Skip to content

Sony MDR ZX220BT headset test

De Sony MDR ZX220BT är ett headset på örat, dynorna ligger på brosket i öronen och det finns ett justerbart huvudband för att justera headsetet. Den har en nykter och minimalistisk design. Tack vare Bluetooth- och NFC-anslutning kan du ansluta headsetet till din smartphone eller musikspelare. Låt oss tillsammans i detta test upptäcka de positiva och negativa punkterna i mdr-zx220bt-headsetet.

Bra poäng
– Lätt att använda
– pris
– Det är rätt


Negativa poäng
– Bräcklig design
– isolering
– Ingen trådbunden användning

Hörlurar Sony MDR ZX220BT


bluetooth-hörlurar-sony-mdr-zx220bt

Med en grundläggande och minimalistisk design gör Sony MDR ZX220BT-hörlurarna några intressanta argument. Sony har valt en övernaturlig struktur, den använda plasten utstrålar inte kvalitet, men den förblir stark nog. För att underlätta transporten av hjälmen är det möjligt att fälla gångjärnen för att lägga den platt. Vilket är väldigt bekvämt när du lägger den runt halsen. Men var försiktig när du hanterar dem, gångjärnen saknar robusthet. För att det skulle bli lättare att transportera skulle gångjärnen ha varit tvungna att kunna vikas inåt, förmaken skulle ha placerats mot bågen.

Sony mdr zx220bt test


headset-mdr-zx220bt

Öronkuddarna är tillräckligt tjocka, men inte tillräckligt tjocka för att isolera buller från utsidan väl. Plasthuvudbandet har ingen vaddering, vilket är ganska synd, för komforten minskar plötsligt. Å andra sidan är det en ganska lätt hjälm med väl genomtänkta former. Öronkopparna passar lätt mot användarens öron. Det är inte obehagligt att bära, men trycket känns fortfarande, vilket vissa människor kanske inte gillar. Detta är lite problemet med hjälmar över öronen (trycket som utövas). Å andra sidan håller det bra på plats när du är i rörelse, idrottare kan använda det under sina aktiviteter.

Funktioner och design


sony-mdr-zx220bt

De Sony zx220bt säljs cirka 50 € på Amazon! Okej, det är inte en hjälm i toppklass, men förpackningen är mycket begränsad. För bortsett från mikro-USB-laddningskabeln och en användarhandbok finns det inget annat i lådan. Vi skulle ha velat att Sony skulle tillhandahålla åtminstone en liten skyddspåse.

Strukturen på zx220bt (pannbandet, gångjärnen, diabilderna, öronkåpan) är helt gjord av gjuten plast. Satsen är inte den starkaste, men delarna är starka och tillräckligt tjocka för att klara (du behöver inte oroa dig för omedelbar brott). Delarna är väljusterade, de har en snygg finish. Väggarna på öronskalens skal är tillräckligt tjocka för att begränsa resonanser. Hjälmen finns i tre färger: svart, grå och blå.

Headsetet är enkelt att använda, de fysiska kontrollerna är integrerade i öronkåpan. Du kan ansluta den via Bluetooth, justera volymen, ändra ljudspåret, spela / pausa eller ta dina telefonsamtal. Tack vare mikrofonen kommer du att kunna ta dina samtal och utföra röstkommandon utan att ta telefonen ur fickan eller väskan. Det finns en mikro-USB-port för laddning av headsetet. Och NFC-chipet gör det enkelt att para ihop dem med dina kompatibla enheter. Å andra sidan finns ingen mini-jackport, det är därför omöjligt att använda Sony MDR-ZX220BT trådbunden. Du måste alltid se till att headsetet är fulladdat innan du använder det, autonomin är cirka 8 timmar.

Prestanda och ljudkvalitet


mdr-zx220bt

Mdr zx220bt hörlurar är utrustade med två 30 mm membran som ger en varm ljudåtergivning. Basen är inte så djup, ganska kort, som diskanten, å andra sidan har mediumregistret mer klarhet. Men ljudet verkar lite dämpat. Förvänta dig inte galna ljudnivåer, ljudåtergivningen är inte särskilt detaljerad, men för det här priset går det bra. Ljudåtergivningen förblir ren med rätt känslighet. Isolationssidan skulle ha behövt mer vadderade öronkoppar och den övernaturliga designen påverkar prestandan. För på denna typ av hjälm är anslutningen mellan dynorna och öronen inte den mest optimerade. Plötsligt dämpas det yttre bullret och dämpas inte. Detta är en positiv punkt för människor som inte vill vara helt avskärmade från omgivningen.

Slutsats

Det japanska varumärket erbjuder många referenser inom ljudfältet. Vi hoppas att detta test gör att du kan se tydligare och du bestämmer dig för ditt köp. I vilket fall som helst Sony MDR ZX220BT är ett Bluetooth-headset som inte erbjuder exceptionell prestanda, men ljudåtergivningen förblir trevlig. Designen är minimalistisk, men ändå elegant och snygg.

Sony zx220bt


köp nu