Skip to content

Jabra Elite 85H Headset Review

Jabra-Elite-85H-recension

Det första Bluetooth-headsetet med aktiv brusreducering från den danska tillverkaren skiljer sig verkligen från den trådbundna modellen. Elite 85H har en kompakt och mer diskret design. En gång i handen märker vi att tillverkaren har ansökt om sin design. De Jabra Elite 85H designades med en blandning av material: metall, plast och även tygöverdrag. Det finns inget negativt att säga om dess finish, inga monteringsmärken förstör utseendet på helheten. Användningen av ett tygöverdrag på öronkåporna och pannbandet hjälper till att förhindra fingeravtryck. Detta material är också behagligt att ta på och klär hjälmen. Tygöverdraget finns inte bara för det goda vädret, det bidrar till väderbeständighet. Hjälmen är IP52-certifierad, det vill säga den är skyddad mot damm och mot fallande vattendroppar. Regnet skadar inte det, men det tål inte starkt stänkvatten eller total nedsänkning. Tillverkaren garanterar det i två år mot vatten och damm. Det är med tiden att vi kommer att inse om nano-beläggningen är mycket motståndskraftig.

Elite 85H är en hörlurar som är omgivande, öronen täcks av öronkuddarna. Jabra Elite 85H finns i blå, grå och svart. Plasten som finns på de flesta elementen i hjälmen har en matt yta. Skjutbågen är gjord av metall och skummet på öronkuddarna och insidan av bågen är täckt med konstläder. Det är möjligt att lossa öronkuddarna på den här modellen. Tygöverdraget finns på toppen av huvudbandet och på utsidan av öronkåporna. Vi kan se Jabra-logotypen tryckt på sidorna av bågen, den här är väldigt diskret. Öronkopparna kan ligga platt för bättre komfort när du bär den runt halsen. De kan också vikas upp mot bågen för att underlätta transporten. Mekanismen som möjliggör rotation är solid, den är gjord av metall. När du har fällt ihop öronkopparna kan du skjuta headsetet in i det hårda fodralet. Det finns ett litet utrymme inuti påsen, du kan placera laddnings- och ljudkablarna där.

Elite 85H är inte det lättaste trådlösa headsetet på ljudmarknaden (cirka 300 gram på skalan), men dess vikt fördelas jämnt. Lite mer flexibilitet skulle inte ha varit för mycket, men hjälmen motstår fortfarande vridning. Vi märkte inte några svagheter i designen under våra olika manipulationer, hjälmen erbjuder verklig soliditet. De Jabra Elite 85H-headset är bekväm när den placeras på huvudet. Dess vikt och tryckpunkter är väl fördelade. Dina öron täcks av dynorna, det finns tillräckligt med utrymme så att dina horn inte kommer i kontakt med konstläder. Kontakten runt dina öron och din skalle är trevlig. Användare som bär glasögon kommer att uppleva samma känsla. Hjälmen kan bäras i flera timmar i taget utan att känna obehag. Elite 85H är bekväm, men denna aspekt ligger fortfarande lite bakom vad QuietComfort 35 II-hörlurarna och Sony WH-1000XM3 erbjuder. Du bör kunna testa alla tre modellerna för att jämföra (detta är möjligt i en butik som är dedikerad till ljudprodukter).

Egenskaper


Jabra-Elite-85H-test

Jabra Elite 85H är ett mycket lättanvänt headset, kontrollerna är omfattande och riktigt lyhörda. Det första ganska coola med den här modellen är att slå på / av hörlurarna. Du behöver inte rotera den högra öronkoppen 90 ° för att stänga av den och sätta tillbaka den normalt för att sätta på den. Du sparar automatiskt batteriström när du bär headsetet runt halsen. I värsta fall finns en automatisk standby-funktion. Detta är aktiverat som standard, du kan konfigurera alternativet via applikationen. Användningen av headsetet är förenklat tack vare hörbara och röstindikationer. Varje åtgärd eller kommando som utförs åtföljs av dessa indikationer. De finns också på flera språk, inklusive svenskar. Rösten är tydlig, du har inga problem med att förstå den. En LED är också integrerad direkt på hjälmen.

