Skip to content

Zolo Liberty hörlurar recension

Kinesiskt varumärke Anker blev känd för allmänheten med sina tillbehör för pc och smartphones. Men nuförtiden är varumärket diversifierat och det designar och säljer olika produkter. Dessutom levereras dess katalog riktigt bra: externt batteri, telefonladdare, kablar, adapter etc. Varumärket har också fotfäste inom ljudsektorn, och vi har redan testat några av deras referenser (hörlurar och Bluetooth-högtalare).

Den här gången beslutade varumärket att skapa en ny struktur som heter ”Zolo”. Tillverkaren har skapat en webbplats där du kan se de produkter som erbjuds. Det finns en Bluetooth-högtalare som är kompatibel med Google Assistant och Amazon Alexa och också ett par True Wireless-hörlurar (riktigt trådlösa). Det är också dessa berömda hörlurar Zolo Liberty som vi testar idag. Den verkligt trådlösa hörlursindustrin blir alltmer konkurrenskraftig när varje varumärke släpper sin egen modell. Ta reda på det i vår testa om hörlurarna som erbjuds av Anker kan hitta en plats bland de andra referenserna.

Bra poäng
– Äkta trådlösa hörlurar
– Komfort
– Underhåll
– Enkel användning
– Ljudprestanda
– Autonomi


Negativa poäng
– Trådlös anslutning
– Det går inte att hantera volymen
– Ingen dedikerad applikation

Zolo Liberty-hörlurar


hörlurar-zolo-frihet

Zolo Liberty-hörlurar kommer i en vit kartong med en touch av gult. True Wireless-hörlurarna representeras på foton på olika sidor av lådan och tillverkaren har också listat upp deras huvudsakliga egenskaper (grafenmembran, frekvens, batteritid, etc.)

När allt har packats upp får du hörlurarna, ett skyddande fodral och som också tjänar till att ladda Zolo Liberty (placera dem bara inuti för att ladda dem). Inuti lådan hittar du också öratoppar i olika storlekar för att se till att hörlurarna passar alla öronformer och GripFits för att förbättra stabiliteten. Det finns också en mikro-USB-kabel och det vanliga pappersarbetet (användarhandbok, garanti). Hörlurarna säljs för mindre än 70 euro på Amazon-webbplatsen.

Zolo Liberty Test


zolo-frihet-åsikt

Hörlurarna har en rundad design och de är inte obehagliga att titta på. Anker gick på några saker nykter. Du har valet mellan två färger: svart eller vit. Vi testade den svarta versionen, men vi tycker att den vita är lika tilltalande. De Zolo Liberty är de första True Wireless-hörlurarna från det kinesiska varumärket och vi kan säga att de har lyckats göra dem kompakta. Detta är ofta problemet med äkta trådlösa hörlurar, det är inte alltid enkelt att integrera batteriet och elektroniken i små fodral. Under alla omständigheter ser vi alla omedelbart att den här modellen lättare glömmas bort jämfört med AirPods från det kaliforniska varumärket. De är mer diskreta vilket ger plats för stolthet för mobilanvändare.

Eftersom de är tillverkade av plast glöms hörlurarna snabbt ut när de placerats i hörselgångarna. Som vi påpekade lite ovan, erbjuder tillverkaren flera tips och Gripfit med fin. Tillbehören i förpackningen finns i flera storlekar för att säkerställa att Zolo Liberty anpassa sig till alla kroppstyper. Fenorna stöds på brosket i dina öron, detta hjälper till att säkerställa bra stöd när du använder hörlurarna. Du kommer att kunna springa eller utföra olika sportaktiviteter intensivt utan att True Wireless faller ur dina kanaler. Hörlurarna har IPX5-certifiering, så regn eller svett kommer inte att skada dem.

Egenskaper


zolo-frihetstest

Kontrollknapparna är placerade på hörlurarnas baksida. Du kommer att märka dem ganska lätt eftersom ZOLO-logotypen är tryckt på dem i vitt. Att interagera med hörlurarna är enkelt, du behöver inte bruksanvisningen för att förstå hur de fungerar. Du måste trycka på för att spela eller pausa musiken, håll den intryckt för att navigera mellan nästa spår och en dubbeltryckning aktiverar telefonens virtuella assistent (Google Assistant eller Siri). Du måste också trycka på för att hämta / lägga på dina telefonsamtal. Knapparna är lyhörda, vi beklagar bara att det inte går att ändra volymeffekten via hörlurarna. Det måste göras via den virtuella assistenten eller direkt på din smartphone. Det är synd, eftersom bristen på detta kommando tvingar oss att ta telefonen ur fickan.

