Skip to content

Plantronics Backbeat Sense Headset Review

test-Plantronics-Backbeat-Sense

Plantronics Backbeat Sense är ett Bluetooth-headset som har en kompakt och lätt design. Hjälmen väger 140 gram på skalan, tillverkaren har verkligen lyckats lätta helheten så mycket som möjligt. Men Plantronics använde fortfarande material av mycket god kvalitet för att göra det. Dess design förblir solid och robust, den går inte sönder vid den minsta påverkan. Varumärket har också gjort i den sobera estetiska nivån, hjälmen finns i svart eller vitt. På båda modellerna är beläggningen på dynorna och pannbandet brun.

Bågen är tillverkad av aluminium och resten av de andra delarna är gummi med läderfyllning. Hjälmen erbjuder bra komfort och tack vare det utdragbara huvudbandet kan den anpassa sig till de flesta kroppstyper. Bågen är graderad så att du kan vara säker på att båda sidor är i samma höjd. Det finns ungefär tio skåror för att kunna förlänga bågen beroende på huvudets storlek. I ändarna på huvudbandet hittar du de två öronkopparna som har plastskal. Båda öronkopparna kan svängas platt i båda riktningarna. Denna design är användbar och praktisk för enkel förvaring av Backbeat Sense i sitt skyddande skydd eller vila de två öronkopparna på dina krageben när du bär hjälmen runt halsen.

Öronkopparna kan vridas uppåt och nedåt så att de kan justeras så bra de kan under din användning. Det bruna läderöverdraget på öronkopparna och pannbandet ger ett verkligt visuellt tilltal till hela. Bokstäverna “L” och “R” är direkt inbäddade i öronkopparna för att indikera headsetets användning. Designen och uppfattningen är riktigt framgångsrik, men om vi var tvungna att välja, skulle vi ha velat att dynorna på öronkopparna skulle vara lite mer vadderade. Kontrollerna är tillgängliga direkt på de två öronsnäckorna, du behöver inte ta din smartphone ur fickan för att interagera med din musik.

Egenskaper


Backbeat-Sense-recension

En gång på plats på huvudet är Plantronics Backbeat Sense bekväm och glöms snabbt bort. Även om vadderingen på dynorna är lite ljus, kommer du att kunna lyssna på din musik i flera timmar i taget utan att känna obehag. Tryckpunkterna är väl fördelade, vi kände ingen smärta i skallen eller öronen. Å andra sidan är det ett headset som hörs över hörlurarna, dynorna ligger på öronen. Så det kommer fortfarande att finnas en uppvärmningseffekt efter en viss användningstid, men detta problem finns fortfarande på denna typ av hjälmar. När den placeras på huvudet ger den god stabilitet, hjälmen rör sig inte i alla riktningar. Du kan använda den för dina dagliga utflykter, å andra sidan rekommenderar vi en mer lämplig referens om du vill spela sport.

Kontroller för Plantronics Backbeat Sense Bluetooth-headset är direkt åtkomliga från båda headseten. Knapparna är placerade direkt på skalens utsida. Du behöver inte ta din smartphone eller ljudspelare ur fickan för att interagera med din musik. Tack vare knappen på vänster öronkopp kan du spela eller pausa din musik (tryck i mitten). Det finns också två andra knappar för att navigera mellan ljudspår (nästa / föregående). Precis runt dessa knappar hittar du ett hjul som låter dig hantera ljudvolymen. Denna särdrag finns ofta på Plantronics hörlurar och vi skulle vilja att andra tillverkare skulle inspireras av det för sina modeller. Precis under den vänstra öronkoppen finns en röd knapp som aktiverar läget “Open Mic”. Detta gör att du kan pausa din musik och de två mikrofonerna på Backbeat Sense plocka upp yttre ljud. Du kan höra personen bredvid dig utan att ta bort headsetet från huvudet.

