Skip to content

Beyerdynamic Aventho Headphones Test – Bluetooth-hörlurar

Beyerdynamic är ett tyskt företag som tillverkar ljudutrustning. Han skapar mikrofoner, hörlurar, trådlösa ljudsystem. Det är ett familjeföretag grundat 1924, huvudkontoret ligger i Heilbronn.

Bra poäng
– aptX HD
– Snygg design
– USB typ C
– Responsiva touchkontroller


Negativa poäng
– Priset
– Ingen brusreducering

Beyerdynamic Aventho-hjälm


beyerdynamic-aventho-review

Med Beyerdynamic Aventho har företaget skapat en speciell funktion: skapandet av en personlig ljudprofil. Eftersom vi alla hör annorlunda kan vissa människor behöva mer bas eller mindre diskant för att få bättre lyssningskvalitet. Detta görs via en app som mäter frekvenser och specifikt justerar din musik för dina öron. Men vi kommer att se att denna specificitet inte nödvändigtvis är en bra punkt för honom.

Vad finns i boxen


beyerdynamic-aventho-test

En tunn kartong innehåller hörlurarna, det finns en vadderad dukpåse som kan vara användbar vid transport, eftersom öronkåporna inte fälls ner. Du hittar också en USB-C laddningskabel och en 3,5 mm kabel. Trådbundet lyssna kan göras så länge enheten har ett hörlursuttag. Du hittar den som erbjuds till ett pris av 449 € på Amazon-webbplatsen.

Funktioner och design


beyerdynamic-aventho-opinion

Aventho-hjälmen är robust och med en touch av lyx. De är tillräckligt täta mot öronen för att blockera buller från utsidan, men de är inte brusreducerande hörlurar. Beyerdynamic har valt beröringskontroller, på höger öronkopp som är beröringskänslig kan du pausa en låt genom att trycka på den två gånger, du kan också öka volymen och hoppa över spår via pekreglagen. På det andra headsetet finns en USB-C-ingång, ett 3,5 mm-uttag, en indikatorlampa och en strömbrytare. Du bör veta att detta headset är tillverkat i Tyskland och inte i Kina.

Den beyerdynamic aventhoen är en hjälm på hörlurarna, det justerbara huvudbandet i aluminium gör att du kan anpassa dig väl till ditt huvud. Vadderingen som används på kopparna och pannbandet är syntetiskt läder. Polstringens tunnhet plus hjälmens relativt lätta vikt gör det hela ganska bekvämt. Å andra sidan är det lite obehag när det bärs med glasögon, särskilt i området för brosk och var försiktig med håret som kan fastna i hjälmen.

Det trådlösa Beyerdynamic Aventho-systemet kan fungera upp till 10 meter från källenheten, vilket är standard för ett Bluetooth-headset. Allt fungerar bra när du rör dig i stora utrymmen med få hinder. Men när du möter fysiska hinder avbryts anslutningen.

Qualcomms aptX HD-Bluetooth-ljudkodek (är en fast bandbreddskodek som säkerställer att ljudkvaliteten alltid är densamma) är headsetkompatibel, vilket resulterar i en överföringshastighet på 576 kbps. Det är också AAC-kompatibelt (Advanced Audio Encoding: AAC-formatet erbjuder mycket bättre lyssningskvalitet än MP3) vilket är bra nyheter för Apple-användare. Och för dem som inte gillar Bluetooth finns det en 3,5 mm kabel tillgänglig, den är tuff nog för daglig användning.

MIY-appen lovar personligt ljud och erbjuder en massa funktioner, men de fungerar mycket dåligt! Du kommer att få olika problem, som att inte para ihop det trådlösa headsetet till appen eller appfel. Hörlurarna låter bra utan appen, men när signalen väl är ansluten förbättras ljudkvaliteten kraftigt. MIY-appen är bra speciellt när den är igång, men den förbrukar mycket batteri. Du kommer att se batterierna på dina smartphones smälta som snö i solen. Det är ett programvaruproblem, en uppdatering kan fixa allt.

Prestanda och ljudkvalitet


beyerdynamic-aventho-wireless

Två timmars USB-C-laddning ger 30 timmars batteritid. Beyerdynamic Aventho-hörlurarna har ett 1050 mAh-batteri som måste laddas i två timmar för att få full laddning. När du slår på hörlurarna berättar en röst hur mycket batteri du har kvar.

Ljudkvaliteten är fenomenal, särskilt tack vare aptX HD-teknik (de flesta aktuella medelhögtalare och hörlurar / hörlurar använder den, och de flesta enheter är kompatibla med denna codec). Om du letar efter överlägsen trådlös ljudkvalitet så Aventho hjälm är en av de bästa. Bluetooth-codec möjliggör effektiv ljudåtergivning även vid låga volymer. Det har klart ljud med lite förstärkt bas och mycket naturlig sång. Du får dynamiskt och detaljerat ljud. Alla audiofiler kommer att vara nöjda med dess mångsidighet på olika typer av musik.

Slutsats


beyerdynamic-aventho-wireless-test

Även utan anpassning via appen har Beyerdynamic Aventho-hörlurarna enastående ljudkvalitet. Det är ett Bluetooth-headset som har lång batteritid och byggkvaliteten är imponerande. Parat med detaljerat och lyhört ljud får du en nästan perfekt ensemble. Eftersom det kommer att bli nödvändigt att möta det relativt höga priset.

Beyerdynamic Aventho-hjälm


köp nu