Skip to content

Philips Fidelio L2-headsetrecension

Philips fortsätter att ta fart på toppen av sortimentet med märket Fidelio. De Philips Fidelio L2 är ett bekvämt hörlurar på örat tillverkat av kvalitetsmaterial. Den har utmärkt klarhetsljud och väljusterad bas. Den är utformad för både hemma och nomadisk användning.

Bra poäng
– Bygg kvalité
– Ljudåtergivning
– bekvämt


Negativa poäng
– Öppen design = låg isolering

Philips Fidelio L2


philips-fidelio-l2-avis

Philips gick in i världen av högupplöst ljud med Fidelio L1, L1 hade ett ganska retro och diskret utseende, med mörkbrunt färgat läder och gjord av mörk aluminium. De Fidelio L2-headset tar upp en del av sin föregångare, men den närmar sig en modernare design. Headsetet finns regelbundet tillgängligt till attraktiva priser på Amazon-webbplatsen.

Vad finns i boxen


test-philips-fidelio-l2

Fidelio L2 är förpackad i en stor svart låda, hjälmen är avbildad på framsidan av lådan, du hittar också information om dess särdrag och egenskaper på lådan. I lådan hittar du hörlurarna, två kablar (en med fjärrkontroll), en bärpåse med Philips-logotypen på och en jackadapter.

Funktioner och design


fidelio-l2

Philips L2-hörlurar har en halvöppen design, så det kommer att finnas ett litet ljudläckage men inte lika mycket som med Fidelio X2-hörlurarna. Den har rätt till en lätt (260g) och robust konstruktion, bågen är täckt med skum som är omgiven av ett svart läder, sytt med en orange tråd. Öronkopparna har minneskum och de är täckta med ett mycket bekvämt läder. Den bakre givargrillen är tillräckligt bred vilket ger bättre ljudåtergivning. När Fidelio L2 har placerats på huvudet är den bekväm (den är inte lika bekväm som Sony MDR-1A som är 225 g lättare). Den är ganska stor, den anpassar sig enkelt till alla kroppstyper, å andra sidan kommer bågen fortfarande att kännas efter flera timmar.

Det finns ett mätsystem inuti huvudbandet, så när det väl har anpassats till din ideala storlek kan du snabbt justera det för nästa lyssning. Förlängningarna går ner 40 till 50 mm på vardera sidan, öronkåporna roterar runt två axlar, vilket möjliggör en mycket bra passform. Båda hörlurarna kan vikas platt för att bäras runt halsen.

Fidelio L2 levereras med en bärväska (vilket kan vara bättre), en jackadapter och två kablar. En klassiker och den andra innehåller en fjärrkontroll. I nackdelar finns det ingen volymkontroll.

Prestanda och ljudkvalitet


test-fidelio-l2

Den har 40 mm-givare, ett frekvenssvar på 12 – 40 000 Hz, en känslighet på 105 dB, en maximal ingångseffekt på 200 MW och en harmonisk distorsion på mindre än 0,1%. L2 har en signatur V, det låter vackert på alla musikstilar. Vi beklagar bara den halvöppna designen som erbjuder dålig isolering från yttre buller.

Ljudåtergivningen var utmärkt och neutral med L1, på den här nya Fidelio L2 utvecklas ljudet, det är mer uttrycksfullt. De Fidelio L2 hörlurar smickrar örat mer, det är mer uttrycksfullt än dess äldre bror. Det är riktigt bra, det är en av de bästa hörlurarna i förhållande till den ljudkvalitet som erbjuds. Basen är förstärkt för ett mer livligt lyssnande, mellanrummen är neutrala och exakta. Helheten är mycket balanserad, hörlurarna erbjuder ett imponerande lyssndjup. Det konkurrerar med de bästa stillasittande hörlurarna från AKG eller Sennheiser.

Slutsats


philips-fidelio-l2-test

Philips gör det igen i kvalitet med Fidelio L2. Den har ett mer kompakt och modernt utseende med en förstklassig ljudsignatur. Det är en av de bästa nomadiska hörlurarna!

Fidelio L2


köp nu