På den högra öronkoppen finns mikro-USB-porten för att ladda headsetets batteri och det finns också en 3,5 mm-jackport för användning i trådbundet läge. Båda kablarna levereras i lådan. Knappen på det yttre skalet används för att hantera dina telefonsamtal och omkopplaren används för att slå på / av headsetet och starta Bluetooth-parning. Att använda de olika kontrollerna är väldigt enkelt, du behöver inte bruksanvisningen för att förstå hur headsetet fungerar. Och vi uppskattar att ha separata kontrollknappar för att hantera volymen och navigering mellan ljudspår. Backbeat Sense är utrustad med en sensor som automatiskt pausar din musik när du tar bort hörlurarna från huvudet eller om du placerar dem runt halsen. Den här funktionen är mycket användbar för att spara batteriström och igen skulle vi se att den integrerades oftare på Bluetooth-headset från konkurrerande märken.

Mobilappen “Plantronics Hub” erbjuder några ytterligare funktioner. Den erbjuder en guide för användning av headsetet, du kan ändra språk för röstmeddelandena (detta indikerar status för den trådlösa anslutningen och batterinivån). Du kan också hitta din hjälm via appen. Det finns inget revolutionerande, men dessa funktioner kan ändå vara användbara.

Prestanda och ljudkvalitet


Backbeat-Sense-test

De Plantronics Backbeat Sense har inget NFC-chip, men Bluetooth-parning med dina olika enheter (smartphone / ljudspelare) görs fortfarande snabbt och enkelt. Detta görs på det klassiska sättet, du slår på headsetet, startar Bluetooth-parning och väljer headsetet i inställningarna för din externa enhet. Det är möjligt att ansluta Backbeat Sense med två enheter samtidigt. Men den största positiva punkten med detta headset är den trådlösa anslutningens räckvidd. Du kan gå upp till 100 meter från din källa, i allmänhet erbjuder konkurrenskraftiga produkter bara 10 meter.

Tillverkaren Plantronics lovar 18 timmars användning. Du kan förvänta dig denna prestanda beroende på din användning av hörlurarna och lyssningsvolymen. Hur som helst lyckades vi använda headsetet i flera timmar i rad under tre dagar utan att behöva ladda det. Så tillverkarens löfte hålls. Du kan använda den under dina dagliga utflykter utan att oroa dig för att ta slut på batteriet. När batteriet är urladdat är allt du behöver göra att använda USB-kabeln i lådan. Det tar ungefär två och en halv timme att få full laddning. Men fördelen med Backbeat Sense är att även om det inte finns mer batteri kan du fortfarande använda det kabelanslutet. Kontrollknapparna på öronsnäckorna fungerar inte längre med detta användningssätt. Men kabeln är utrustad med en 3-knapps fjärrkontroll för att kunna interagera med din musik.

På ljudsidan gjorde Plantronics Backbeat Sense inte besviken på oss. Trots att det har en kompakt och lätt design, kan detta headset leverera kraftfullt ljud. Och även genom att trycka på volymen maximalt förblir ljudkvaliteten densamma, förvrängningen förblir lugn och under kontroll. Vissa tillverkare erbjuder Bluetooth-headset som kan erbjuda en kraftfull lyssningsvolym, men på den här modellen är lyssningsvolymen ganska tillfredsställande. Tack vare denna kraft behöver du inte öka volymen för att njuta av din favoritmusik (dina trumhinnor kommer att uppskatta). Även om du höjer volymen förblir ljudläcken låg, människorna runt dig kommer inte att störas av din musik. Isoleringen är tillräckligt bra för att yttre ljud inte stör ljudet för mycket. Vi vill påminna dig om att det här är hörlurar på örat, så att ljudisoleringen inte är lika bra som på hörlurarna. Det yttre bullret kommer inte att avbrytas, för detta behöver du ett ANC-system.

Det är inte den bästa ljudåtergivningen som vi har hört, men de olika instrumenten och rösterna lyckas uttrycka sig och lyssningen är trevlig. Dessa hörlurar levererar rikt, exakt ljud med massor av detaljer. Basen är närvarande utan att kväva de andra frekvenserna. De är tillräckligt varma och djupa. Mellan och höga är mer diskreta men förblir begripliga. För oss Backbeat Sense är en mångsidig hjälm, du kan använd den för att lyssna på olika musikstilar.

Slutsats


headset-Plantronics-Backbeat-Sense

Plantronics Backbeat Sense är en framgång, den är mycket trevlig att använda. Det är ett trådlöst nomadiskt headset som har en lätt och bekväm design, som är lätt att använda och har bra ljudåtergivning.

Plantronics Backbeat Sense-hörlurar


köp nu