Skip to content

Final Sonorous III Headset Review

final-audio-design-sonorous-iii

Final Audio Sonorous III är omgivande hörlurar, öronkuddarna täcker dina öron helt. Atrierna är skrymmande och breda. Det är inte den mest diskreta modellen om du letar efter en nomadhjälm. Men när du väl har placerat det på huvudet är hjälmen bekväm. Vadderingen i pannbandet och öronkopparna är tjock och mjuk, öronkuddarna är täckta med konstläder som är mjukt vid beröring. Även om det hela är ganska tungt är trycket väl fördelat. Å andra sidan kan en uppvärmningseffekt kännas efter en viss användningstid. Du måste ta pauser medan du lyssnar.

Kuddarna har en viktig roll för ljudåtergivningen. Utrymmet mellan örat och hörlurarna påverkar ljudkvaliteten och ljudtrycket. Tillverkaren har använt syntetiskt läder som har elastiska egenskaper så att hörlurarna passar dina örons form. Hjälmen anpassar sig till alla kroppstyper (små och stora huvuden). Kulledsystemet måste användas för att justera Final Sonorous III.

Funktioner och design


hjälm-Final-Sonorous-III

Den stängda öronkåpan och minneskummet förbättrar ljudisoleringen (vissa ljud är väl dämpade). Jämfört med Sonorous X är materialet som används mer vanligt, men den här modellen säljs för 4600 euro! Materialen som används på Sonorous III fortfarande är solida tål den chocker. När du hanterar det, hörs inget oönskat knas eller ljud. Å andra sidan skulle vi ha velat att tillverkaren skulle tillhandahålla ett fodral för att förvara och skydda hjälmen.

Final Sonorous III-headsetet levereras med en avtagbar 1,5 meter lång kabel och slutar med en 3,5 mm mini-jackkontakt i guld. Kabeln ansluts till de två hörlursskalen. Detta är en kabel med en 90 graders roterande låsmekanism. Mobilanvändare kommer att bli besvikna över att höra att det inte finns någon kabel med fjärrkontroll. Det är sant att det är synd, för när du använder ett ljudheadset utomhus gillar du att kunna interagera med din musik utan att behöva ta din smartphone ur fickan.

Prestanda och ljudkvalitet


Final-Sonorous-III-test

Hörlurarnas bredd är motiverad, eftersom hörlurarna är utrustade med dynamiska givare med en diameter på 50 mm med ett titanmembran. På Sonorous X-modellen är föraren monterad direkt på framsidan av skåpet. Det finns hårt vax som består av hårt polykarbonat som används för att göra fodralet. Detta eliminerar resonanser och förbättrar ljudåtergivningens skärpa. De Sonorous III använder samma membran.

Ljudåtergivningen av hörlurarna är exakt, när ljudet sänds till dina trumhinnor är du nedsänkt i din musik. Den har en utmärkt stereobild och ljudbilden har imponerande djup. I kombination med ljudspår av god kvalitet får du en känsla av att instrumenten spelar runt dig. Utrymmet mellan och runt de olika instrumenten är mycket mer närvarande än på vissa konkurrerande hjälmar. Men ljudåtergivningen är bättre på Oppo PM-3.

Final Sonorous 3 erbjuder varm bas, men den är inte tillräckligt djup. Med alla typer av musik är de diskreta. Vi finner att de saknar slag och slag. Men det är en fråga om preferens. Mellanrummen är väl reproducerade, sången, träblåsaren, mässingen, pianon och strängarna är snygga och exakta. Diskanten skulle kunna representeras bättre, den fokuserar på vissa delar. De förbättrar sångens glans, skarpsinnet i cymbaler och fiolen.

De bästa hörlurarna på marknaden kan hantera alla typer av musik. Men på denna sida Sonorous III är begränsad, eftersom ljudåtergivningen är variabel. Det skiljer sig beroende på en sågs tonkomposition. Headsetet har mycket bra känslighet, du kan använda det med vilken ljudspelare / smartphone som helst. Förvrängningen förblir diskret över hela ljudspektrumet.

Slutsats


Final-Sonorous-III-recension

Final Sonorous III är mer lämplig för stillasittande användning. Hörlurarna är stora i storlek och apparaten är tung. Ljudåtergivningen är exakt, men det kommer inte att tillfredsställa eklektisk musikälskare. Det kan vara intressant om du är en klassisk musikälskare. Oppo PM-3-headsetet erbjuder bättre ljudkvalitet och det är lättare att använda utomhus.

Final Audio Sonorous III


Final-Sonorous-3

köp nu