Headsetets huvudkontroller utförs via de fysiska knapparna på kanten och headsetets tygyta. Du kommer att använda dem för att kontrollera ljudvolymen, hantera musik (spela upp / pausa), dina telefonsamtal och navigera mellan ljudspår. Du kan också använda en dedikerad knapp för att starta din smartphones röstassistent och en annan för att aktivera / avaktivera det aktiva brusreduceringssystemet. Det finns också “HearThrough” -läget som kan aktiveras med samma knapp. Detta läge gör att du kan lyssna på yttre ljud. Kontrollerna fungerar bra, de är perfekt mottagliga. För kontrollerna beklagar vi bara att volymkontrollen saknar precision. Varje gång du trycker på volymknappen minskar nivån och ökar med plus eller minus 4 decibel. Detta är ganska överdrivet, konkurrerande hjälmar erbjuder mer exakt justering.

Headsetet levereras med en Jabra Sound + -app som du kan ladda ner gratis från App Store och Google Play. Det ger olika inställningar och funktioner. Du kan använda den för att justera ljudet och även uppdatera headsetets firmware. Appen har en fin grafisk design och är lätt att använda. I alternativen finns fyra lyssningslägen tillgängliga: “mitt ögonblick”, “resor”, “offentligt” och “privat”. Dessa lägen påverkar inställningen för det omgivande ljudläget och equalizern. Du har tillgång till fem grafiska band och fem förinställda kurvor för att ändra ljudet efter eget tycke (mer bas, mer dynamisk, framåtljud osv.)

Jabra Elite 85H är utrustad med åtta mikrofoner. Sex används för att plocka upp röster i handsfree-läge och fyra används för aktiv avstängning av omgivande ljud. Omgivande ljudläge tillåter tre val. Aktivera först brusreducering. När den är aktiverad hörs ett litet ljud, men det märks bara när du befinner dig på en lugn plats. Det kommer inte att höras om du är ute. Den andra möjligheten är att använda “HearThrough” -läget. Brusreducerande mikrofoner tar upp yttre ljud. Detta är perfekt för att kunna lyssna på din musik samtidigt som du är medveten om din omgivning. Slutligen inaktiverar det tredje valet de två föregående. Så du drar bara nytta av ljudisoleringen i den runtomgående designen. Detta räcker bara så länge du inte befinner dig på en mycket bullrig plats.

Det sista alternativet som programmet erbjuder kallas “Soundscape”. Det erbjuder inspelade ljud för att koppla av dig. Naturliga ljud, som havsvågor, regn, ljudet av en fläkt, ett vattenfall etc. Det som är intressant är att du kan använda de intelligenta funktionerna i Elite 85H för att välja rätt inställningar. Detta görs med funktionen “SmartSound”. Den analyserar automatiskt din ljudmiljö innan du använder ljud, intelligent aktiv brusreducering och personliga HearThrough-inställningar. Du får alltid det ljud du behöver. Analysen av omgivande ljud och utförs i en slinga. Så om en variation i omgivande brus upptäcks, anpassas funktionen automatiskt. Du måste fortfarande vänta i tio sekunder för att “SmartSound” ska ha den bästa inställningen. Funktionen är verkligen effektiv. Under vårt test gick vi från en lugn plats till en gränd full av människor och headsetet växlade från “privat” till “offentligt” läge. Folkets röster togs upp av headsetet och han gjorde dem hörbara. Du måste vara i en mycket bullrig miljö för att Elite 85H ska kunna växla till “reseläge” med brusreducering. “Privat” -läget förblir tillräckligt om du befinner dig på en plats som inte är för högljudd. Det är den omgivande designen som ger bra ljudisolering.

