Skip to content

Granskning av Sennheiser Urbanite XL trådlösa hörlurar

trådlösa hörlurar-Sennheiser-Urbanite-XL-Wireless

Jämfört med den tidigare versionen finns Urbanite XL Wireless endast i svart. Det finns bara vita rör på skroven. Sennheiser-logotypen tryckt på skalens utsida och pannbandets insida är också i vitt. Detta bryter svart monotonin. Det tyska varumärket har valt en design som kommer att tilltala ung publik. Dessa olika kurvor är både moderna och attraktiva.

Så snart du börjar manipulera hjälmen märker du att konstruktionen är identisk med den trådbundna versionen. Det är fortfarande en ganska imponerande omgivningsmodell. Tillverkaren valde inte bokstäverna “XL” av en slump, det passar bra med hjälmens allmänna utseende. Det är förmågorna som är mest imponerande. Så du måste leta efter en annan referens om du vill ha en hjälm som går obemärkt förbi.

Sennheiser Urbanite XL Wireless är inte underskattad, men den är byggd med bra material. Öronkoppens skal är gjorda av plast, utsidan av huvudbandet är täckt med ett tygöverdrag och insidan är fodrad med ett mjukt beröringsmaterial. Hjälmens skelett är tillverkat av stål. Tillverkaren använde inte avancerade material, men det hela förblir fast. Du kommer att kunna använda hjälmen dagligen, den har utformats för att hålla. Det kommer att följa dig under dina aktiviteter utan att bryta vid minsta slag eller fall.

Headsetets öronkoppar kan fällas tillbaka mot huvudbandet. Tack vare den vikbara designen får du utrymme när du lagrar den och transporterbarheten när du rör dig utomhus med den. Sennheiser erbjuder ett skyddande skydd i lådan. Du skjuter in hjälmen inuti för att skydda den från repor och stötar.

Funktioner och design


hörlurar-Sennheiser-Urbanite-XL-Wireless

Det är en omständlig modell, dynorna omfattar dina öron helt. Hjälmen anpassar sig till alla kroppstyper (stort eller litet huvud). Justera bara pannbandet efter skalens storlek. Tyvärr erbjuder hjälmen fortfarande ganska genomsnittlig komfort. Skummet på insidan av bågen är inte tillräckligt tjockt och skummet på dynorna är för fast. Så komforten är kvar (som på den trådbundna versionen).

Urbanite XL Wireless är ett trådlöst headset som använder Bluetooth-teknik i version 4.0. Dessutom stöder den aptX-codec (för att använda den måste din källenhet vara kompatibel). Anslutningen till dina externa enheter (smartphone / ljudspelare) är mycket enkel. Sennheiser har integrerat ett NFC-chip i den vänstra öronkoppen för att förenkla parningen. Kontrollknappen som slår på / av headsetet och initierar Bluetooth-parning placeras på kanten av det högra headsetet. Det finns flera ljud- och röstmeddelanden som styr användaren. Dessutom finns det också en lysdiod som anger batterinivån och statusen för trådlös ihopparning. Du laddar headsetbatteriet via mikro-USB-porten på det högra headsetet.

Touchkontrollerna erbjuder alla vanliga kontroller: ändra ljudvolym, navigera mellan ljudspår, spela / pausa musik, ta / avvisa ett telefonsamtal etc. Å andra sidan tar det lite anpassningstid att behärska beröringsytan. På grund av beröringsytans lilla storlek stöds vissa kommandon inte omedelbart. Den andra saken vi inte gillade var volymhantering. Ändringen görs i steg, vilket inte är särskilt exakt.

Prestanda och ljudkvalitet


Sennheiser-Urbanite-XL-Wireless-test

Urbanite XL Wireless är ett trådlöst headset, så det innehåller ett batteri för användning. Du laddar upp den via mikro-USB-porten. Batteriet laddas ganska snabbt, det tar lite över 2 timmar att få full laddning. När det gäller autonomi erbjuder hjälmen 25 timmars användning. Om batteriet tar slut kan du använda headsetet i kabelanslutet läge. Ljudkabeln levereras i lådan.

Urbanite XL Wireless är helt utformad för att leverera den mest intensiva kompromisslösa ljudupplevelsen man kan förvänta sig av Sennheisers expertis. Den levererar massiv bas samtidigt som den garanterar utmärkt klarhet över hela frekvensområdet, vilket får dig att uppleva att lyssna genom hörlurar som för första gången.

Ljudåtergivningen har förändrats väldigt lite jämfört med den trådbundna versionen. Det enda vi märkte är att basåtergivningen är lite mer dämpad. Ljudet saknar fortfarande precision och lyhördhet. Visslande ljud finns fortfarande när volymen höjs.

Det positiva är att förvrängningen förblir lika diskret som på den trådbundna versionen. Kraften har ökats något, men den passiva isoleringen är fortfarande lika bra. Vad som saknas är ett aktivt brusreduceringssystem. Men integrationen av denna teknik skulle ha ökat hjälmens försäljningspris.

Vi avslutar med mikrofonen som är integrerad för telefonsamtal. Tyvärr fungerar den här inte ett mirakel, som ofta är fallet med Bluetooth-headset. Rösterna är dämpade och han är för känslig för ljudet omkring oss.

Slutsats


test-Sennheiser-Urbanite-XL-Wireless

Bluetooth-versionen av Urbanite XL-headsetet har förändrats väldigt lite jämfört med den trådbundna versionen. Sennheiser klippte av tråden men ändrade inte resten. De Sennheiser Urbanite XL Wireless är fortfarande en solid hjälm med ljudåtergivning på basen. Integrationen av Bluetooth-teknik gör att du kan befria dig från kabeln, det kommer att behaga mobilanvändare.

Sennheiser Urbanite XL trådlösa hörlurar


köp nu