Skip to content

Skullcandy Riff Wireless Headphones Review

hörlurar-Skullcandy-Riff-Wireless

Skullcandy-varumärket riktar sig mer till ung publik. Vi inser detta när vi lägger ögonen på deras hörlurar (du kan gå till varumärkets officiella webbplats för att se deras olika modeller). Designen, färgerna och logotypen valdes inte av en slump, det är nära ungdomars smak. De Skullcandy Riff Wireless är en ganska lågmäld modell, men den delar fortfarande dessa aspekter. Hjälmen finns i svart, vitt, grått och blått.

Logotypen som representerar en skalle är tryckt på båda sidor av bågen och byggaren har använt originalkuddar. Fodren på dynorna har massor av små hål som avslöjar skyddande skum. Skummet har en annan färg än resten av hjälmen (så är fallet i varje version). Denna aspekt lägger inte till något särskilt när man lyssnar, det är helt enkelt att klä hela (förstärka stilen). De Riff Wireless är ett on-ear-headset, vilket innebär att öronkopparna sitter direkt på öronen. Kuddarna är mjuka, kontakten är inte irriterande eller obehaglig. Å andra sidan är detta inte fallet med bågen. Det finns inget skum på detta element, så din skalle är i direkt kontakt med plasten. Kontakten blir ännu mer obehaglig om du inte har mycket hår.

Egenskaper


Skullcandy-Riff-Wireless-recension

För att erbjuda detta låga pris var tillverkaren tvungen att göra eftergifter. I synnerhet på de material som används för att bygga hjälmen. De Skullcandy Riff Wireless är konstruerad med stel plast. Det kommer inte att bryta med minsta inverkan eller falla, men det måste ändå tas om hand. Men användningen av denna typ av material har fortfarande en fördel, hjälmen är lättare. Så det är lättare att glömma när det är på plats på huvudet och vi får också transportbarhet. Skullcandy har integrerade svängbara gångjärn så att öronkopparna faller tillbaka mot huvudbandet. Du sparar plats när du förvarar hjälmen och det vikbara formatet gör det enkelt att transportera. Å andra sidan är det synd att tillverkaren inte tillhandahåller något skydd (du kan hitta en på internet).

Den här modellen är endast trådlös, det finns inget 3,5 mm-uttag för trådbundet bruk. Det kommer alltid att vara nödvändigt att se till att hjälmen har tillräckligt med batterier för att använda den. Detta kommer inte att tilltala alla användare. Det finns en kabelansluten version, men med den här versionen har du inte Bluetooth. Så det är antingen den ena eller den andra med den här modellen. De Skullcandy Riff Wireless är kompatibel med trådlös Bluetooth-teknik i version 4.1. Det är väldigt enkelt att para ihop med dina olika enheter. Du startar den trådlösa anslutningen med mittknappen och väljer sedan headsetet i Bluetooth-menyn på din enhet (smartphone / ljudspelare). Den trådlösa anslutningen är stabil och pålitlig.

Kontrollknapparna och micro USB-laddningsporten placeras på samma headset. Knapparna “+” och “-” används för att ändra volymnivån och navigera mellan ljudspår. När det gäller mittknappen är den multifunktionell. Du använder den för att slå på / av headsetet, starta Bluetooth-parning, svara / lägga på dina telefonsamtal och aktivera din smartphones virtuella assistent (Siri på IOS och Google Assistant på Android). De tre knapparna är placerade på samma element, de är fortfarande lätt att urskilja vid beröring. De Skullcandy Riff Wireless är mycket lätt att använda. Först kan du alltid titta på användarhandboken, men du kommer inte att gå vilse om du har använt denna typ av hjälm tidigare.

Prestanda och ljudkvalitet


Skullcandy-Riff-Wireless-test

Headsetet är utrustat med en 40 mm högtalare som ger tillgång till basen. Den här typen av ljud finns nästan alltid på varumärkets produkter. Så du måste välja en annan referens om du inte gillar den uttalade basen. Du får inte en korrekt och detaljerad återgivning med Riff Wireless.

Denna ljudsignatur tilltalar inte alla, men återställningen av signalen förblir korrekt. Det kommer ändå att vara nödvändigt att privilegiera musik som frambringar de allvarliga ljuden (electro, hip-hop, rap oss). Mellan och höga är för dämpade, vi kan inte urskilja alla instrument som finns i jazz eller klassisk musik. Du kan använda hörlurarna med vilken enhet som helst (smartphone, surfplatta, audiofilspelare) och förvrängningen förblir låg över hela spektrumet.

Skullcandy Riff Wireless har inget bullerreduceringssystem. Du måste bara vara nöjd med passiv isolering. Tyvärr är den här ganska genomsnittlig. Detta beror på utformningen av (supra-aural) hjälmen. Förbindelsen mellan dynorna och öronen är inte optimerad, så de yttre ljuden är lättare att höra. Främst bas- och mellanregisterljud (motorljud och mänsklig röst). Du kan försöka begränsa påverkan av externa ljud genom att öka volymen. Men var ändå uppmärksam på dina trumhinnor, långvarig lyssnande vid hög volym är inte positivt på lång sikt. Å andra sidan, trots sitt supraurala format, finns det inte mycket ljudläckage på utsidan. Du kan lyssna på din musik utan att störa dem omkring dig.

Tillverkaren lovar 12 timmars autonomi. Vi lyckades uppnå denna prestation i vårt test, så löften hålls på denna punkt. Vi påminner dig om att det inte finns någon 3,5 mm jack på den här modellen. Så ingen lyssning i trådbundet läge. Headsetet laddas via micro USB-porten på headsetet. Det tar 3 timmar att få 100% batteri.

Slutsats


test-Skullcandy-Riff-Wireless

Skullcandy Riff Wireless är ett lågt headset som uppfyller sin roll. Tillverkaren var tvungen att offra på vissa punkter (design, material), men hjälmen är fortfarande tillfredsställande. Å andra sidan kommer basförstärkningen inte att tilltala alla användare.

Skullcandy Riff Wireless


köp nu