Skip to content

Sony MDR-1AM2-headsetgranskning

Sony-företaget är verksamt inom många områden som elektronik, telefoni, IT, videospel, musik, film och audiovisuell. Det japanska varumärket har diversifierat men framför allt lyckats införa sina olika produkter runt om i världen.

Efter flera års bra service ersätts Sony MDR-1A av en ny modell, MDR-1AM2. De Sony MDR-1AM2 är en utmärkt hörlur som glädjer ljudfiler. Det konkurrerar inte med den avancerade konkurrensen, men för det priset har du tillgång till några riktigt bra trådlösa hörlurar med hög upplösning.

Bra poäng
– Ett balanserat ljud
– bekvämt


Negativa poäng
– Plastkonstruktion
– Basseux måste leta efter en annan referens

Sony MDR-1AM2


mdr-1am2

Sony har varit ett viktigt varumärke inom hörlurar under en tid. Företaget började släppa produkter utrustade med teknik med hög upplösning 2016, de hade meddelat sin LDAC-kod. Teknik som utnyttjas i Sony WH-1000XM2, en av de bästa brusreducerande hörlurarna på marknaden.

Företaget har använt samma avancerade tillvägagångssätt för sina nya hörlurar på hörnet MDR 1AM2, den är utrustad med 40 mm-drivrutiner. Flytande kristallpolymermembran har en aluminiumbeläggning som hjälper till att ge mer exakt ljud. Frekvenssvaret kan nå 100 000 Hz, fem gånger så mycket som det mänskliga örat kan höra.

Funktioner och design


opinion-sony-mdr-1am2

Det första som kommer att överraska dig när du håller Sony MDR-1AM2 i dina händer är dess vikt, den är väldigt lätt (200 gram) speciellt för ett headset av denna typ. Andra märken integrerar tyngre komponenter för att vara säker på att ljudkvaliteten är där, Sony bevisar att de kan vara starka både på ljudet och på designen. Headsetets vikt gör det väldigt lätt och bekvämt att bära när man lyssnar, men det hela är lite ömtåligt. Det finns mycket plast, till exempel gångjärnen, bågen som är gjord av flexibel plast. Detta gör att 1AM2 perfekt för hemmabruk, men mindre attraktivt för resande användning. Det finns WH-1000XM2-modellen som är ett bra val för resor, men det är dyrare.

Den är utrustad med 40 mm drivdon, de flytande kristallpolymermembranen är belagda med aluminium. Förlusten av ljudenergi under överföring till hörlurarna är mer enhetlig. Om du inte förstår dessa tekniska termer så bra betyder allt att membranen har en viss soliditet, vilket hjälper till att minska resonansen som påverkar ljudkvaliteten.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-mdr-1am2

Sony 1AM2-hörlurarna levereras med två kablar och en bärpåse. Den finns i två färger, svart och silver, du hittar den för 249,90 € på Amazon-webbplatsen. Det finns en 4,4 mm ljudkabel och en standard 3,5 mm-kabel. 4.4mm-kabeln är en populär standard bland ljudfiler, det hjälper till att minimera kabelbrus och minskar störningar. Kallas en balanserad anslutningskabel, det minimerar signalöverföringsförlust och ljudförvrängning, vilket begränsar distorsion och störningar.

Höjdpunkterna är klara, men ibland genomtränger det, vilket förvirrar balansen lite. Basen är ganska lik MDR-1A, så fans av kraftfull bas måste titta någon annanstans, till exempel på Beats eller Skullcandy-märken. Å andra sidan kommer de som letar efter ett balanserat ljud att uppskatta att använda MDR-1AM2. Det har inte samma ljudklarhet som vissa avancerade hörlurar, men det bör noteras att de inte säljs till samma pris. Sammantaget är ljudkvaliteten där, den är mycket välbalanserad.

Slutsats


hörlurar-sony-1am2

Sony MDR-1AM2 strävar efter att hitta den perfekta balansen mellan ljudprecision och prisvärdhet, och varumärket har verkligen lyckats nå den balansen. Vi ångrar bara de material som används för tillverkningen av hjälmen.

Sony MDR-1AM2 hörlurar


köp nu