En gång på plats i dina öron är Zolo Liberty bekväma. Tack vare sin kompakta och lätta design glömmer du dem snabbt under användning. Du njuter av din musik utan att känna obehag eller obehag. Det rekommenderas att testa olika tillbehörsstorlekar för att säkerställa bästa möjliga komfort och för att säkerställa bra stöd. Kom ihåg att att välja rätt tillbehör också påverkar isoleringen och ljudåtergivningen.

Zolo Liberty-hörlurar använder trådlös Bluetooth-teknik i version 4.2 och är kompatibla med AAC- och SBC-codec. Liberty + -versionen av hörlurarna är kompatibel med Bluetooth version 5.0-teknik, men de är dyrare. När du börjar använda dem går hörlurarna automatiskt i parningsläge. Allt du behöver göra är att välja dem i Bluetooth-menyn på din enhet (smartphone / ljudspelare / surfplatta) för att skapa den trådlösa anslutningen.

Prestanda och ljudkvalitet


zolo-frihet-recension

Hörlurar är lätta att ansluta, men den trådlösa anslutningen är inte alltid stabil. Detta problem förekommer ofta på hörlurar av typen True Wireless. När den används kan den vänstra hörlurarna klippas av, dessa mikroskärningar påverkar lyssnarupplevelsen negativt. Dessutom är dessa nedskärningar ganska slumpmässiga, plötsligt hålls inte tillverkarens löfte om kvaliteten på Bluetooth-anslutningen. Med Zolo Liberty + har du en mobilapplikation (Zolo Life) som låter dig justera ljudåtergivningen tack vare en equalizer. Det är synd att Zolo Liberty är inte heller kompatibla med den här appen. Detta skulle ha gjort det möjligt att dra nytta av ganska användbara alternativ.

Zolo Liberty-hörlurar levererar anständigt ljud. Tja, de kommer inte att tillfredsställa ljudfiler som letar efter detaljerad och exakt ljudåtergivning, men kvaliteten är fortfarande tillfredsställande för True Wireless-hörlurar. Hörlurarna ger oss ett trevligt och ganska väl kontrollerat ljud. Basen sätts tillbaka jämfört med andra frekvenser. Mellan och höga är tillräckligt närvarande för att dra nytta av detaljerna i mixen. Ljudåtergivningen är tydlig och det finns ingen obehaglig effekt på våra trumhinnor. Älskare av uttalad bas kommer inte att vara nöjda, men resten av användarna kommer att uppskatta ljudåtergivningen som erbjuds av Zolo Liberty. Du kommer att kunna njuta av din musik under dina dagliga pendlingar eller när du tränar. Liberties fullgör sina roller perfekt på sund sidan.

Zolo Liberty levereras med ett fodral som är användbart för skydd under dina resor. Men fodralet används också för laddning, de flesta True Wireless-hörlurar använder samma system. Du sätter in Liberty i fodralet för att ladda, hörlurarna placeras på magnetkontakterna. Du kommer att ha 24 timmars autonomi tack vare ärendet. Det är lite större än med andra True Wireless-modeller, men du kan fortfarande sätta in det i en jackficka.

Beroende på lyssningsvolymen kan du använda hörlurarna i nästan 4 timmar åt gången. Denna prestanda räcker för dagliga resor eller sportsessioner. Och om batteriet dör helt, sätt bara in dem i fodralet. Om du har glömt att ladda dem innan en uttaget finns det en snabbladdningsfunktion som ger 1 timmars användning efter att ha laddat dem i 15 minuter i fodralet.

Slutsats


test-zolo-frihet

De första riktigt trådlösa hörlurarna från Anker är framgångsrika. Zolo Liberty är bekväma att bära, håller bra och är lätta att använda. Vi beklagar bara oförmågan att hantera volymen via kontrollknapparna och den trådlösa anslutningen som ibland lider av nedskärningar.

Zolo Liberty Bluetooth-hörlurar


köp nu