Skip to content

Granskning av Meze 99 Neo-hörlurarna

hörlurar-Meze-99-Neo

Meze 99 Neo har många punkter gemensamt med Meze 99 Classics. Denna modell är lika visuellt exceptionell. När dina ögon faller på hjälmen kommer du omedelbart att märka att tillverkaren har varit noggrann i sin design. Och det visar vid första anblicken. Vi kan berätta för dig utan att lägga till mer, designen och finishen på 99 Neo är verkligen fantastisk. Den enda skillnaden mellan de två modellerna (99 Neo och 99 Classics) är att tillverkaren har ersatt träskrov med plast (ABS). Även om skalmaterialet har ändrats är dina fingeravtryck fortfarande inte synliga. Å andra sidan är känslan annorlunda, träet är varmare. Satsen är svart med silver accenter. Denna modell har också en fantastisk visuell återgivning.

Meze 99 Neo-hörlurarna är omgivande, dynorna täcker dina öron helt. Kuddarna är utrustade med minneskum. Kontakten med huvudet är mjuk och de är bekväma. Dessutom är de omgivande hörlurarna effektivare när det gäller isolering. Kuddarna är täckta med läder av hög kvalitet. Det är bättre att använda konstläder för att begränsa uppvärmningseffekten. Dessutom gläder det djurens försvarare. Huvudbandet kan justeras enligt användarens morfologi, det är också tillverkat av imiterat läder. Den dubbla bågen av zink är den andra funktionen som gör att hjälmen har en unik design.

Funktioner och design


Meze-99-Neo-recension

När du väl har lagt den på huvudet är hjälmen väldigt bekväm. Du justerar bågen efter din morfologi (litet eller stort huvud) och trycket fördelas jämnt. Öronkopparna omfattar dina öron och det finns ingen kontakt med givarnas skyddande galler. 99 Neo och 99 Classics har samma vikt: 260 gram. Så dess vikt är inte ett problem. Du kommer att kunna bära hörlurarna under långa lyssningssessioner utan att känna obehag eller smärta. Kombinationen av minneskum och konstläder håller det varmt, men det är fortfarande uthärdligt.

Under varje hörsnäcka i Meze 99 Neo hittar du en 3,5 mm jackport. Titta bara på bokstäverna “L” och “R” tryckta på kabeln för att veta vilket hål du ska placera den i. De två kablarna som levereras i lådan är Kevlar, så de tål vändningar. Det finns en lång kabel (3 meter) för stillasittande lyssnande och en kort kabel (1,2 meter) för mobil lyssnande. Den kortare har en fjärrkontroll för att interagera med din musik när du är på språng.

Fjärrkontrollen tillåter de vanliga kontrollerna. Du kan läsa var du ska pausa din musik, navigera mellan ljudspår och hantera telefonsamtal. Å andra sidan är det omöjligt att justera volymen via fjärrkontrollen. Du måste ta din enhet ur fickan för att utföra den här åtgärden. Det är synd, för den här funktionen är verkligen användbar när du använder headsetet i nomadläge. Mikrofonen inbyggd i fjärrkontrollen för handsfreesamtal fungerar bra. Å andra sidan måste du föra mikrofonen närmare munnen så att dina samtalare kan höra dig korrekt.

Prestanda och ljudkvalitet


Meze-99-Neo-test

Ljudsignaturen mellan Meze 99 Neo och 99 Classics är inte exakt densamma. Hur som helst är föreställningen fortfarande kvar. Först och främst erbjuder 99 Neo ett brett och djupt ljud. Det är enkelt att skilja mellan olika delar av mixen, även på musik rik på källor och frekvenser. Membranen är reaktiva och de erbjuder god precision över hela spektrumet.

Frekvenssvaret för 99 Neo är mer balanserat. Basen är varmare samtidigt som den är definierad och slående. Det finns ingen frekvens som har en negativ inverkan eller maskeringseffekt. Det finns vacker bas, närvaron av mediet erbjuder en känsla av närhet på rösterna och vissa instrument (gitarrer, fioler). Diskanten har samma ljudavtryck på båda hörlurarna och det finns inga sibilansproblem. Snarare levereras de med en viss mildhet.

Distorsion styrs över hela ljudspektrumet. Meze 99 Neo har bra känslighet, så du kan använda den med vilken typ av enhet som helst (smartphone, mp3 / mp4-spelare, surfplatta). Det handlar bara om isoleringen som hjälmen besviker. Det är en sluten hörlur, men den isolerar dig inte bra från yttre buller. Basljud dämpas, men höga frekvenser hörs, särskilt sång. Om du letar efter hörlurar som kan skapa en musikalisk kokong kanske 99 Neo inte passar.

Slutsats


test-Meze-99-Neo

Meze 99 Neo delar mycket gemensamt med 99 Classics, men det har ändå skett några justeringar. 99 Neo har en mer diskret design och ljudåtergivningen är mer balanserad. Förutom den låga isoleringen är det fortfarande en stor framgång från den rumänska tillverkaren.

Meze 99 Neo


köp nu