Skip to content

Granskning av JBL Everest 710-hörlurar

JBL-Everest-710-recension

Den amerikanska tillverkaren hade redan släppt en första version av Everest-hjälmen. Och genom att jämföra dem med varandra inser vi att de ligger ganska nära designnivån. De två förmakarna är förbundna med en ring och den har många rundade former. Det är ett ganska skrymmande Bluetooth-headset, men användningen av plast i sin design håller det ganska lätt (268 gram). Plasten är inte den tjockaste, dock JBL Everest 710 klarar fortfarande stötar och droppar. Dess design är också flexibel, den fruktar inte vändningar. Öronkopparna roterar platt vilket är bekvämt när headsetet placeras runt halsen. Det är också möjligt att fälla in öronkåporna mot huvudbandet för att underlätta transporten. När den väl har vikits upp behöver du inte längre skjuta in den i den styva påsen. På så sätt kommer den att vara väl skyddad när du reser.

Sockelns bas är gjord av aluminium och sedan täcks den av plast. Denna del har förbättrats jämfört med den tidigare versionen och tillverkaren har också bytt gummibeläggning. Plötsligt gör den här nya designen att hjälmen blir bekvämare. Kudden som appliceras på huvudbandet är bredare och formen möjliggör ett mjukare och lättare tryck. Utplaceringen av bågen sträcker sig från 32 till 44 cm (från öra till öra). De JBL Everest 710 hjälm anpassar sig till alla kroppstyper (små eller stora huvuden). De enda mindre klagomålen vi kan göra är att öronkuddarna inte är löstagbara och hjälmen glider över ryggen om den inte placeras i mitten av ditt huvud.

Egenskaper


JBL-Everest-710-test

Kullederna placerade mellan huvudbandet och öronkopparna möjliggör smidiga och snabba rörelser. När hjälmen har placerats på huvudet är tryckpunkterna väl fördelade. Oavsett din morfologi kommer du inte att känna något obehag. Konstläder är behagligt att ta på och när du kommer i kontakt med huvudet. Minneskummet är tillräckligt tjockt för att ge en bra känsla av komfort och värmeeffekten är inte överdriven. Å andra sidan är utrymmet mellan dynorna och högtalarnas skyddande galler inte högt. Beroende på din morfologi kan dina öron lätt röra gallret. Passiv isolering är genomsnittlig på JBL Everest 710, det kommer bara att vara några dämpade ljud. För att vara helt isolerad från omgivningsbuller behöver du ett ANC-system.

Att använda JBL Everest 710-hörlurar är väldigt enkelt. Du kommer inte att gå vilse när du använder den eftersom det finns ljud- och röstindikationer. De är på engelska, men det är fortfarande användbart (i värsta fall kan du hänvisa till användarhandboken). Kontrollknapparna är placerade direkt på en av förmaken. Det finns en knapp för att slå på / stänga av headsetet, styra volymen, navigera mellan ljudspår, hantera uppspelning och dina telefonsamtal. De återstående två knapparna används för att initiera Bluetooth-parning och ShareMe 2.0-funktionen. Det går snabbt och enkelt att para ihop headsetet med din enhet (smartphone / ljudspelare), även om det inte finns något NFC-chip. Att hitta rätt knapp vid beröring kan vara ganska svårt först. Det tar lite tid att anpassa sig för att differentiera dem. Men genom att inte använda dem kommer du inte att gå fel.

ShareMe 2.0 är användbart och lätt att använda. Du måste trycka på höger knapp för att starta funktionen. När du är klar söker headsetet efter en annan mottagare för att dela musiken. Du väljer enheten och du kan njuta av samma musikinnehåll. Du kan använda den här funktionen på två headset eller ett headset och en bärbar högtalare.

Prestanda och ljudkvalitet


test-JBL-Everest-710

Den 25-timmars autonomi som tillverkaren meddelat har underskattats. Vi kunde uppnå över 30 timmars användning med JBL Everest 710. Så när den är fulladdad kan du njuta av musiken under långa sessioner (långdistansflyg kommer till exempel inte att vara ett problem). Å andra sidan är mikrofonen integrerad i headsetet av dålig kvalitet (mikrofonerna som finns i Bluetooth-headset övertygar ändå aldrig). Oavsett om det är på en lugn eller bullrig plats kommer du att ha svårt att göra dig själv förstådd av den andra personen (din röst krypteras av störningar). Dina telefonsamtal blir bättre om du ansluter headsetet. Mikrofonen i fjärrkontrollen tar upp röster lite bättre.

Trådlöst som trådlöst är ljudåtergivningen av JBL Everest 710 i “W”. Mellanrummen dras tillbaka, å andra sidan är basen närvarande. I vilket fall som helst styrs basen, de kväver inte resten av spektrumet. Och vi lyckas skilja mellan de olika elementen som finns i detta register. Höjderna ökar närvaron av vissa instrument och visslande röster. Men det blir aldrig obehagligt för dina öron. Ljudbilden är bred och de olika elementen som komponerar den är hörbara.

Everest 710 är ett kraftfullt headset. I kabel kan du driva den med vilken bärbar enhet som helst (smartphone / ljudspelare / surfplatta). Å andra sidan måste du vara försiktig om du vill lyssna på din musik på en hög lyssningsnivå. Förvrängningen vaknar när du trycker på volymen och plötsligt tappar ljudet precision. Headsetets latens i Bluetooth är inte hög (170 ms). Du kan titta på en video utan att störas av en fördröjning mellan ljud och bild. Dessutom tack vare ShareMe 2.0-funktionen kan du titta på en video med en annan användare.

Slutsats


hjälm-JBL-Everest-710

JBL Everest 710 är ett bekvämt och effektivt Bluetooth-headset. Dess funktioner är intressanta och dess autonomi gör att den kan användas i många timmar. Å andra sidan kommer dess ljudsignatur inte nödvändigtvis att behaga alla.

JBL Everest 710 hörlurar


köp nu