Skip to content

Sony MDR-XB550AP-headsetgranskning

Idag är det en riktig utmaning att hitta de hörlurar som passar oss, eftersom det finns så många referenser på marknaden. Med tiden designar tillverkare mer och mer effektiva headset, de integrerar ny teknik (Bluetooth, ANC, etc.) Det japanska företaget Sony har bevisat sig och sticker ut från konkurrensen inom ljudheadset. De erbjuder en mängd referenser, det finns något för alla och konsumenter är sällan besvikna. Modellen MDR-XB550AP är en riktigt prisvärd low-end-modell.

Bra poäng
– Kraftfull bas
– isolering
– pris


Negativa poäng
– Ljudåtergivningen kommer inte att behaga alla
– Betoning på låga toner
– Ej avtagbar kabel

Sony MDR-XB550AP-test


Sony-MDR-XB550AP

Sonys serie Extra Bass-hörlurar är speciellt utformade för att markera basljud. Varumärket erbjuder många extra basreferenser, det finns något för alla priser. De Sony MDR-XB550 är ett trådbundet hörlurar med hörlurar, ta reda på det här testa fördelarna och nackdelarna med detta headset.

Sony MDR-XB550AP recensioner


sony-mdr-xb550ap-test

Sony har tillverkat hörlurar med denna design i ganska många år. Dessa hörlurar på örat (dynorna ligger på öronen) är kompakta och lätta. Även om designformerna förblir desamma förlitar sig Sony på ljusa färger för att ge dessa hörlurar ett avantgardistiskt utseende. Den finns i svart, vitt, blått, rött och grönt. Det är ett trådbundet headset, så mobilanvändare behöver inte oroa sig för batteriets livslängd. Det säljs för cirka trettio euro på Amazon!

Funktioner och design


sony-mdr-xb550ap-recension

XB500AP-hjälmen har en ganska klassisk design, den är huvudsakligen gjord av plast, förutom huvudbandet som är tillverkat av metall. Öronkuddarna och pannbandet är vadderat med minneskum och täckt med konstläder. Det är en hjälm som förblir diskret jämfört med tidigare generationer. Det var designat för resande användare, öronkopparna kan ligga platt, vilket är väldigt bekvämt när du bär det runt halsen. Kabeln som ansluter hörlurarna är plan och har en fjärrkontroll med en knapp. Negativ punkt kabeln är oåterkallelig, personligen tycker jag att detta koncept är föråldrat. För om du har det minsta problemet med kabeln, till exempel om den är kapad. Du måste bara kasta hjälmen i papperskorgen. Visuellt är det både nykter och elegant, Sony har alltid vetat hur man anpassar dessa produkter till tiden. Det är därför som sony mdr xb550ap extra bas med en mycket modern visuell aspekt.

Så fort du har det i dina händer säger vi oss själva att byggkvaliteten inte är bra! Det finns dock vissa delar av MDR-XB550 som har stärkts för att säkerställa att det kan hålla över tiden. Du kommer att märka att metallbågen placerad ovanför hjälmen också går genom mittbandet. Öronkopparna kan vridas 90 grader tack vare gångjärnen som också är förstärkta. Satsen förblir robust och av god kvalitet, det här är inte första gången som Sony använder den här designen, det finns ingen anledning att oroa sig för headsetets hållbarhet.

När det gäller komfort kan en supra-aural design aldrig konkurrera med en circum-aural design (dynorna omfattar dina öron). Problemet med dynorna som ligger på öronen är att det alltid finns en tryckeffekt. Öronkopparna och pannbandet är vadderade för att förbättra komforten. Men trycket är ganska fast, och personer med ett stort huvud kan uppleva obehag (åtminstone yttre buller är bättre isolerat).

Prestanda och ljudkvalitet


test-sony-mdr-xb550ap

Knappen på fjärrkontrollen används inte bara för att svara eller lägga på dina telefonsamtal. Du kan använda knappen för att spela och pausa din musik om du vill. Ladda bara ner den kostnadsfria SmartKey-appen från Google Play eller App Store så kan du ändra hur knappen fungerar. Håll knappen nedtryckt för att öka volymen, tryck på den två gånger för att hoppa till nästa låt … Det finns massor av möjligheter, du kan programmera knappen som du tycker passar. Mikrofonen integrerad i fjärrkontrollen är av god kvalitet, dina samtalare har inga problem att höra dig, det kommer fortfarande att vara nödvändigt att gynna tysta platser.

Som nämnts ovan är Sony MDR-XB550AP tillräckligt bra för att blockera oönskat ljud. Speciellt tack vare sin stängda design som isolerar ljud bättre kan du lättare koncentrera dig på din musik. Mycket praktiskt om du vill isolera dig på jobbet eller barnens buller. En annan positiv punkt är att människorna runt dig inte störs av hörlurarnas ljud. Naturligtvis är ljudisoleringen inte lika effektiv som med en hjälm med ett aktivt brusreduceringssystem.

De 30 mm extra basdrivenheterna ger hörlurarna ett kraftfullt basljud som gör dem idealiska för basrika genrer som rap, hip-hop eller electro. Den extra basen baseras på accentueringen av vissa låga toner och ökningen av ljudtrycket som ger en touch av vitalitet till din musik. Du kommer att förstå sony headset mdr xb550ap är mer lämpad för vissa typer av musik kommer ljudåtergivningen inte att behaga alla. Vi rekommenderar att älskare av rock, jazz, klassisk väljer en annan referens. Instrumenten som finns i dessa musikgenrer kommer inte att vara tillräckligt detaljerade och saknar tydlighet.

Slutsats


sony-mdr-xb550ap-extra-bas

Sony MDR-XB550AP är ett lågt headset med bra funktioner för detta försäljningspris. Den är elegant och robust, perfekt för musik rik på bas (rap / hip-hop / electro) och ljudisoleringen är effektiv. Du får verkligen vad du betalar för, människor som väljer att köpa det kommer inte bli besvikna.

mdr-xb550ap


köp nu