Skip to content

Sony MDR-XB950N1-headsetgranskning

Sony Corporation är ett japanskt företag som grundades 1946, baserat i Minato-distriktet i Tokyo. Det finns inom många områden, elektronik, smartphones, IT, videospel, musik, film … Sony Corporate är mer än hundra företag runt om i världen. Och inom ljudfältet har företaget kunnat bevisa sig länge. I den här artikeln erbjuder vi dig testa av Sony MDR-XB950N1 Bluetooth-hörlurar. Ett nomadiskt headset med ett aktivt brusreduceringssystem.

Bra poäng
– Kraftfull bas
– bekvämt
– Autonomi


Negativa poäng
– Ljudåtergivningen kommer inte att behaga alla
– Ingen flerpunktsfunktion
– Inget automatiskt uppspelnings- / paussystem

Sony MDR-XB950N1-test


sony-mdr-xb950n1-test

Det finns många basmissbrukare där ute, så vissa hörlurstillverkare har fokuserat på basljud. Inklusive varumärkena Beats och Skullcandy för att nämna några, för det finns många andra. Sony erbjuder många referenser inom hörlurar. Det finns serier som är speciellt designade för audiofiler och andra för dem som älskar bas. De Sony MDR-XB950N1 ingår i Extra Bass-sortimentet, “EXTRA BASS ökar kraften i alla dina låga toner, vilket orsakar en kraftig åskande rytm”. MDR-XB950N1 är en bärbar modell med aktiv brusreduceringsteknik. Alla dessa egenskaper gör att den passar perfekt för mobil användning.

Sony MDR-XB950N1 recension


opinion-hörlurar-sony-mdr-xb950n1

Sony MDR-XB950N1 är hörlurar i full storlek med design över örat. Kuddarna omfattar dina öron, yttre buller dämpas bättre. Öronkopparna och pannbandet är vadderat med minneskum och täckt med konstläder. Det som gör det extremt bekvämt, du kan använda det i flera timmar utan att känna smärta eller tryck. Hjälmens design är ganska fin, men å andra sidan är den riktigt skrymmande. Hjälmen säljs ofta på Amazon! Det säljs för mindre än 200 €.

Funktioner och design


test-sony-mdr-xb950n1

Designen är robust, den är mestadels gjord av plast och vissa delar är gjorda av metall. Den finns i två färger: svart och grönt med matt yta. Sony har gjort hörlurarna lätta att transportera (de riktar sig till mobila användare). Du kan fälla hörlurarna mot huvudbandet och när du bär hörlurarna runt halsen kan hörlurarna ligga platt. När den har vikts kan du förvara den i den medföljande skyddspåsen för att vara säker på att den är väl skyddad under dina resor.

Medan vissa tillverkare försöker minimera antalet knappar på hörlurarna, har Sony på den här modellen stängt en hel del knappar och funktioner. På den vänstra öronkoppen hittar du strömbrytaren, Bass Effect-knappen, en mikro-USB-port för att ladda hörlurarna, ett 3,5 mm-uttag för trådbunden användning och en knapp för att aktivera ANC. Var och en av knapparna har en liten indikatorlampa, så det är lätt att se när en funktion är på eller av. På den högra öronkoppen finns det flera knappar för att kontrollera volymnivån och en multifunktionsknapp för att styra musikuppspelning, telefonsamtal och byta ljudspår.

Sony har en kabel för trådbundet lyssnande (om batteriet tar slut), men du behöver batteriet för att kunna aktivera ANC och Bass Effect-funktionen. Å andra sidan innehåller kabeln inte en fjärrkontroll eller en mikrofon.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-sony-mdr-xb950n1

Sony MDR XB950N1 lägger stor vikt vid bas, även när du inte aktiverar Bass Effect-knappen. Hörlurarna lägger verkligen vikt vid basljudet, fans av rap och electro kommer att bli mycket nöjda. När Bass Effect-läget är av, förblir basen stark, höjdpunkterna och mellansidan är försänkta. Det finns många instrument som förlorar sin tydlighet. Dessa Sony-hörlurar är bara effektiva på vissa typer av musik. Till exempel, fans av jazz, klassisk, rock måste välja en annan referens.

Headsetet är kompatibelt med applikationen “Sony Headphone Connect”. Det förenklar den trådlösa anslutningen och personaliserar headsetets funktion. Du kan ändra ljudåtergivningen tack vare en equalizer och ett atmosfärsläge som gör att du kan simulera lyssningsplatser: nattklubb, stadion, utanför. Applikationen är väldigt enkel att använda, men den är bara kompatibel med IOS- och Android-operativsystem.

MDR-XB950N1: s aktiva brusreducering fungerar bra och dämpar buller utifrån, men det ligger verkligen efter jämfört med Bose QuietComfort 35 II-hörlurar. Och det är ett väsande när ANC är på, men du kan inte höra det när musiken är i uppspelningsläge. Bluetooth-mottagning är kompatibel med aptX-codec, så trådlös överföring kommer att utföras i en kvalitet som motsvarar den på en CD. De Sony MDR-XB950N1 Bluetooth-hörlurar har också nytta av NFC-teknik, placera bara din enhet på NFC-logotypen på vänster öronkopp för att börja parkoppla.

Slutsats


https://www.youtube.com/watch?v=-bkJczcFLaI

Om du verkligen gillar bas kommer du att älska Sony MDRXB950N1-hörlurarna. Men det hade varit bättre att integrera en multibandutjämnare, den som är integrerad av Sony är ganska enkel (du justerar bara basen). Detta headset erbjuder några intressanta funktioner, men tyvärr betonar det basljud. Den är endast lämplig för vissa typer av musik (rap, hip-hop, electro).

Om du letar efter ett intressant alternativ rekommenderar vi Plantronics Backbeat Pro 2. Det är ett headset med fler funktioner och bra valuta för pengarna. Du kan ansluta två enheter samtidigt, aktiva närvarosensorer eller stänga av musiken när headsetet är slitet eller tas bort. Autonomin är längre (24 timmar mot 22 timmar för Sony XB950N1), ANC är effektiv och på ljudsidan är den kompatibel med alla musikstilar. Allt detta till ett pris som liknar Sony MDR-XB950N1, mindre än 200 € på Internet!

mdr-xb950n1


köp nu