Skip to content

Audio-Technica ATH-AR5BT hörlurar recension

Under åren har det japanska varumärket Audio Technica bevisat sig inom ljudområdet. De har till och med diversifierat, eftersom du hittar olika produkter på deras hemsida: hörlurar, hörlurar, mikrofoner, skivspelare etc. Den här gången erbjuder det ett trådlöst headset i mellanklassenAudio-Technica ATH-AR5BT, säljs den för € 169 på Internet. Dess direkta konkurrent är Sennheiser Momentum 2.0 trådlösa hörlurar, förutom att de säljer för över € 300. Låt oss ta reda på det tillsammans testa de positiva och negativa attraktionerna i detta trådlösa headset.

Bra poäng
– Autonomi
– Bluetooth-anslutning
– Brett ljudscen


Negativa poäng
– Medium

Audio-Technica ATH-AR5BT-hörlurar


ATH-AR5BT

Audio-Technica är känt för att erbjuda förstklassiga hörlurar av utmärkt kvalitet. Tillverkaren har beslutat att erbjuda lite mer prisvärda modeller till allmänheten. DeATH-AR5BT är ett trådlöst headset som säljs för mindre än 200 € på Internet. Den finns i svart, vitt och rött. Audio Technica-logotypen finns på utsidan av fallen. Den har en klassisk omgivande design, dynorna omfattar dina öron.

Audio-Technica ATH-AR5BT-test


Audio-Technica-ATH-AR5BT-recension

Hörlurarna till Audio-Technica ATH-AR5BT-hörlurarna är ganska stora, men de är något mindre än vissa konkurrenter. När du lägger hörlurarna på öronen justeras de enkelt. Öronkuddarna och huvudbandet är vadderade, vilket förbättrar komforten vid användning. Det är inte så bekvämt som Sony MDR-1AM2, men du kommer att kunna använda den i flera timmar med dotterbolag utan att känna något obehag. Hjälmens design ger bra isolering. Det har inte ett aktivt brusreduceringssystem, men om du använder det på vissa resor (i tåget / tunnelbanan) kan det dämpa vissa ljud.

Funktioner och design


Audio-Technica-ATH-AR5BT-test

För att göra dessa hörlurar mer överkomliga var Audio Technica tvungen att göra eftergifter för att sänka tillverkningskostnaderna. Det är därför ATH-AR5BT-hjälmen är tillverkad av aluminium och plast. Skrov och rullstång är gjorda av aluminium, men resten är av plast. Helheten är fortfarande av kvalitet, den motstår chocker och olika manipulationer. Oavsett om den förvaras i din ryggsäck eller använder den utomhus, visar den inga tecken på försvagning. Öronkuddarna och pannbandet är vadderat med skum täckt med syntetiskt läder. Denna typ av material används på de flesta konkurrenter. HörlurarAudio-Technica ATH-AR5BT vrid och vik upp mot bågen. Detta gör det lättare att bära hjälmen när du är på resande fot. Dessutom har märket en liten transportpåse, du behöver bara skjuta in hjälmen för att skydda den.

På den vänstra öronkoppen finns en liten knapp för att styra din musik. Du kommer att kunna spela och pausa dina låtar, ändra ljudspår och ändra volymnivån. Knappen glider fram och tillbaka, du drar den för att ändra ljudspår. Om ditt batteri tar slut kan du använda headsetet i kabelanslutet läge. En avtagbar 1,2 meter kabel finns i förpackningen, den är även utrustad med en fjärrkontroll. Headsetet har en standard 3,5 mm-kontakt, så att du kan använda vilken annan kompatibel kabel som helst.

Prestanda och ljudkvalitet


Audio-Technica-ATH-AR5BT-test

Headsetet ansluts till din enhet via Bluetooth. Den är utrustad med en trådlös Bluetooth 4.1-kontroller, du kan flytta bort från din källa upp till cirka 10 meter. Den har också en NFC-kontroller, du kan para ihop headsetet med din smartphone med en enkel beröring, naturligtvis måste din smartphone vara kompatibel. Den är kompatibel med Bluetooth-profiler: A2DP, AVRCP, HFP, HSP och Qualcomms aptx-codec ger bättre överföringskvalitet (350 kbits / s). Den trådlösa anslutningen är stabil och du kommer att stöta på mycket liten störning när du använder hörlurarna. Användningsnivå batteriet erbjuder 30 timmars autonomi. Om du är van att använda ett Bluetooth-headset när du reser långa sträckor, Audio-Technica ATH-AR5BT hörlurar kommer att kunna klara.

Det finns många Audio-Technica-hörlurar som fokuserar på detaljer, ATH-MSR7 eller ATH-M50X till exempel. DeATH-AR5BT är bättre balanserad än ATH-M50X, diskant och bas är mindre uttalade, ljudet är mer neutralt. Basen är balanserad men kan sakna känsla för vissa användare. Om du älskar djup bas är detta inte hörlurarna för dig. De låga frekvenserna är närvarande, men de ger inte plats för elektro / hip-hop genrer. Om du vill investera i hörlurar med ett kraftfullt ljud, den typ av ljud som motiverar dig när du tränar eller bara väcker dig på morgonen måste du leta efter en annan referens. Det enda som vi kunde skylla på honom för hans nivå, det är high-mids. De läggs fram, det kan vara attraktivt vid första anblicken, å andra sidan på lång sikt tröttnar det örat. Första gången du lyssnar på det kommer du att märka det när du lyssnar på musik med sång. Det tar lite tid för dina öron att möta ljudet.

När du använder headsetet i trådbundet läge är ljudåtergivningen annorlunda. Basen är mer närvarande och mellansidorna är bättre placerade. Tack vare sin impedans är ljudvolymen hög oavsett vilken smartphone du använder.

Slutsats


hörlurar-Audio-Technica-ATH-AR5BT

Det japanska varumärket har lyckats med sin satsning, det erbjuder oss ett Bluetooth-headset av hög kvalitet till ett attraktivt försäljningspris. Om du letar efter ett trådlöst headset som har lång batteritid och balanserat ljud, kanAudio-Technica ATH-AR5BT är ett mycket bra val.

ATH-AR5BT


köp nu