Skip to content

Plantronics Backbeat Pro 2 Headset Review – Bluetooth-headset

Plantronics är ett amerikanskt företag grundat 1961 av Keith Larkin och Courtney Graham, dedikerat till utveckling och tillverkning av elektroniska produkter. Företaget har innoverat inom ljud i över 50 år. För den lilla anekdoten när Neil Armstrong uttalade den berömda frasen som alla känner till, var det genom ett Plantronics-headset.

Bra poäng
– Batteri-liv
– Fin design
– Det är skarpt och exakt
– Bra valuta för pengarna


Negativa poäng
– Ineffektiv brusreducering

Backbeat Pro 2 recension


plantronics-backbeat-pro-2-review

Plantronics har återvänt till ritbordet för att lösa många av de problem som användarna stött på med den första utgåvan. De lyckades behålla det bästa och förbättrade dessa svagheter: ljudkvaliteten och dess vikt. Hjälm Plantronics Backbeat Pro 2 har brusreducerande funktion, du behöver bara slå på knappen för att minska omgivningsbuller och isoleras från yttre buller. Men vi kommer att se att detta inte är dess starka punkt.

Hörlurarna mäter 40 mm med skarpt och exakt ljud. Du kommer att ha 24 timmars autonomi i Bluetooth. Backbeat pro 2 har multipoint-teknik som gör att du kan ansluta två enheter, du kan enkelt växla från din surfplatta till din telefon.

Den har smarta sensorer som stänger av din musik automatiskt när du tar av dig hörlurarna, vilket hjälper till att förlänga batteriets livslängd. Öronkopparna roterar på två axlar, du kan förvara dem platt i nylonskyddet.

Du kommer att kunna hantera din musik och dina samtal med en knapptryckning. Den har en 3,5 mm jack för att förlänga trådbunden lyssnande. Erbjudandet till ett tillverkarpris på € 250 är hjälmen ändå mycket regelbundet tillgänglig till mycket mer attraktiva priser, och speciellt på Amazon under kampanjförsäljning!

Vad finns i boxen


backbeat-2

I lådan hittar du hjälmen, en bärpåse med ett supermjukt foder för att skydda hjälmen från repor. Påsen har ett andra fack för att lagra 3,5 mm ljudkabel och mikro-USB-laddningskabel. Det finns också en bruksanvisning.

Funktioner och design


backbeat-pro-2-review

När det gäller design är Backbeat Pro 2 solid och mer kompakt (290 gram) än den tidigare versionen (340 gram). Dess äldsta var särskilt imponerande. Hjälmen har fortfarande olika funktioner, men den är lättare och smalare.

Hörlurarna kommer i en mörkbrun färg, snygg men lite polariserande. Mitt i hörlurarna i trästil tilltalar inte alla, vissa säger att det estetiskt inte är av stort intresse. Men detta utseende är ett sätt att sticka ut från tävlingen. De bakslag 2 är gjord av kvalitetsplast, öronkopparna är väl vadderade och headsetet på headsetet är täckt med ett tyg för bättre komfort. Inuti varje öronkopp hittar du bokstäverna L och R för att vara säker på att du inte tar fel.

På det högra headsetet finns på / av-knappen, du kan samtidigt ansluta två enheter via Bluetooth. Den röda eller svarta knappen, beroende på utgåva, låter dig stänga av mikrofonen. Som en påminnelse finns det sensorer som upptäcker om hjälmen är sliten.

På den vänstra öronkoppen hittar du ljudkontrollerna: spela / pausa, volymen (en röst indikerar lägsta och högsta nivå när den nås), pilarna som gör det möjligt att gå till nästa eller föregående titel. Det finns en omkopplare för att aktivera aktiv brusreducering, du kan stänga av funktionen för att förlänga batteriets livslängd. Och den plantronics backbeat 2 headset fungerar i trådbundet läge om du får slut på juice i batteriet.

Prestanda och ljudkvalitet


backbeat-pro-2-plantronics

En av de mest imponerande aspekterna av backbeat pro 2 är dess anslutning. Du kommer att kunna lyssna på ditt ljudinnehåll upp till 100 meter från din Bluetooth-enhet. Det är enkelt att ansluta och har NFC-kompatibilitet om du har en kompatibel enhet. Plantronics hävdar en batteritid på 24 timmar och ja, de levererar verkligen sina löften.

Ljudkvaliteten förblir lik den första generationen, Plantronics Backbeat Pro 2 har ett trevligt ljud, mångsidigt (det är inte begränsat till vissa musikgenrer och anpassar sig till de flesta titlar) och uppslukande. Basen är ibland för dynamisk, fans av elektronisk musik och US Rap kommer att uppskatta. Topparna är väl framlagda, exakta och detaljerade. När det gäller rösterna är de väl definierade men ibland bakom. Graden av harmonisk distorsion (som är en indikator på kvaliteten på signalbehandling) är likartad i Bluetooth eller trådbunden, ljudskillnaderna i passivt eller aktivt lyssnande förblir likartade. För mikrofonen har varumärket verklig kunskap i fältet, du kan använda den under dina samtal.

Negativ punkt: isoleringen av hörlurarna är inte lika effektiv som QuietComfort 35 eller MDR-1000X som är de två referenserna på marknaden. Aktiv brusreducering är fortfarande effektiv, men passiv isolering måste förbättras av varumärket för att vara säker på att inte höra yttre buller.

Slutsats


plantronics-backbeat-pro-2-test

På den här nya generationen fortsätter Plantronics att lysa, Backbeat Pro 2 erbjuder en lättare design. Det är en av de bästa referenserna i Bluetooth-headset, till ett överkomligt pris. Det är ett bekvämt headset med ljudkvalitet alltid högst upp och utmärkt batteritid. Det är ett mycket bra alternativ till modeller av märkena Bose och Sony som är till mycket högre priser.

Backbeat Pro 2


köp nu