Skip to content

Plantronics Backbeat 500 Headset Review

headset-Plantronics-Backbeat-500

Plantronics Backbeat 500 är ett on-ear-headset, öronkuddarna sitter direkt över dina öron (det här är de headset av örat som omfattar dina öron). Denna modell är ganska enkel när det gäller design, men helheten är fortfarande attraktiv. Hjälmen är utformad med plast, det är bara basen på huvudbandet som är gjord av metall. Användningen av detta material gör att det blir väldigt lätt. Den väger 155 gram på skalan. Och även med en metallbas är den fortfarande ganska flexibel. Hjälmen stöder vridning (du kan vrida den, den kommer alltid att återgå till sin ursprungliga form).

Öronkopparna kan placeras plana. Det är bekvämt när hjälmen är runt halsen, dynorna vilar på dina nyckelben. Å andra sidan skulle vi ha önskat att förmågorna skulle kunna falla tillbaka mot bågen. Detta skulle ha underlättat dess transport. Tillverkaren har ändå gjort ansträngningar för att tillhandahålla en tygpåse för att skydda hjälmen. Helhetens finish är tillfredsställande, men när vi är uppmärksamma på konstruktionen av helheten märker vi flera spår av församlingar. Försiktighet bör också iakttas vid användning, eftersom plastbeläggningen är känslig för ränder och repor.

Backbeat 500 är utrustad med konstläderkuddar som du enkelt kan ta bort. Minneskummet är tillräckligt tjockt och kontakten med örat förblir mjuk. Kudden på bågen är av samma kvalitet, den enda skillnaden är att det finns små hål som finns. Bågen distribueras med ett skårat system, den anpassar sig till alla huvudmorfologier (små eller stora). PLT-logotypen är tryckt på plastskyddet på huvudbandet och öronkåporna.

Egenskaper


Plantronics-Backbeat-500-recension

En gång på plats på huvudet är Plantronics Backbeat 500 lätt och bekväm (bokstäverna “L” och “R” är tryckta på insidan av dynorna för att vägleda dig). Det glömmas snabbt tack vare sin låga vikt. När du väl har justerat bågen enligt din morfologi placeras dynorna lätt på dina öron. Tryckpunkterna är väl fördelade, kontakten är fortfarande ganska fast. Det är alltid svårt att hitta rätt kompromiss på hörlurar. Det borde finnas tillräckligt tryck för att hålla hjälmen på plats, men den bör inte orsaka smärta. På Backbeat 500, känslan av tryck är inte överdriven, men du måste fortfarande ta pauser för att låta öronen andas. Du kommer att kunna lyssna på din musik i nästan två timmar innan du känner obehag.

Alla vanliga kontroller är närvarande. Det finns tre knappar som är integrerade på ytan på den vänstra öronkoppen. Du använder dem för att spela eller pausa din musik och navigera mellan ljudspår. Du hanterar volymen via de två knapparna på kanten av vänster örat. Mikro-USB-porten för laddning av batteriet och 3,5 mm ljudport som du använder när batteriet är urladdat finns också på kanten av vänster örat. På den högra öronkoppen hittar du en knapp för att slå på och stänga av headsetet, du kommer också att använda den för att starta Bluetooth-parning. På den högra öronkoppen finns det också en annan knapp som du använder för att hantera dina telefonsamtal, känna till batterinivån och starta den virtuella assistenten på din smartphone (Siri eller Google Assistant). De Plantronics Backbeat 500 är mycket lätt att använda. Förutom de fysiska kontrollerna har tillverkaren integrerat flera ljud- och röstindikationer för att vägleda användaren under användning. Synd att det inte går att ändra språk för röstguiden (det är på engelska).

Plantronics Backbeat 500 ansluts trådlöst med Bluetooth-teknik i version 4.1. Anslutningen till dina olika enheter (smartphone, surfplatta, pc) är mycket enkel. När du slår på headsetet går det automatiskt i parningsläge och du måste bara välja det i Bluetooth-menyn på din enhet. Anslutningen görs snabbt, du måste bara vänta några sekunder. Ett röstmeddelande bekräftar den trådlösa parningen. Dessutom kan headsetet anslutas till flera enheter samtidigt. Du kan till exempel ansluta den till din smartphone och din surfplatta. Du har 10 meters räckvidd (detta är standard för en hjälm av denna typ). Det finns inget NFC-chip för att förenkla parningen.

Prestanda och ljudkvalitet


Plantronics-Backbeat-500-test

Detta Plantronics-headset har 18 timmars batteritid, en riktigt tillfredsställande prestanda för ett headset av denna storlek. Dessutom lyckades vi överträffa denna prestanda under vårt test (20 timmars användning). Om batteriet är urladdat kan du ansluta det med den minikontaktkabel som medföljer i förpackningen. Batteriet laddas via mikro-USB-porten på kanten av den vänstra öronkoppen.

För närvarande hos denna tillverkare är det Plantronics BackBeat Pro 2 som har nöjt oss mest när det gäller ljud. Men Hej Plantronics Backbeat 500 säljs inte till samma pris, plötsligt är dess prestanda lägre. Även om givarna inte har samma kvalitet förblir resultatet tillfredsställande. En gång hans musik lanseras den Backbeat 500 erbjuder en mjuk ljudåtergivning med accentueringen av basen. Ljudet är detsamma i trådlöst och trådbundet.

Trots en kompakt design har den högtalare med en diameter på 40 millimeter. De levererar rikt och kraftfullt ljud. Det fungerar lika bra som de flesta hörlurar som säljs i samma prisklass. Vi testade det med flera musikstilar och fann att ljudåtergivningen fortfarande saknade homogenitet. Det är basen som läggs fram. Givningen är fortfarande trevlig, det är bara synd att mediet inte kan uttrycka sig mer.

Hörlurarna har en bra reservreserv och du kan öka volymen utan att distorsionen förstör återgivningen. Passiv isolering är bra, men inget snyggt. De BackBeat 500 lyckas bara dämpa en del av det yttre bullret. Förbindelsen mellan dynorna och öronen är inte optimal, så en del av det omgivande ljudet hörs. Detta är ofta fallet med hörlurar av övernaturlig typ.

Den trådlösa kommunikationens latens är inte för hög. Du kan titta på din video utan att uppleva en fördröjning mellan ljud och bild. Slutligen erbjuder mikrofonen som är integrerad i headsetet ett bra grepp. Oavsett din omgivning är rösterna tydliga och klarar sig från bullret runt dig. På jobbet, på gatan eller under transporten är dina konversationer inte alltför störda. Det är särskilt i mycket bullriga miljöer att det är att föredra att använda mikrofonen på din telefon.

Slutsats


test-Plantronics-Backbeat-500

Plantronics Backbeat 500 är inte det bästa Bluetooth-headsetet på ljudmarknaden, men det har några häftiga saker att erbjuda. Det sticker ut tack vare sin lätta design, autonomi, användarvänlighet och ljudkvalitet. För mindre än $ 100 får du ett enkelt och effektivt trådlöst headset.

Plantronics Backbeat 500-headset


köp nu