Skip to content

Sennheiser HD 2.30 hörlurar recension

Sennheiser: “skapar ljudets framtid, en vision byggd på 70 år av innovation och den ständiga sökandet efter excellens som finns i vårt företags DNA och kultur. Över hela världen delar våra anställda denna passion i sökandet efter det perfekta ljudet och skapar produkter som överträffar förväntningarna och blir nya riktmärken inom ljud “.

De Sennheiser HD 2.30 är stängda hörlurar (hörlurarna är fästa på ett justerbart huvudband och öronkuddarna vilar på dina öron). Lätt och kompakt, lätt att transportera. Den finns i två versioner, HD 2.30i optimerad för Apple-produkter, och HD 2.30G, kompatibel med Android-enheter. Båda modellerna är utrustade med en 3-knapps fjärrkontroll och mikrofon integrerad i den löstagbara kabeln. Låt oss ta reda på det här testa om HD 2.30 skadar inte det tyska märkets rykte.

Bra poäng
– Lätt och kompakt design
– Enkel design
– 3-knapps fjärrkontroll


Negativa poäng
– Genomsnittlig komfort
– isolering
– Något accentuerad bas

Sennheiser hd 2.30 test


HD-2.30

Det finns en hel del märken som anpassar designen av sina hörlurar till smak hos nya generationer av användare. Det är därför som vissa produkter har ljusa färger och djärva former. Men Sennheiser följer inte trenden och erbjuder nykter och mattfärgade hörlurar. Ett mer vuxet utseende jämfört med vissa produkter i tävlingen (Beats).

“Med HD 2.30 har Sennheiser utvecklat ett extremt lätt, kompakt headset som gör att du enkelt kan hålla jämna steg med livets hektiska takt samtidigt som du får ut det mesta av din bärbara enhet.”.

Sennheiser HD 2.30 är en lätt och kompakt hörlur med hörlurar, märket har designat en lätt transportabel produkt. De riktar sig till nomadiska användare. Det är en minimalistisk hjälm, men elegant. Den finns i svartvitt. På den svarta versionen är gångjärnen grå, medan den på den vita versionen är gyllene.

Sennheiser HD 2.30 hörlurar


sennheiser-2.30

Sennheiser HD 2.30-hörlurarna är mestadels gjorda av plast, men satsen är tuff nog för att klara stötar. Gångjärnen fälls ihop, du kan få transportabilitet genom att placera hörlurarna mot bågen. Vanligtvis på övriga hörlurar ändrar du huvudbandets placering för att anpassa headsetet till din morfologi. På HD 2.30 rör sig inte huvudbandet, du måste flytta öronkopparna upp och ner för att få en optimal passform. Hörlurarna säljs för 80 € på den officiella Sennheiser-webbplatsen, men du hittar dem till ett mycket mer intressant pris på Amazon-webbplatsen!

Funktioner och design


sennheiser-hd-2.30-test

Kuddarna är vadderade och täckta med imiterat läder, de vilar på brosket i öronen. Vadderingen i öronkuddarna är tunn och med sin sober design förblir Sennheiser-hörlurarna diskreta. När det gäller komfort är den ganska genomsnittlig, hjälmen förblir lätt, men den övernaturliga designen tröttnar örat efter några timmar. Detta är problemet med denna typ av hjälm, trycket på öronbrosket är ibland otillräckligt (hjälmen håller inte bra på huvudet) eller trycket är fast (å andra sidan känns smärta efter att ha lyssnat. ett tag). Om du letar efter ett bekvämare alternativ rekommenderar vi Sennheiser HD4.20S. Det är estetiskt samma headset, förutom att detta är en omständlig design (dynorna omfattar dina öron). Det är bekvämare, men förblir i samma prisklass.

“Det vikbara huvudbandet gör att hjälmen kan fällas upp för bättre bärbarhet när du är på språng”.

Ljudisolering är inte lika bra som med hörlurar över örat på grund av bristen på en perfekt anslutning mellan dynorna och öronen. För vissa är detta en brist, medan andra användare kommer att uppskatta att de inte är helt kopplade från omgivande ljud när de lyssnar på deras musik.

Sennheiser erbjuder två versioner, en för IOS-smartphones och en Android-version. Om du bestämmer dig för att köpa headsetet, var noga med att välja rätt version, Android-versionen heter: Sennheiser HD 2.30G och IOS-versionen: Sennheiser HD 2.30i. Det handlar om kompatibilitet, volymändring fungerar inte om du använder IOS-version på Android-telefon. Det finns ingen Lightning-version, båda versionerna har en 3,5 mm-kontakt.

Prestanda och ljudkvalitet


sennheiser-hd-2.30-recension

“Stängd design på örat, minskar omgivningsbuller och förbättrar därmed din lyssningsupplevelse”.

Det tyska varumärket har sticker ut från tävlingen med ljudkvaliteten på dessa hörlurar, särskilt Momentum-serien som har en nykter ljudåtergivning. På Sennheiser HD 2.30 ljudet förblir klassiskt, men det är lägre jämfört med Momentum-intervallet (basen är mer accentuerad). Basen kan ibland förmörka en del sång. Mellanrummen förblir exakta och kontrollerade och sväljs inte av basen. Topparna är skarpa, men saknar briljans. Harmonisk distorsion är långt ifrån utmärkt, ändå ganska standard för denna prisklass. Ljudåtergivningen är inte perfekt, men vi känner att Sennheiser vet hur man ställer in ljudet på alla dessa ljudprodukter (från high end till low end).

Slutsats


hörlurar-Sennheiser-HD-2.30

Sennheiser HD 2.30 är starka och superlätta hörlurar. Det är perfekt om du letar efter en estetiskt mer nykter hjälm jämfört med tävlingen.

Om du letar efter ett intressant alternativ (i samma prisklass) finns AKG Y50-hörlurarna. Den närmar sig mer levande färger (självklar ungdomsbild), även om den finns i svart. Detaljerade ytor: tunna, men starka gångjärn och en tunn, flexibel ring. Ljudkvaliteten utmärker sig inte i high end, men ljudet är ganska uppslukande.

Sennheiser HD 2.30


köp nu