Skip to content

Panasonic RP-HTX80B Headset Review

Panasonic är ett japanskt varumärke baserat i Osaka, Japan. Det specialiserar sig på elektronik för konsumenter och professionell design, de designar tv-apparater, videokameror, kameror, musikspelare etc.) På märkets officiella webbplats kommer du att märka att företaget erbjuder olika typer av hörlurar: hörlurar, hörlurar (trådlösa, sport) och TV headset. Den här gången erbjuder han oss ett Bluetooth-headset med unisex-design. Enligt Panasonic trådlösa hörlurar RP-HTX80B anpassar sig till alla situationer. Låt oss ta reda på det tillsammans testa om han håller alla dessa löften.

Bra poäng
– bekvämt
– Retro look
– Autonomi


Negativa poäng
– Det finns inget uttag för trådbundet lyssnande
– Medium

Panasonic RP-HTX80B hörlurar


Panasonic-RP-HTX80B-recension

Som vi har påpekat erbjuder det japanska företaget olika hörlurar till salu och vanligtvis kommer de med mycket nykter design och finns bara i svart. Den här gången har varumärket valt något mer originellt och elegant. De bestämde sig för att gå på brädorna för sin konkurrent, särskilt Urbanears och Urbanista. De Panasonic RP-HTX80B hörlurar antar en väldigt retro design och gräver igenom Google-bilderna är vi säkra på att du kan hitta fotot av en radiooperatör från 1950-talet som bär en hjälm med liknande kurvor. Hjälmen finns i svart, grå, röd och gul.

Panasonic RP-HTX80B-test


test-Panasonic-RP-HTX80B

Panasonic RP-HTX80B trådlösa headset kommer i en svart kartong, på framsidan kan du se headsetet på bilden. Och på resten av lådan hittar du hjälmens olika egenskaper. Den använder en Bluetooth-anslutning, 40 mm högtalare, neodymiummagnet, den innehåller en mikrofon, röststyrning etc.

När lådan är öppen förväntar du dig inte mycket, det finns bara hörlurar, en mikro-USB-kabel för laddning och en användarmanual. Vi skulle ha velat att märket tillhandahöll en liten ficka för att skydda hjälmen under våra resor. Satsen säljs för cirka 80 € på Internet!

Funktioner och design


trådlösa hörlurar-Panasonic-RP-HTX80B

Hörlurarna är av plast, förutom mitten av aluminium kan du se Panasonic-logotypen och metallbandet på huvudbandet. Huvudbandskåpan är handsydd och kabeln som ansluter hörlurarna till huvudbandet är täckt med nylon. De Panasonic RP-HTX80B hörlurar är lätt och har ganska stora dynor. Det undviker vissa problem, de skadar inte dina öron och klämkraften är väl fördelad. Pannbandet är superelastiskt, men trycket räcker för att hålla hjälmen på plats. Du kan även använda den för sport. Det finns dock ingen mekanism för att fälla hjälmen. Hörlurarna roterar inte, de rör sig lite för att passa ditt huvud, men det är det. Och gångjärnen fälls inte tillbaka, du kan inte fälla tillbaka hörlurarna mot huvudbandet. Detta skulle ha gjort det möjligt att få plats när du rör dig med det.

En annan sak att veta med Panasonic RP-HTX80B trådlösa hörlurar, det finns ingen jackkontakt. Panasonic följer trenden hos smarttelefontillverkare. Eftersom vissa tar bort 3,5 mm-uttaget från telefoner, anpassar headsettillverkarna sig genom att skapa Bluetooth-headset. Men vissa användare kommer att bli besvikna eftersom de inte har något val (trådlöst / trådbundet).

Prestanda och ljudkvalitet


panasonic-rp-htx80b-trådlöst

Panasonic RP-HTX80B trådlösa headset har mycket bra batteritid. Du kommer att ha 25 timmars användning, prestanda liknar vad tävlingen erbjuder. När det inte finns tillräckligt med batterier räcker det att ladda det via mikro-USB-porten på höger hörlurar. Dessutom har den en snabb laddningsfunktion, med en 15-minuters laddning har du två timmars användning. Kontrollnivå Panasonic tog ingen risk, de valde några grundläggande saker. Det finns en strömbrytare och ytterligare tre knappar som du kan spela och pausa din musik, ändra ljudspår och ändra volymen. Det är inget problem att använda dem, de är lyhörda och du kommer lätt att skilja dem genom beröring.

Den trådlösa anslutningen är stabil, det finns ingen oönskad störning. Den stöder A2DP-, AVRCP-, HSP-, HFP-Bluetooth-profiler (när två enheter har samma profil fungerar de tillsammans) och den är kompatibel med SBC-codec. Även om den inte stöder aptX- eller aptX HD-koderna är överföringen fortfarande korrekt. Det finns också en inbyggd mikrofon i höger hörlurar, du kan ta dina telefonsamtal när du använder RP-HTX80B hörlurar. Men det är helt klart inte det bästa med detta headset. Mikrofonen fungerar dock om du använder den i bullriga miljöer påverkas telefonsamtalet.

Panasonic RP-HTX80B är utrustad med 40 mm högtalare, det är en standardstorlek för denna typ av hörlurar. Ljudet är bra, men det finns ett problem med mids. På vissa ljudspår, särskilt det där sång är dominerande, finns det en viss resonans. Det är lika irriterande som en väsande diskant, men den här typen av snedvridning är svårare att identifiera. När du ökar volymen för att dämpa omgivande ljud är problemet mer märkbart. Förutom detta problem förblir ljudet korrekt. Basen är inte lika kraftfull som med AKG Y50BT-hörlurarna eller Urbanista Seattle, men den är ren och balanserad. Och jämfört med mids är topparna smidiga och det finns ingen möjlighet.

Slutsats


bluetooth-headset-Panasonic-RP-HTX80B

De Panasonic RP-HTX80B har många egenskaper. Bluetooth-anslutningen är stabil, batteritiden är utmärkt och hörlurarna är bekväma när du bär hörlurarna. Det är bara ett litet problem på sundsidan, mellansidan är inte välbalanserad. Trumhinnorna hos vissa användare kommer inte nödvändigtvis att uppskatta denna defekt.

Som ett alternativ till detta headset erbjuder vi hörlurar till samma pris med en modernare design: AKG Y50BT eller Urbanista Seattle.

Panasonic RP-HTX80B Trådlös


Panasonic-RP-HTX80B

köp nu