Skip to content

Granskning av Jabra Move Style Edition-headsetet

Headset-Bluetooth-Jabra-Move-Style-Edition

Generellt från en version till en annan utvecklas produktens design. Tillverkaren gör alltid några ändringar som skiljer de två modellerna från varandra. Men här bortsett från logotypen i lättnad är helheten identisk. Hjälmens form, design, typ av material, pannband, dynor och till och med kontrollerna är identiska. De Jabra Move Style Edition behåller det flexibla och minimalistiska utseendet. Den har en diskret design och en flexibel design. Materialen som används är robusta och av god kvalitet. Bågen är täckt med tyg och resten är gjord av rostfritt stål och plast. Hjälmen finns i tre färger: svart, beige och blått (den version vi testar).

Minimalist är verkligen det bästa adjektivet för att definiera denna modell. Tillverkaren har gått direkt till sak. Vi påminner dig om att detta är en hörlurar på örat, det vill säga att dynorna vilar direkt på dina öron. Bågen utvecklas tillräckligt för att anpassa sig till alla huvudformer (små eller stora) och de övre hörselkuddarna är lutbara. Vadderingen i öronkuddarna är mjuk och tjock nog för att kunna använda hjälmen i timmar i taget utan att känna något obehag eller obehag.

Du justerar bågen efter storleken på din skalle och sedan pressas förmaken mot brosket i dina paviljonger. Hjälmen ger bra stöd, huvudrörelser är inte ett problem. Och trycket på dina öron är inte obehagligt. Användningen av fina material gör det möjligt att lätta hela, hjälmen väger 162 gram på skalan. Men trots användningen av ett tunt lager av rostfritt stål och plast Jabra Move Style Edition förblir robust. Du kan använda den dagligen utan att oavsiktliga stötar eller droppar är dödliga. Å andra sidan erbjuder tillverkaren inte ett skydds- / transportskydd. Om du vill ha en måste du söka på internet och särskilt se till att den motsvarar hjälmens storlek.

Egenskaper


Jabra-Move-Style-Edition-recension

Kontrollknapparna är placerade på kanten av vänster atrium. Du använder knapparna för att spela eller pausa din musik, hoppa till nästa spår, hantera dina telefonsamtal och justera ljudvolymen. Vi beklagar att tillverkaren inte har ändrat knapparnas placering. De tre knapparna är fortfarande placerade på ett litet plastelement. Jabra har inte bytt mikrofon för handsfree-satsen heller. Oavsett om det är på en tyst eller bullrig plats är användarens röst avskuren och saknar förståelse.

Väljaren placerad på kanten av det högra headsetet gör att du kan slå på / av headsetet, men också starta Bluetooth-parning. Headsetet är kompatibelt med trådlös Bluetooth-teknik i version 4.0. Ihopparningen är väldigt enkelt, du slår på headsetet, ställer omkopplaren till stopp för att aktivera trådlös ihopparning och väljer sedan headsetet i Bluetooth-menyn på din enhet (smartphone / ljudspelare). Headsetet är utrustat med flerpunktsanslutning, den här funktionen är användbar under användning. Headsetet kommer ihåg de två sista anslutna enheterna. På så sätt ansluter den automatiskt nästa gång du använder den.

Den första versionen av hjälmen erbjöd 8 timmars batteritid. Prestandan var korrekt vid den tiden, men nu är den svag jämfört med senaste Bluetooth-hörlurar. Lyckligtvis Jabra Move Style Edition gör mycket bättre. Tillverkaren tillkännager 14 timmars autonomi, men vi lyckades överträffa detta löfte under vårt test. Headsetet klarar sig bättre än föregående generation, men autonomin förblir under konkurrerande Bluetooth-headset. Vissa modeller lyckas erbjuda cirka trettio timmars användning.

Prestanda och ljudkvalitet


Jabra-Move-Style-Edition-test

Move Style Edition har en W-signatur som liknar Move Wireless. Det är inte den bästa ljudåtergivningen som vi har hört på marknaden, men ljudet förblir balanserat. Basen är betonad men saknar djup. Beroende på vilken typ av musik du lyssnar på kan de täcka några av de andra frekvenserna något. Medierna läggs också fram, instrumenten som verkar på dessa frekvenser är mycket begripliga. Topparna är också närvarande och väldefinierade. Vi upplevde inga sibilansproblem under vårt test.

Stereofonin används i stor utsträckning och hörlurarna har bra kraft. Du behöver inte höja volymen till maximalt för att njuta av din musik. Och även genom att öka volymen förblir förvrängningen låg över hela spektrumet. Kommunikationsfördröjningen är 130 ms (detta värde är lägre än den tidigare modellen).

Headsetet kan användas i Bluetooth och även kabelansluten (3,5 mm minijackkabel finns i förpackningen). Å andra sidan, i trådbundet läge, förlorar ljudåtergivningen sin frekvensbalans. Så det rekommenderas absolut inte att använda Jabra Move Style Edition i trådbundet läge. Detta var redan fallet för Move Wireless-modellen.

Slutsats


test-Jabra-Move-Style-Edition

Jabra Move Style Edition har förändrats väldigt lite jämfört med Jabra Move Wireless. De olika egenskaperna hos den tidigare modellen är fortfarande närvarande (lätt och robust design, låg distorsion, flerpunktsanslutning). Problemet är att tillverkaren inte har löst de negativa punkterna (kvaliteten på den trådbundna anslutningen och placering av kontrollknapparna). Den enda anmärkningsvärda förändringen är förbättringen av autonomin (men den är fortfarande svag jämfört med konkurrerande Bluetooth-headset). Ur vår synpunkt är förbättringarna av denna andra version tyvärr inte tillräckliga.

Jabra Move Style Edition-headset


köp nu