Skip to content

Granskning av Sennheiser HD 598Cs hörlurar

Med mer än 70 års erfarenhet inom ljudindustrin har det berömda tyska varumärket designat en ny kvalitetshörlurar: Sennheiser HD 598CS. Låt dig inte luras av dess plastdesign, eftersom den tål stötar. Öronkopparnas vaddering är mjuk och en gång på huvudet fördelas hjälmens vikt jämnt. Om du uppskattar ljudutrymme (främjar instrumentens förståbarhet) i ljudspår är HD 598 CS en sluten hörlurar för dig.

Bra poäng
– Robust
– bekvämt
– Ljudkvalitet


Negativa poäng
– skrymmande design
– Medium isolering
– Ljudläckage

hd 598 cs


hd-598-cs

HD 598CS är en utveckling av HD598-hörlurarna, den erbjuder ljudförbättringar, särskilt tack vare sin stängda omgivande design. Hjälmen är mer mångsidig, den isolerar bättre än den öppna omgivningsmodellen. Akustisk isolering med utsidan är klar, även om den inte är perfekt.

Sennheiser hd 598cs test


sennheiser-hd-598cs-test

I lådan hittar du hörlurarna, en 2,5 mm / 3,5 mm jackkabel med mikrofon och kontrollknappar och en 2,5 mm / 6,25 mm jackkabel. Sennheiser ger också användarna två års garanti om du skulle ha några problem med kablar eller en trasig högtalare. Det är inte lätt att transportera, vi skulle ha velat att Sennheiser skulle lägga till en skyddspåse i förpackningen. Hjälmen säljs för 150 € på Amazon!

Funktioner och design


hd-598cs-sennheiser

Det tyska företaget valde en lätt plastdesign, men det hela är fortfarande robust. Den har en matt yta och den finns endast i svart färg. Denna design gör det möjligt för Sennheiser HD 598 Cs hörlurar för att hålla dig lätt kan du använda den i flera timmar utan att vara störd av dess vikt. Det är ett ganska skrymmande headset (öronkåporna är stora), för att det skulle vara mer kompakt skulle det ha varit nödvändigt för gångjärnen att kunna fällas eller att öronkåporna skulle svängas för att läggas plana. I vilket fall som helst anpassar den sig enkelt till alla former och storlekar på huvudet.

Öronkuddarna och huvudbandet använder minneskum av hög kvalitet. De är täckta med konstläder, användningen av syntetiskt material kommer att tilltala människor som är emot användningen av animalisk produkt. Vadderingen av headset hd 598 cs gör det bekvämt, men efter 3 eller 4 timmars lyssnande finns det ett lätt tryck som känns på grund av huvudbandet. Ingenting som alarmerar detta tryck skapar inte migrän eller huvudvärk. Du behöver bara ta en kort paus var tredje timme. Hörlurarna förblir på plats, hörlurarna är stabila under normala lyssningsförhållanden. Den är dock inte avsedd för sportaktiviteter, den är alldeles för skrymmande.

Kabeln med fjärrkontroll ger de grundläggande funktionerna, du kommer att kunna spela / pausa din musik, svara på dina telefonsamtal och ändra ljudspår. Knappen är inte särskilt lyhörd och du kan inte styra volymen och mikrofonens kvalitet är ganska dålig.

Prestanda och ljudkvalitet


hd-598cs-test

Att kombinera en sluten design med ljuddämpande dynor är ett utmärkt sätt att passivt isolera användare från omgivande ljud. Naturligtvis kommer det aldrig att bli lika effektivt som med ett brusreduceringssystem, det finns alltid brister. Isolering fungerar, men det finns bättre alternativ om ljudisolering står högt på din agenda. Tack vare sin slutna typ design är ljudet isolerat inuti headsetet, men det finns fortfarande några ljudläckage som kan störa dem omkring dig. Svårt att använda hörlurar hd 598cs sennheiser på platser där tystnad krävs.

Frekvenssvaret (10-28 000 Hz) är lite bredare än genomsnittet. Och den har en impedans på 23 Omhs, du kan använda den med vilken typ av källa som helst. Vad gör att lyssna på din musik så uppslukande med HD598Cs, detta är särskilt EAR-tekniken (Ergonomic Acoustic Refinement) från Sennheiser. Den placerar givarna på ett speciellt sätt i hörlurarna för att kanalisera ljudsignaler direkt i öronen. Detta ger en mer realistisk rumslig lyssningsupplevelse. Omvandlarna använder röstspolar i aluminium som ger hög effektivitet, utmärkt dynamik och extremt låg distorsion. Det här är inte låga hörlurar, så snart musiken startar är ljudet klart och exakt. Basen är energisk, men mellanrummen är mer detaljerade. Sennheiser HD 598Cs tenderar att markera mellanregistret. Höjderna tränger inte igenom och återgivningen av sång och instrument är otrolig. Älskare av uttalad bas måste leta efter en annan referens. Sennheisers 70 års erfarenhet av högkvalitativt ljud återspeglas verkligen i HD 598 Cs.

Slutsats


sennheiser-hörlurar-hd-598-cs

För 150 € är Sennheiser HD 598Cs en mycket bra hörlur. Väl utformad, bekväm även under långa lyssningssessioner och har tydligt och exakt ljud. Vi klandrar det för sin massiva / skrymmande design. Och för slutna hörlurar finns det fortfarande ljudläckage.

Sennheiser hörlurar hd 598 cs


köp nu