Skip to content

Marshall Major II Hjälmgranskning

Den första Marshall Major of the name uppnådde stor framgång hos allmänheten för fem år sedan. Baserat på denna framgång gör varumärket Marshall det igen genom att erbjuda en andra version som erbjuder ett antal förbättringar. De marshall major ii är ett on-ear headset som innehåller Bluetooth 4.0-teknik, kompatibel med aptX-codec. Låt oss se vad han har i magen.

Bra poäng
– Bättre ljud än Major Original
– bekvämt
– Bra autonomi
– Design


Negativa poäng
– Inget väska
– Midrange-orienterat ljud

Marshall Major II Bluetooth


marshall-major-ii-bluetooth

Det brittiska företaget Marshall är känt världen över för sina gitarrförstärkare, men de erbjuder också högtalare och hörlurar, inklusive Major 2. Design synvinkel Major II Bluetooth är mycket lik den första modellen. Pannbandet är täckt i imiterat läder med synliga sömmar, öronkåporna är fyrkantiga och stämplade med “Marshall” -logotypen. Kombinationen av svart och guldfärg förblir nykter, det hela är en fråga om smak som vissa kommer att uppskatta eller inte. Du hittar den för 90 € på Internet!

Marshall 2 hörlurar


hjälm-marshall-major-2

Marshall Major II Bluetooth är tillverkad av gummi och plast och det finns också några metalldelar som metallklämmorna. Hjälmen anpassas till alla morfologier av skalle (små eller stora) enkla och effektiva. Gångjärnen kan rotera och är mer robusta än i den gamla versionen. En gång på öronen är det bekvämt och förblir på plats, å andra sidan får vi inte glömma att det är en hörlurar över örat. Efter en timme kommer du oundvikligen att känna press på ditt brosk och det kommer att störa människor som bär glasögon mer. Å andra sidan isolerar det bullret ganska bra, den passiva isoleringen är bra även utan ANC.

Funktioner och design


hjälm-marshall-major-ii

Om du tar slut på batteriet kommer headsetet med en tvinnad hybridkabel och en mikro-USB-kabel för batteriladdning. Autonomin på 30 timmar respekteras, nomadanvändare kommer med glädje att se att marshall major 2 hörlurar klarar sina långa lyssningsdagar. Å andra sidan kommer mobilanvändare att bli besvikna över att få veta att varumärket inte innehåller ett transportöverdrag i förpackningen.

På höger öronkåpa finns en strömbrytare på / av (behöver tryckas länge). Via den här knappen kan du aktivera Bluetooth-anslutningen som är mycket flytande och effektiv. Det finns en analog ingång för användning av headsetet i trådbundet läge och en mikro-USB-port för laddning. På den vänstra öronkoppen finns en multifunktionsknapp som låter dig pausa / spela upp din musik, svara eller avvisa telefonsamtal, justera volymen och spela upp ljudspår.

Prestanda och ljudkvalitet


major-2-marshall

Ljudkvaliteten på Major II är bättre än den första versionen, det finns fler detaljer. Major II-Bluetooth har en 40 mm högtalare med ett frekvenssvar på 20Hz – 20kHz. Det är framför allt medierna framåt, rock- och popälskare kommer att vara glada över att ljudet är kompakt. Basen är närvarande och lätt identifierbar, ganska hög. Röster är hörbara men saknar tydlighet. Å andra sidan är det ingen risk att höra möjligheter, för älskare av klassisk eller instrumental musik, det är att föredra att välja en annan referens, eftersom höjderna verkar livlösa. Människor som letar efter ett mer balanserat ljudutseende till Jabra Move Wireless, det ligger i samma prisklass (knappt 90 €). Latensnivå Bluetooth är mycket effektiv, du kommer att kunna titta på videor utan att bli störd av fördröjningen av ljudet och bilden. Handsfree-satsen är funktionell i tysta miljöer men inte på bullriga platser (de flesta Bluetooth-headset erbjuder denna mikrofonkvalitet).

Tack vare öronkopparnas utformning och vadderingen lyckas Major 2 Marshall blockera en del av högfrekvensbruset utan att behöva höja volymen. Men omgivande ljud med varierande frekvenser är mindre dämpade. Det finns inget ljudläckage, människor kommer inte att kunna höra vad du lyssnar på om inte volymen är riktigt hög.

Slutsats


marshall-major-hjälm-recension-2

Marshall Major 2 håller samma design som sin föregångare, den har 30 timmars batteritid och är bekvämare än den gamla versionen. Ljudet är också av bättre kvalitet, men det är mest fokuserat på mellanområdet, vilket inte kommer att tilltala alla användare. Rockälskare kommer att bli mycket nöjda, men människor som letar efter en bas som är närvarande måste leta efter en annan referens.

Marshall Major 2 hjälm


köp nu