Prestanda och ljudkvalitet


recension-Jabra-Elite-85H

Jabra Elite 85H använder Bluetooth-teknik i version 5.0. Det är synd att det bara är kompatibelt med SBC-codec, men lyckligtvis är det möjligt att ansluta två enheter samtidigt. En tagning 3,5 mm-uttag finns på headsetet för användning i trådbundet läge. Du kommer fortfarande att njuta av alla funktioner med detta lyssningsläge. USB-C-porten kan endast användas för att ladda batteriet. När det gäller autonomi gör Elite 85H bättre än den bästa modellen från Sony och Bose. Det kan uppnå 36 timmars batteritid i trådlöst läge med aktiv brusreducering. Du får 5 – 6 timmar mer användning utan brusreducering. Det är verkligen ett hållbart Bluetooth-headset. Så snart batteriet är fulladdat kan du njuta av din musik under långa resor (till exempel under en långdistansflygning). Det tar ungefär 2,5 timmar att få full laddning via USB Type C. -porten. En snabb laddningsfunktion finns också. En 15-minuters laddning ger 5 timmars användning. Denna funktion är användbar när du vill använda headsetet i sista minuten och batteriet är urladdat. Headsetet kan användas när du laddar batteriet. Å andra sidan kan Elite 85H inte användas i passivt passivt läge.

Bluetooth-latens är hög, även när du använder appar som kompenserar för förseningen. Det finns en obalans mellan ljud och bild när du använder Netflix- eller YouTube-appar. Så du måste använda headsetet i trådbundet läge för att korrekt övervaka dess videoinnehåll. Prestanda för handsfree-satsen är utmärkt. Vår röst är väl fångad, våra samtalare har inga problem med att förstå oss. Det är inte heller något problem att höra dem. Din röst är förståelig även i en bullrig miljö.

Att lyssna på Jabra Elite 85H erbjuder en balanserad och väldefinierad återgivning. De olika frekvenserna är alla närvarande, men det finns ingen övervägande. Basen är djup, mellanregistret exakt och diskanten luftigt, nedsänkningen är total. Hörlurarnas prestanda är verkligen märkbar över hela det hörbara spektrumet. Ljudet är balanserat och vi har också en bra detaljnivå. De olika frekvenserna lyckas alla uttrycka sig, ingen accentueras. Inget negativt att säga om harmonisk distorsion. Trumhinnorna lider inte ens vid hög volym.

Som vi berättade precis ovanför Elite 85h erbjuder bra passiv isolering. En gång på plats på ditt huvud, dämpar hörlurarna hörbarheten på mellan- och höjdpunkterna. Du kommer att kunna lyssna på din musik under dessa förhållanden så länge det yttre bullret inte är för stort. Aktiv brusreducering känns så snart den aktiveras, men dess effektivitet ligger fortfarande lite bakom vad modellerna WH-1000XM3 och QC35 II erbjuder. När vi lyssnade på ANC-systemet märkte vi att de låga frekvenserna var väl reducerade. Trafikbuller och motorbuller är mindre hörbara. Men Elite 85H kan inte skapa en ljudbubbla. Det är möjligt att höra rösten från din kollega om du arbetar i ett öppet utrymme (även när du lyssnar på dynamisk musik). De avancerade hörlurarna från Sony och Bose fungerar bättre på denna punkt. Med konkurrerande modeller är det svårt att höra rösterna omkring oss, även när vi inte lyssnar på musik.

När du lyssnar på musik med en genomsnittlig lyssningsvolym och i mycket bullriga miljöer (kollektivtrafik, boulevard) dämpas lågfrekvent ljud. Motorer och trafik är mindre hörbara. Men om vi är uppmärksamma lyckas vi fortfarande urskilja vissa ljud. Hörlurarna från Bose och Sony är återigen effektivare i denna typ av situation. Så du kommer inte att kunna få en känsla av total tystnad med Elite 85H.

Slutsats


test-Jabra-Elite-85H

Jabras första aktiva brusreducerande trådlösa headset är en framgång. De Elite 85h presenterar sig som ett mycket bra alternativ till Sony Wh-1000XM3-hörlurar och Bose QuietComfort 35 II. Vi märkte alla också att dess ljudåtergivning och att den aktiva brusreduceringen låg bakom jämfört med avancerade modeller från den amerikanska och japanska jätten.

Hur som helst, Jabra Elite 85H är fortfarande ett mycket bra headset. Vi åtnjuter stor autonomi, ljudåtergivning av hög kvalitet och effektiv aktiv brusreducering. Detta brusreducerande Bluetooth-headset är dyrt, men dess försäljningspris är helt motiverat.

Jabra Elite 85H


köp nu