Skip to content

Sennheiser momentum på hörlurstest – trådlösa hörlurar

Sennheiser Momentum-hörlurar är en mycket populär serie hörlurar på marknaden och har varit populära bland konsumenter i flera år. Vi kommer att titta närmare på funktionerna som hjälmen erbjuder Momentum 2.0 On Ear Wireless.

Bra poäng
– Ljudkvalité
– Mycket funktionalitet


Negativa poäng
– pris
– Begränsad brusreducering
– Genomsnittlig trådlös prestanda

Sennheiser Momentum 2.0 On Ear


sennheiser-momentum-2.0-on-ear trådlöst

Sennheiser Momentum 2 OnEar trådlösa hörlurar är Bluetooth-hörlurar med många funktioner. Men var försiktig så att du inte förväxlar den med Sennheiser Momentum 2.0 trådlösa hörlurar – Omgivande som inkluderar öronen. Eftersom den som vi kommer att se i testet har dynor som vilar på dina öron (Supra-aural). De momentum 2 på örat är utrustad med trådlös teknik Bluetooth, NFC, aptX och aktiv brusreducering NoiseGard.

Vad finns i boxen


sennheiser-momentum-on-ear

Inuti lådan hittar du headsetet, en bärväska, en flygplansadapter, en 3,5 mm ljudkabel och en mikro-USB-laddningskabel. Erbjuds till ett tillverkarpris på 249 € på den officiella Sennheiser-webbplatsen du hittar det till ett bättre pris på Amazon-webbplatsen, särskilt när det finns kampanjrabatter.

Funktioner och design


sennheiser-momentum-2.0-on-ear

Sennheiser momentum på örat 2.0 ser mycket ut som Circum-aural Momentum, vilket inte är en dålig sak. Det har en fin balans mellan lyx och modernitet. Huvudattraktionen i hela Momentum-sortimentet är att de använder premiumtyger och äkta läder. Öronkuddarna är belagda med Alcantara. Alcantara är ett mycket tåligt material som är mjukt att ta på.

Sennheiser momentum 2.0 på trådlösa hörlurar med öron har en dubbelgenomslagen ring av aluminium som förblir mycket flexibel. Den övre delen är täckt med Alcantara-läder med sömmar i toppstygn. Gångjärnen är robusta och vikbara, du kan förvara den i väskan när du reser.

Öronkoppskalarna är täckta med ett plastmaterial som förblir underskattat. Skallen är justerbara genom att skjuta dem genom ett synligt spår, du justerar hjälmen efter din kroppstyp. Huvudbandet har utformats för att fördela trycket från dynorna på dina öron jämnt. När detta tryck inte fördelas jämnt kan hjälmen bli mycket obekväm och vid denna tidpunkt kan sennheiser momentum 2 på örat gör det mycket bra, det är fortfarande bekvämt.

Hjälmen finns i två svarta och vita färger och kontrollerna fungerar bra. På den högra öronkoppen hittar du strömbrytaren, en LED-indikator för Bluetooth, en skjutreglage för volymen och en mikro-USB-port. Litet besvär måste du komma ihåg varje gång att stänga av headsetet efter att ha använt det, eftersom det inte stängs av automatiskt för att spara batteri. Batteriet räcker i upp till 22 timmar och genom att trycka på en av knapparna på headsetet talar du om hur många timmars användning du har kvar.

Föreställningar


sennheiser-momentum-on-ear-2.0

Brusreduceringen och den trådlösa anslutningen av momentum på örat 2 förblir genomsnittlig. Trådlös tillförlitlighet är inte dålig, men vissa billiga hörlurar erbjuder bättre anslutning än detta headset till ett lägre pris. För detta pris kan anslutningen vara mer pålitlig.

Aktiv brusreduktion är närvarande men inte tillräckligt effektiv. Ljudisoleringen förblir en svag punkt för den här hjälmen, den dämpar yttre ljud bra, men den undertrycker dem inte helt. För bättre ljudisolering måste du gå till Sony eller Bose.

Ljudkvalité


sennheiser-momentum-on-ear-2.0

Momentum på örat 2.0 har inte helt samma ljudsignatur som Momentum Circum-aural, ljudspektret är smalare och mindre nyanserat. Basen är fin men inte helt kontrollerad, plötsligt slukas mittarna lite av basen.

Mellan och höga har en mindre naturlig och mindre sofistikerad ton än det cirkulära. Uppsättningen är fortfarande balanserad och bra, men det är den typ av ljud som hörlurar i mellanklassen har, igen för det här priset kan du förvänta dig bättre.

Slutsats


sennheiser-momentum-on-ear-2

Sennheiser Momentum 2.0 On Ear Wireless har en snygg design och fin finish, men tyvärr för detta pris förväntar man sig bättre ljudkvalitet och bättre hanterad ljudisolering.

Momentum 2.0 On Ear Wireless


köp nu