Skip to content

OneOdio Pro 10

hörlurar-OneOdio-Pro-10

Externt ser OneOdio ut som ingenting alls. Fallet är till stor del, om inte främst, plast. Det enda synliga metallelementet är faktiskt de utdragbara distanserna. De kan förlängas med maximalt 3 cm på båda sidor i 9 steg. Öronkopparna ser rekordstora utifrån, vilket är trevligt, men redan ganska vanligt. Allt som glittrar som aluminium är plast.

Fogarna i förmaken är de mest intressanta. De kan vridas 90 ° och vikas som vanligt. Tricket: öronkopparna kan också roteras 180 ° på sin horisontella axel, vilket gör att de kan vikas utåt. Detta ska förmedla DJ: s typiska utseende, som lyssnar med ett öra på skrivbordet och analyserar med det andra, hur han äntligen kommer ut ur högtalarna, hur massan sjunker ner på mukke och så vidare. En intressant idé som också kan användas i vardagen, även om krokiga hörlurar inte är exakt bekväma.

Så att en förblir variabel med sidorna på hörlurarna som ska vridas, sitter vid de två anslutningsuttagen. Till vänster finns en stor 6,35 mm-kontakt och till höger en normal 3,5 mm-port. 6.35mm är faktiskt lite överdimensionerad för hörlurar, åtminstone på den här sidan av lyssnaren. Det skulle fortfarande vara vanligt att mixa konsoler och elgitarrer, men det måste också vara mycket robust. Det är troligt att kontakten går sönder innan den går sönder. Motsvarande kablar ingår.

Det ska också vara så bekvämt som möjligt under OneOdio Pro 10. Detta säkerställs av den 1,8 cm tjocka skumdynan täckt med konstläder. De är 2 cm breda, hjälmens innerdiameter är 5 cm. Mina öron hittar en bra plats där, men de rör lädret inuti. Området direkt framför ledarna är fortfarande täckt med tyg, men utan ytterligare vaddering.

Det är annorlunda på huvudbandet. Även här används konstläder och 1,4 cm tjockt skum. Även på sidan mittemot huvudet finns en lätt vaddering, vilket gör pannbandet bekvämt att ta på.

Egenskaper


OneOdio-Pro-10-recension

Sammantaget är kvaliteten på arbetet bra, men det ser inte särskilt högt ut. Fogarna verkar massiva och stabila, men åtminstone på utsidan är de endast gjorda av plast. De få glänsande elementen är också fingeravtrycksmagneter.

Färgvänner kommer gärna att höra att OneOdio erbjuder ett brett utbud av färger. Klassisk grå med guld, svart med röda sömmar eller helt i rosaguld, totalt finns fem varianter tillgängliga, med den gröna “spel” -varianten till och med utrustad med en mikrofon och andra varianter av uttag. Amazon erbjuder också den bruna versionen, vilket verkar vara ett misstag eftersom det här är Pro 30!

Det börjar bli varmt. Inte hett men ändå väldigt varmt under OneOdio Pro 10. Öronkuddarna kan vara lite bredare. Med sin 5 cm diameter passar de verkligen många öron, men det blir tätt här och där. Något kan spara vadderingen som är ganska mjuk och tjock, för även om vissa delar av örat kan pressas, pressas de åtminstone försiktigt. Så du kan uthärda det under OneOdio Pro 10 ett tag. Men jag hade också bekvämare hörlurar.

Å andra sidan behöver du inte oroa dig för vikten. Oneodio Pro 10 väger exakt 240 gram och alla ska kunna hantera den. Eftersom det mestadels är plast, går mycket av vikten på förarens bekostnad – ett gott tecken? Jämfört med trådlösa hörlurar och deras tjocka batterier är Pro 10s fjäderviktiga och ser ut som de är.

Med OneOdio tänker du också på on-the-go upphandling. En mjuk plastväska ingår i leveransen, som vanligtvis är skyddad mot vatten, men bör inte betraktas som vattentät. Vik hörlurarna, sätt på dem och stäng sladdarna, det är klart.

Prestanda och ljudkvalitet


OneOdio-Pro-test

DJ- och studiohörlurar i ett, är det möjligt? De två fälten riktar inte kablarna till Oneaudio Pro 10-hörlurarna i olika riktningar. Borde inte studiohörlurar låta så neutralt och nästan analytiskt som möjligt när DJ: n behöver ett mycket livligare ljud? Vad de båda inte behöver oroa sig för är ANC. Nej, det är inte där, men hörlurarna är förseglade så bra att det inte hade varit nödvändigt. Naturligtvis finns det inga glittrande codecs eller överföringsvarianter, så det återstår bara att nämna att vi har 50 mm drivrutiner, regeln är 40 mm och dessa är tagna med effekt. Nominellt maximalt 30 mW.

