierna är också mycket närvarande, rösterna drar nytta av en utmärkt restitution. De saknar tydlighet. Den tredje versionen av Sony-headsetet har också genomgått förbättringar i återgivningen av höga frekvenser. Sammantaget ljudet av WH-1000XM3 och bättre kvaliteter än tidigare versioner. Vi njuter av ett rikare ljud i detalj. Att lyssna är roligt och uppslukande oavsett vilken typ av musik du lyssnar på.

Autonomi är en av de andra styrkorna med detta headset. Du kan njuta av din musik i nästan 30 timmar. Varaktigheten på den fristående tiden varierar beroende på ljudvolym, kod som används och om du aktiverar brusreducering. Hur som helst är detta ett av de mest varaktiga Bluetooth-headseten på ljudmarknaden. Du kommer att kunna njuta av din musik i många timmar utan rädsla för att ta slut på batterier. När batteriet är urladdat laddar du det med USB-C-kabeln som medföljer i förpackningen. Det tar cirka 1 timme att få 100% batteri. En snabbladdningsfunktion är tillgänglig. Med tio minuters laddning får du 5 timmars användning. Denna funktion är väldigt användbar, särskilt när du vill använda headsetet i sista minuten. Vi påminner dig om att headsetet också kan användas i trådbundet läge.

Slutsats


SONY-WH-1000XM3-recension

WH-1000XM2-headsetet blev en riktig hit när det kom ut. För den tredje versionen visar den japanska tillverkaren återigen sin kunskap. Sony har designat ett effektivt och kraftfullt Bluetooth-headset.

Sony WH-1000XM3 framstår som en av de bästa referenserna inom nomadiska headset. Försäljningspriset är högt, men det är motiverat. WH-1000XM3 har en ren design, solid konstruktion. Dess olika funktioner är enkla att använda och ljudåtergivningen är trevlig och rik på detaljer. Dessutom kan du isolera dig från omvärlden tack vare det aktiva brusreduceringssystemet.

Sony WH-1000XM3 rekommenderas absolut för användare som letar efter ett vanligt headset. De WH-1000XM3 är för närvarande bland de bästa på ljudmarknaden.

SONY WH-1000XM3


köp nu