Skip to content

Jays U-Jays Wireless Headset Review

Jays är ett svenskt företag baserat i Stockholm som tillverkar hörlurar och hörlurar. Företaget marknadsförde det trådbundna headsetet U-Jays för ett år sedan. De har beslutat att släppa en Bluetooth-version för den här modellen, som kommer att tilltala mobilanvändare. De Jays U-Jays Wireless är ett lättanvänt trådlöst headset med 25 timmars batteritid. Vi kommer att se om det hela kan möta tävlingen.

Bra poäng
– Ljudkvalité
– Autonomi
– Kommandofunktioner
– Bluetooth-anslutning


Negativa poäng
– Ingen ANC
– Inget skydd

U-Jays Wireless


jays-u-jays

Jays U-Jays använder samma konstruktion, design och samma material som den trådbundna versionen. Det är en design som förblir både nykter och elegant, öronkopparna är gjorda av plast och omges av en metallring där de imiterade läderkuddarna är placerade, de har minneskum för bättre komfort. Armbandet är också tillverkat av metall och täckt med silikon. Öronkuddarna kan lossas och öronkuddarna kan svängas platt vilket ger bättre komfort när det är runt halsen och gör det lättare att bära headsetet, å andra sidan böjer det sig inte inåt.

Hjälmen är bekväm, kontakten mellan dynorna på öronen förblir mjuk, trycket fördelas korrekt. Den anpassar sig enkelt till alla kroppstyper, oavsett huvudets storlek, du kommer inte ha problem med att sätta på hjälmen. Även om pannbandet har en gummibeläggning drar det inte håret när du bär det eller när du tar av det.

Vad finns i boxen


hjälm-u-jays

U-Jays Wireless finns i en förpackning som liknar den trådbundna versionen, headsetet är platt, det finns ett gjutet skum inuti den svarta lådan. Tillbehör som ingår i förpackningen är 3,5 mm-kabel, mikro-USB-laddningskabel och användarmanualer. Emellertid finns det inget skyddsskydd i förpackningen. Erbjudandet till ett pris av 179 € är hjälmen ändå mycket regelbundet tillgänglig till mycket mer attraktiva priser på Amazon-webbplatsen!

Funktioner och design


jays-u-jays-wireless-test

Jays u-jays wireless är ett on-ear headset så du kommer att känna en uppvärmning i öronen och människor som bär glasögon blir mer generade när de använder det. En gång på huvudet sitter den säkert och rör sig inte, men dess design ger inte bra isolering. Du kommer inte att kunna stänga av dig från buller utifrån, om du vill ha hörlurar som kan fördjupa dig i din musik utan att bli störd av den yttre miljön är U-Jays inte ett optimalt val.

Headsetet har Bluetooth 4.1-teknik med en aptX-codec (de flesta aktuella mellanhögtalare och avancerade hörlurar använder den, och de flesta enheter är kompatibla med denna codec.) Headsetet kan också användas i passivt trådbundet läge. Om du parar ihop headsetet på några sekunder kan du ansluta två källor samtidigt. Touchkontrollerna är placerade på höger öronkopp, de är kompletta och mycket lyhörda, du kan hantera uppspelning, volym, spårnavigering och samtal. Varumärket har integrerat ett kontrollås som du kan aktivera med tändningsknappen. När det gäller funktionalitet inget att säga, det är verkligen effektivt och enkelt att använda.

Ljudvarningar leder dig när du använder headsetet, de kommer till exempel att meddela dig om batterinivån. Jays erbjuder 25 timmars batteritid med U-Jays, vilket är ett mycket bra resultat för denna typ av hjälm. Den inbyggda mikrofonen för handsfree-satsfunktionen gör sitt jobb och tar upp röster bra, tyvärr kommer den att ha svårare när den används på bullriga platser.

Prestanda och ljudkvalitet


u-jays-trådlöst

De U-Jays Wireless har praktiskt taget samma ljudåtergivning som den trådbundna versionen, vi kommer att säga att ljudåtergivningen är mindre dämpad. De två anslutningslägena (trådlösa / trådbundna) hanterar båda ljudåtergivningen mycket bra, det är ingen skillnad. Basen är uppfriskande men invaderar inte helt ljudspektret. Ljudet är väl definierat, rösterna läggs fram, det kommer fortfarande att finnas en liten möjlighet på vissa musikaliska titlar.

Den är utrustad med en 40 mm dynamisk högtalare, dess frekvensrespons är mellan 10Hz och 20kHz vilket är det minsta för att täcka det spektrum som hörs av det mänskliga örat. Höga och mellanliggande är närvarande men basen förblir dominerande, men som sagt är hela inte dämpat. Å andra sidan, för passiv isolering, beklagar vi verkligen frånvaron av ANC, vilket verkligen skulle ha fört lite mer inte obetydligt.

Slutsats


jays-u-jays-wireless-review

Dess passage i trådlöst läge är framgångsrik för U-Jays, det drar nytta av ett uppslukande och behagligt ljud och en ergonomisk design. Å andra sidan måste brusreducerande entusiaster leta efter en annan referens, för u-jays trådlösa jays har inte ANC.

Jays U-Jays hjälm


köp nu