Skip to content

JBL T600BT hörlursgranskning

JBL-Tune-T600BTNC

Det råder ingen tvekan om att JBL T600BT faller i kategorin lågt hörlurar. Ytbehandlingarna förblir rena, men vi är inte uppe på samma nivå som andra hörlurar som erbjuds av tillverkaren. Denna modell är av övernaturlig typ, det vill säga dynorna vilar direkt på öronen. När det gäller dess design är JBL T600BTNC är tillverkad helt av plast. Hjälmen går inte sönder med den minsta stöten eller faller, men den måste tas om hand så att den håller över tiden. Den version vi testade var vit i färgen, men hjälmen finns också i svart, blått och rosa. De flesta elementen är mattfärgade bortsett från öronkopparna och lederna som använder en blank plast. Fogarna gör att de två öronkopparna kan vikas upp mot huvudbandet. Detta sparar utrymme och transporterbarhet. Det som saknas är ett skydd för att skydda hjälmen när du reser.

Du anpassar bågen efter din morfologi. Byggaren har integrerade vadderade öronkuddar på öronkopparna och det finns också vaddering som finns inuti huvudbandet (det sker ovanpå huvudet). Hjälmar över hörlurarna är bekvämare än hjälmar över hörlurar. Detta bekräftas än en gång med JBL T600BT. Trycket på dina öron blir besvärligt efter att ha lyssnat ett tag. Så du måste göra poser för att låta öronen andas. Det faktum att öronkopparna inte omfattar dina öron har också en inverkan på ljudisolering (det kommer vi lite senare). Lyckligtvis är hjälmen lätt (173 gram på skalan), den glöms lätt en gång på plats på ditt huvud. De JBL Tune 600BTNC kan stödja dig dagligen.

Egenskaper


JBL-T600BT-recension

Headsetet kan användas i Bluetooth (V4.1) och anslutas om batteriet är urladdat. Bluetooth-anslutningen är mycket enkel. Inget behov av användarhandboken om du har använt den här typen av hörlurar tidigare. Du startar Bluetooth-parning via den dedikerade knappen. Då har du inte längre valt headsetet i Bluetooth-menyn på din externa enhet (smartphone / ljudspelare). Den trådlösa anslutningen var alltid pålitlig och stabil under vårt test.

Kontrollknapparna är placerade på kanten av höger atrium. De olika knapparna ger de vanliga kontrollerna. Du använder dem för att slå på / stänga av headsetet, initiera Bluetooth-parning, aktivera / avaktivera brusreducering, svara / lägga på dina telefonsamtal, ändra ljudvolymen och navigera mellan ljudspår. Knapparna är väl placerade, du har inga problem med att använda dem medan du lyssnar. Mikrofonen i headsetet för telefonsamtal är inte superkvalitet. Detta är ofta fallet med Bluetooth-headset och hörlurar. Det är därför att föredra att använda din smartphone direkt när du får ett samtal.

Du kommer att kunna lyssna på din musik med maximal volym med dessa hörlurar, eftersom ljudläckaget till utsidan är minimalt. Du kommer inte att störa dem omkring dig om du använder det i kollektivtrafiken eller på kontoret.

Prestanda och ljudkvalitet


JBL-T600BT-test

JBL T600BT kan användas på fyra sätt: trådbunden, Bluetooth, trådbunden + brusreducering och Bluetooth + brusreducering. Men oavsett vilken konfiguration som väljs förblir frekvenssvaret relativt lika. Det är också att föredra att använda headsetet i Bluetooth-läge, eftersom det är med denna konfiguration som ljudet är mest balanserat. Du bör inte förvänta dig en super detaljerad och exakt reproduktion med JBL Tune 600BTNC.

På den här modellen finns basen som läggs fram. Samtidigt specificerar JBL det på hjälmens tekniska blad. De 32 mm drivrutinerna levererar djup, kraftfull bas. Basförstärkningen är ännu tydligare när du lyssnar på din musik i trådbundet läge. Det kommer också att vara nödvändigt att ha en lätt hand på volymen, eftersom förvrängningen är närvarande. Bluetooth-latens är 150 ms. Du kommer att kunna njuta av dina videor utan att drabbas av fördröjning mellan ljud och bild. Headsetet ger också bra känslighet. Du får en bra lyssningsnivå utan att behöva höja volymen på din källa (smartphone / ljudspelare).

Den passiva isoleringen av JBL T600BT är bra men inte optimal. Detta beror på den supra-aural designen (dynorna omfattar inte dina öron). Diskant- och mellanregisterljud dämpas, men basljud hörs. Genom att aktivera brusreduceringssystemet dämpas basfrekvenserna lite mer. Sammantaget är den passiva och aktiva isoleringen ganska bra för hörlurar som säljs i denna prisklass.

Headsetets batteritid är cirka 20 timmar med Bluetooth, och du får drygt 10 timmars användning när brusreducering är på. Du laddar headsetbatteriet via mikro-USB-porten (laddningskabeln medföljer i förpackningen). Du får 100% batteri på två timmar.

Slutsats


test-JBL-T600BT

JBL T600BT är ett headset på nybörjarnivå som uppfyller sin roll. För mindre än 100 euro får du ett lätt, kompakt Bluetooth-headset utrustat med ett ganska effektivt brusreduceringssystem. De JBL T600BTNC kan stödja dig dagligen.

JBL T600BT hjälm


köp nu