Skip to content

AKG N60 NC Wireless Headset Review

Det österrikiska varumärket AKG var en av de första tillverkarna att erbjuda hörlurar för hörselnedsättande hörlurar till ljudmarknaden. De ville tillgodose mobilanvändarnas behov och skapa ett lätt och kompakt headset. De fortsätter sin tonhöjd genom att avslöja hjälmen AKG N60 NC Trådlös, som lovar samma kompakthet som sin föregångare, men i en trådlös version.

Bra poäng
– Kompakt design
– Batteri-liv
– Kraftfull


Negativa poäng
– Kontroller
– Ingen NFC

AKG N60NC Trådlös


akg-60nc

Likheten med sin äldre är obestridlig, vi hittar en övervägande svart hjälm och silverlinje. Gångjärnen är lika starka som någonsin, pannbandet är täckt med konstläder, AKG-logotypen är implanterad mitt i öronkåporna och öronkuddarna har minneskum. Den nya versionen har fortfarande förändringar, kanterna är mer rundade och hjälmen akg 60nc är skrymmande, särskilt öronkuddar, minneskumkuddar och pannband. Du hittar den på Internet för cirka 200 euro!

N60 NC trådlöst test


akg-n60-nc

N60 NC Wireless är lättare att transportera, öronkåporna är vridbara och vikbara. Trots att den är lite större och tyngre än sin föregångare (198 gram mot 150 gram för den gamla modellen) är den fortfarande väldigt lätt att använda och bärbar. Varumärket har också tagit hänsyn till den negativa återkopplingen från den gamla modellen, särskilt trycket från dynorna på brosket. På den gamla versionen var dynorna för tunna, smärta och obehag kändes efter en tid av användning. Inget mer problem, vadderingen av dynorna möjliggör tillförlitligt och effektivt stöd, trycket är inte för starkt, komforten förblir utmärkt.

Funktioner och design


akg-n60nc

Den trådlösa n60nc integrerar en mikrouttag på den vänstra öronkoppen, det är på den här porten som du ansluter den medföljande analoga kabeln, det är en flätad kabel av god kvalitet, ganska solid. Det finns en mikro-USB-port för laddning, du kan lyssna på din musik även när headsetet laddas. På det andra högra hörsnäckan finns en strömbrytare för att slå på, när Bluetooth-läget startas och ANC aktiveras. Det finns en annan switch för att spela / pausa musik, svara / lägga på dina telefonsamtal och hoppa över låtar fram och tillbaka. Överst på höger öronkopp hittar du knappen för att justera headsetets volym. Tyvärr är kontrollernas placering inte optimal och lite fin, speciellt när du vill sätta hörlurarna i uppspelnings- / pausläge och när du vill byta ljudspår.

Det trådlösa akg n60nc-headsetet levereras med en skyddande påse av neopren som är både flexibel och resistent, en USB-kabel för laddning av headsetet, en analog kabel och en flygplansadapter. Mini-jack-kabeln har en rak kontakt (en vinklad kontakt skulle ha varit att föredra) och fjärrkontrollen har alla standardfunktioner (utom volymkontroll). Mikrofonen för handsfree-satsfunktionen är direkt integrerad i fjärrkontrollen, rösterna är välplockade och förblir trofasta och erbjuder utmärkt kommunikationskvalitet. Å andra sidan, i Bluetooth-läge erbjuder mikrofonen inte samma kvalitet, det finns nedskärningar och rösterna är inte hörbara utanför.

Prestanda och ljudkvalitet


akg-n60nc-trådlöst

I trådbundet läge är det möjligt att lyssna på din musik med eller utan brusreducering. Den föreslagna autonomin är 30 timmar och 15 timmar i Bluetooth. ANC-teknik gör att du kan bära hörlurarna om du vill bli avskuren från buller utanför, utan att nödvändigtvis lyssna på musik. Å andra sidan stängs inte hjälmen av automatiskt, du måste vara försiktig med att stänga av den innan du lägger ner den.

N60 NC Wireless ljudet är ganska exakt, det förblir i genomsnittet. Basen är lite mer närvarande jämfört med den gamla modellen, ljudet är rundare, mindre balanserat. De höga punkterna saknas något i definition, men ingen risk är att frukta. I trådbundet läge med ANC aktiverat är ljudet detsamma som i Bluetooth-läge. Å andra sidan blir ljudet ljusare när ljudreduceringen avaktiverats. Ljudet är mer balanserat och renare. Vi hör att rösterna blir förståeliga och topparna drar nytta av en ombalansering. Hörlurarna är väldigt kraftfulla och dra nytta av god passiv isolering, särskilt tack vare öronkåpornas tjocklek. Den externa ljudmiljön är väl täckt vilket möjliggör en bra musikalisk nedsänkning. Aktiv brusreducering är inte lika effektiv som på Bose QuietComfort II, men bullerdämpningen är mer än tillräcklig.

Slutsats


akg-n60-nc-test

AKG N60 NC Wireless är en kompakt och bekväm brusreducerande hörlurar, ergonomin är framgångsrik. På ljudsidan är det passiva läget ganska balanserat, medan det aktiva läget lägger mer tonvikt på basen. Aktiv brusreducering tävlar inte med tävlingen, men dämpningen är mer än hedervärd.

AKG N60NC trådlöst


köp nu