Skip to content

Beoplay H2 Headset Review

hörlurar-bang-och-olufsen-h2

Tillverkaren valde en design som är både underskattad och underskattad, men hjälmen förblir visuellt tilltalande. Satsen är väldigt lätt, 155 gram på skalan. Du kan njuta av dina favoritspellistor i alla situationer: stillasittande eller mobil användning. Tack vare dess design Bang och Olufsen H2 hörlurar smälter lätt in i inredningen. Även om den är gjord av plast ser designen inte billig ut. Hjälmen är stark och tål stötar och oavsiktliga droppar. Det finns inga synliga brister eller monteringsmärken, alla skruvar är kamouflerade. Finishen av beoplay h2 hjälm är riktigt bra. Vi uppskattar också användningen av styvt tyg på den yttre delen av pannbandet och öronkåporna, detta förstärker hjälmens avancerade sida. Tyget finns i flera färger: beige, röd, rosa, grön, blå, svart. På varje version som erbjuds är det bara tyget som byter färg. Med tanke på de tillgängliga färgerna har du inga problem med att hitta en modell som matchar din personliga smak.

Funktioner och design


hjälm-beoplay-h2

När hjälmen är ny är det utdragbara huvudbandet ganska styvt. Under de första användningarna märker vi att denna del saknar flexibilitet, men detta kommer att förbättras med tiden. Bokstäverna “L” och “R” är synliga på dynorna. Denna lilla visuella guide hjälper dig att placera hjälmen på rätt sätt. En gång i öronen Beoplay H2-hörlurar är bekvämt och erbjuder också bra stöd. En del av insidan av pannbandet har en halkskyddande beläggning för att förbättra stabiliteten i H2 på din skalle. Hjälmen förblir stabil även om du gör snabba rörelser med huvudet.

De två öronkåporna är anslutna till gångjärn som kan svängas platt. Många tillverkare använder den här funktionen på sina hörlurar. Det är komprimerbart eftersom det möjliggör enkel lagring, men det är särskilt användbart när hjälm B&O H2 är placerad runt din nacke. Förmakarna vilar på dina nyckelben, så det är trevligare att bära hjälmen. Öronkopparna kan rotera på den horisontella axeln, vilket gör att H2 lättare kan anpassas till användarens morfologi. Skalens yttre del är gjord av plast. Här kan du också se det färgade styva tyget som också finns på den yttre delen av rullstången. Tillverkarens logotyp (B&O) syns också på plastskroven. Tryckt i vitt förblir det riktigt diskret.

Kuddarna är utrustade med minneskum och läderöverdrag. Eftersom Beoplay H2 är ett headset på örat sitter öronkuddarna direkt på öronen. När de väl är på plats är dynorna bekväma, den känsla som erbjuds är inte obehaglig. H2 är ett trådbundet headset, så det finns ingen integrerad kontrollknapp på kanten av öronkåporna. Endast 3,5 mm-porten finns på den vänstra öronkoppen. Det är på den här porten som du ansluter den ljudkabel som finns i lådan på B&O Beoplay H2. Kabeln är 1,2 meter lång och den är utrustad med en fjärrkontroll. Det finns en mikrofon som är integrerad i fjärrkontrollen för handsfreesamtal. Fjärrkontrollen har tre knappar, problemet är att vissa kommandon inte fungerar med Android-enheter. Det är inte möjligt att navigera mellan ljudspår och ändra volymnivån med enheter som kör Android. Du kan bara hantera uppspelning / paus i din musik. Å andra sidan fungerar alla kommandon med IOS-enheter. Det är synd att fjärrkontrollen har kompatibilitetsproblem med vissa enheter. Dessutom används Googles operativsystem (Android) ofta på externa enheter (smartphone, ljudspelare, surfplatta).

Vi uppskattar verkligen hjälmens estetik och komfort. Tillverkaren borde dock fortfarande ha förstärkt hjälmens nomadiska aspekt. Att till exempel kunna fälla öronkopparna mot bågen skulle ha gjort det möjligt att vinna på plats, men också i transportbarhet. Vi beklagar också att Bang & Olufsen inte innehåller ett väska i lådan.

Prestanda och ljudkvalitet


hjälm-b & o-h2

Bang och Olufsen H2-hörlurarnas design och komfort är framgångsrik. När du väl har startat din musik inser du snabbt att varumärket också har tillämpat för att erbjuda bra prestanda när det gäller ljud. Varje headset har en 40 millimeter högtalare. Du kan se dem om du tar bort dynorna på öronkåporna. Högtalarna levererar kraftfullt ljud rikt på detaljer. Om du hittills har använt low-end hörlurar kan du bli förvånad över att använda Beoplay H2-hjälm. Du kommer att njuta av att återupptäcka din favoritmusik med bättre ljudåtergivning.

Kuddarna är ganska små, så det är inte den bästa hjälmen för isolering. Du måste också se till att de är väl placerade på öronen för att vara säker på att begränsa påverkan av yttre buller. När du är klar kommer du att njuta av ljudets goda prestanda Beoplay H2-hörlurar. När den sitter säkert på öronen får du kraftfull men kontrollerad bas. De kväver inte andra frekvenser. Den goda närvaron av mids och highs gör det också möjligt att få ett helt klart och detaljerat ljud. Rendering är inte neutral, men de flesta användare kommer att vara nöjda med det. Du kan njuta av dina pop-, electro- eller hiphop-låtar.

Ljudbilden på H2 är bred, de olika instrumenten tar sin plats perfekt i mixen. Eftersom anslutningen mellan dynorna och öronen inte är optimal är isoleringen inte perfekt på BeoPlay H2. Det här är alltid problemet med hörlurar på örat. Men isoleringen är fortfarande tillfredsställande på den här modellen. En del av det yttre bullret är täckt när dynorna är korrekt placerade. Du kan höja volymen för att täcka yttre ljud, eftersom förvrängningen förblir lugn även när musiken är hög. Dessutom kommer du inte att störa dem runt omkring dig eftersom det är väldigt lite ljudläckage.

Den inbyggda mikrofonen i fjärrkontrollen gör sitt jobb, men förvänta dig inte något ovanligt. Du kan höra din samtalspartner perfekt, men om du vill bli förstådd bör du gilla tysta platser. Och bär fjärrkontrollen nära munnen (detta förhindrar att yttre ljud stör dina konversationer). Så mikrofonens kvalitet är acceptabel.

Slutsats


beoplay-h2-test

Beoplay H2 är de första hörlurarna från Bang & Olufsen. Och det minsta vi kan säga är att den här nomadhjälmen är en framgång. Den har en fin design, lätt design och dess ljudprestanda är mycket tillfredsställande.

Beoplay H2-hjälm


köp nu