Skip to content

BackBeat Go 810 hörlurar recension

Audio-Technica-ATH-DSR7BT-recension

Det japanska varumärket Audio Technica tar alltid hand om designen av sina hörlurar, ATH-DSR7BT-modellen är inget undantag. När vi tittar på hjälmen inser vi snabbt att den delar mycket gemensamt med MSR7. Dess design är både diskret och elegant. Det är helt svart, det finns bara märkeslogotypen tryckt på utsidan av öronkopparna som bryter färgens monotoni. Denna modell drar nytta av noggrann konstruktion och finish. Det finns inget synligt monteringsspår.

Hjälmens olika delar är gjorda av plast och aluminium. En del av öronkopparna och gångjärnen är gjorda av plast. När det gäller aluminium finns det på pannbandets bas och på utsidan av öronkåporna. Användningen av dessa två typer av material gör det möjligt att förstärka helhetens soliditet. DeAudio Technica ATH-DSR7BT har bra flexibilitet och är förvånansvärt lätt (300 g) för hörlurar. Öronkopparna kan svängas platt. Det här är praktiskt när headsetet ligger runt halsen, öronkopparna vilar på dina nyckelben. Å andra sidan tenderar gångjärnen att gnälla när du hanterar dem. Kuddarna på öronkåporna kan enkelt tas bort. Du kan byta ut dem om de skadas. Tillverkaren erbjuder en bärpåse för att skydda hjälmen under dina resor.

En gång på plats på huvudet erbjuder hjälmen bra komfort. Öronkopparna roterar 90 ° på den horisontella axeln för att göra det trevligare att bära runt halsen och de roterar också på den vertikala axeln för att anpassa sig till olika kroppstyper. Skumkuddarna är täckta med konstläder, beröringen är behaglig och mjuk. Storleken på bågen justeras med det hackade systemet. Hanteringen är enkel att utföra och distributionen anpassar sig till alla storlekar av huvuden (små och stora). En gång på huvudetATH-DSR7BT är bekvämt, tryckpunkterna är väl fördelade. Du kommer att kunna använda hörlurarna för långa lyssningssessioner. Vi märkte fortfarande att dynorna håller sig varma under användning.

Egenskaper


Audio-Technica-ATH-DSR7BT-test

Audio Technica ATH-DSR7BT-hörlurarna erbjuder 100% digital användning, de erbjuder inte en analog anslutning. Du kan använda den trådlöst med Bluetooth-teknik eller ansluten till din dator med den 2 meter långa USB-kabeln som medföljer i förpackningen. Headsetet använder Bluetooth-teknik i version 4.2. Den stöder aptX HD-, aptX-, AAC-, SBC-codecs och är kompatibel med A2DP-, AVRCP-, HFP- och HSP-profiler. Tillverkaren har också integrerat ett NFC-chip för att förenkla trådlös parning.

Trådlös ihopparning görs snabbt och mycket enkelt tack vare NFC-chipet. Anslutningen till din dator (PC eller Mac) är också enkel. Headsetet känns igen automatiskt när det är anslutet. Ljudsignaler visar headsetets status. Det finns också lysdioder placerade på den vänstra öronkoppen som visar batterinivån. Bluetooth-codec som används av headsetet visas också.

Audio Technica ATH-DSR7BT ser alltid till att prioritera kvaliteten på Bluetooth-anslutningen. Headsetet kan memorera upp till åtta enheter, men det kan bara anslutas till en källa under användning. Räckvidden för Bluetooth-anslutningen är inte särskilt hög, så du måste hålla källan nära dig när du befinner dig på platser med andra Bluetooth-enheter. Annars kommer du att drabbas av mikroskärningar.

Kontrollerna som erbjuds av ATH-DSR7BT är begränsade och tillverkaren borde ha valt en annan typ av kontroll. Ljudvolymen kan ändras via en skjutreglage. Det saknar lyhördhet och precision. När du ändrar volymen finns det viss latens och volymökningen eller -minskningen är för mycket. För att utföra de andra kontrollerna använder du den lilla pekplattan. Det låter dig läsa var du ska pausa din musik, hantera dina telefonsamtal och starta röstassistenten på din smartphone. Du måste navigera mellan ljudspår via den anslutna enheten, det finns ingen kontrollknapp som tillåter denna åtgärd på hörlurarna.

Prestanda och ljudkvalitet


recension-Audio-Technica-ATH-DSR7BT

Audio Technica ATH-DSR7BT lovar 15 timmars batteritid. Löftet hålls, vi lyckades uppnå denna prestation under vårt test. Men hej, detta resultat är inte exceptionellt, många konkurrerande Bluetooth-headset erbjuder 20 timmars batteritid. Mikrofonen inbyggd i headsetet för handsfree-samtal är en besvikelse (detta är ofta fallet med Bluetooth-headset). Du kommer bara att kunna använda den när du befinner dig i en ljudfri miljö. Om inte, dämpas rösterna av bullret runt dig. Det är därför att föredra att använda din smartphone direkt.

Hörlurarnas högtalare är utrustade med en spole kopplad till ett 45 mm kolmembran. ATH-DSR7BT vill sticka ut tack vare den nya tekniken: Pure Digital Drive. Vad vi märkte under vårt lyssnande är att det erbjöd ett livligt och väl kontrollerat ljud.

Det första som slår dig är dess kraftfulla och skarpa ljudåtergivning. Ljudsignaturen är “W” och membranen är exakta och lyhörda. Basen har en bra ljudgrund och är djup. Basen är väldigt närvarande. Användare som gillar generös bas kommer att uppskatta det. Å andra sidan kommer relativt känsliga människor inte att vara så nöjda. Hur som helst, den goda reaktiviteten hos membranen möjliggör en bra läsbarhet i basen och även när du lyssnar på krävande bitar (när det finns många element).

Mellanländerna bidrar till slam och skarpt ljud. Förnimmelsen är trevlig, vi får en detaljerad och exakt återgivning av instrumenten som fungerar i detta register (röst, gitarr, trumpet, fioler etc.) Höjderna är också närvarande, ganska lysande, men de är aldrig sura eller glittrande. Visslarna förblir också lugna. Vi har alla märkt att att lyssna på hög volym snabbt tröttar våra trumhinnor. Denna negativa påverkan skulle vara mindre om den passiva isoleringen var bättre. Isoleringen är bra för ett headset av denna typ, men ljudåtergivningen påverkas när du befinner dig i en bullrig miljö. Om du lyssnar på din musik med hög volym dämpar du de yttre ljuden, men du riskerar att anstränga öronen och om du lyssnar på din musik med en måttlig volym hörs omgivande ljud. Isolering är en av bristerna i Audio Technica ATH-DSR7BT.

Det är inget fel med dess styrka och snedvridning. Å andra sidan är kommunikationsfördröjningen något för hög för att kunna titta på en video. Det finns en obalans mellan ljud och bild. Vissa användare kommer att kunna leva med det, men vi har inte blivit vana vid det.

Slutsats


test-Audio-Technica-ATH-DSR7BT

Audio Technica ATH-DSR7BT är utrustad med 100% digitala givare. Denna teknik som kallas Pure Digital Drive gör det möjligt att erbjuda en ren och välkontrollerad ljudåtergivning. ATH-DSR7BT är också bekväm att bära. Det är bara dess isolering som den saknar.

Audio Technica ATH-DSR7BT


köp nu