OneOdio Pro 10 är inte nödvändigtvis neutrala. Du kan tydligt se var de känner sig hemma. Med djup, blomstrande bas, mer DJ än studio. Men du kan inte helt neka dem studion. Om du ger Pro 10 tillräckligt med kraft kan du också kittla andra ljudnivåer. Ändå förblir de ganska djupa, men de kan också spela dem grundligt och har inga problem med basen. Topparna sticker inte ut för mycket, men spelas rent från bandet och blir inte överväldigade av hype eller distorsion. Bakgrunden återges också noggrant. Rösterna förblir dämpade i förgrunden och kan sticka ut från resten utan att bli ansträngande.

Man kan redan säga att OneOdio Pro 10 kan bearbeta högkvalitativt material bättre än 110 kbps MP3-filer. Förlustfri musik smakar mycket bra för dem, och du kan fortfarande göra mycket kittling med bra grundmaterial. Detaljerna behöver inte heller döljas. Det finns en bra bit av det, men inte så mycket som i modellerna på 100 € +. Men det bästa är att med Pro 10 har ett bra steg redan ägt rum. Om du tar dig tid kan du enkelt urskilja instrumenten i rummet.

Jag anser att OneOdio Pro 10 är den närmaste konkurrenten till Superlux HD 681, kanske inte lika kraftfull när det gäller ljud, men mer modulär och mobil. Medan smartphones också har 32 ohm axlar fria, låter OneOdio Pro 10 bäst på kraftfullare, skrymmande system. Det kan vara ett bra ljudchip på en dator eller ljudkort, men det är bäst med ett riktigt system som innehåller en förstärkare. Förresten, det finns ingen app för OneOdio, för en equalizer finns det verkligen tillräckligt med alternativ i Play Store. Batteritestet är överflödigt.

Koppla bara in den och gå. Att para ihop nocOneaudio Pro 10-hörlurar har aldrig varit enklare! – Förutom tidigare, där du alltid gjorde det så. Men det finns ett trick! OneOdio kallar det “shareport-teknik”, dvs möjligheten att dela kontakter. Det hela ser ut så här: du har en kabel från terminalenheten till OneOdio och på andra sidan använder du porten på den andra högtalaren som en utgångsenhet för nästa headset. Det är intressant, men ju fler hörlurar som är anslutna desto tystare blir ljudet, såvida inte ett headset aktivt förstärker signalen igen.

Röstkvaliteten är endast effektiv när du använder 3,5 mm till 3,5 mm kabel. Subjektivt är den värsta av de två kablarna låsta. Här, nära ena änden av kabeln, finns det en liten mikrofon som du måste hålla mycket nära din mun för att förstås. Kvaliteten är tillräcklig för korta telefonsamtal, men kan beskrivas som ganska dålig.

På den lilla kontrollenheten finns en liten knapp bredvid mikrofonen, som kan pausa och starta musik eller ta emot inkommande samtal, samt avsluta pågående samtal. Eftersom mikrofonen inte är direkt integrerad i OneOdio Pro 10 lämnar jag den ur granskningen. Jag kan inte göra ett uttalande på mikrofonen som ingår i den gröna “spelversionen”. Men det borde tendera att leverera mycket bättre kvalitet, om bara för att mikrofonområdet är mycket större.

Slutsats


test-OneOdio-Pro

Vad ska jag göra med Pro 10? Det är faktiskt uppfriskande att se att denna typ av hjälm ännu inte är borta. Å andra sidan kan dessa hörlurar knappast användas utan adapter på smartphone av självförtroende tack vare de smala 3,5 mm-uttagen.

De som insisterar på kabel har dock gått bra och till och med fördelaktigt med Pro 10. Därför är de viktigaste användningsområdena för Pro 10 förmodligen blandning av konsoler och små studior. För avslappnade DJ-skivor är Pro 10 ett bra prisvärt alternativ, även om det inte har finess med dyra studiohörlurar.

När det gäller ljud är de lite bakom Superlux HD 681, men de är mycket mer mobila och mer anpassningsbara. Så det handlar mer om personliga behov. Eftersom du inte kan klaga mycket för de 28 € som OneOdio kallar. Många dyra Bluetooth-headset fästs enkelt i Pro 10.

OneOdio Pro 10-headset


köp nu