Skip to content

Zirkon rock hörlurar test

Varumärket ROCK är ett kinesiskt varumärke, främst känt för design av tillbehör för smartphones / surfplattor eller datorer, fodral, skärmskydd, selfie-stick etc. Men om du går till den officiella webbplatsen kommer du att märka att varumärket också designar andra produkter, anslutna klockor, externt batteri, men också hörlurar, hörlurar och bärbara högtalare. Det finns något för alla smaker och alla priser. I denna testa vi kommer att titta närmare på hörlurarna Rock Zircon. Dessa är trådbundna in-ear-enheter som säljs för cirka femton euro på internet.

Bra poäng
– Design
– Tillverkningskvalitet
– V-signatur


Negativa poäng
– Fjärrkontroll med en knapp, ingen volymkontroll
– Användarhandbok på kinesiska
– Ljudet tenderar att vara mättat när volymen är hög

Rock Zircon hörlurar


rock-zircon test

Hörlurarna är förpackade i en liten svart kartong. På framsidan av lådan hittar du modellen av “Rock Zircon Stereo Earphone” och en detaljerad bild. Det finns också fyra små logotyper som indikerar: “högkvalitativt ljud”, “kompatibel med flera enheter”, “bekväm att bära” och “mikrofon för telefonsamtal”. På baksidan av lådan hittar du hörlurarnas egenskaper: frekvenser, impedans, känslighet etc.

Rock Zircon Test


rock-zircon-opinion

När rutan är öppen hittar du inuti zirkon rock hörlurar, 2 par extra silikonspetsar (det finns ett par tips förinstallerade på hörlurarna) och en användarhandbok på kinesiska. Varumärket vet att dessa produkter säljs över hela världen, det kan göra ansträngningar att översätta det till engelska. Du kan köpa dem för cirka 15 € på Internet!

Funktioner och design


rock-zircon

Visuellt ser Rock Zircon in-ear-hörlurarna bra ut. De är metallgrå / svart i färg, med en gulddel på baksidan av varje hörsnäcka. Du kan också hitta dem i vitt. Vi finner att de har mer lockelse i grått, men du är den enda domaren, en fråga om smak och färger. Hörlursskalarna är gjorda av reflekterande aluminium (inga fingeravtryck) och har en unik design. Skalens framsida är böjd och smalnar gradvis, plötsligt slutar hörlurarnas baksida i en punkt. Så du kan nypa hörlurarnas baksida med två av fingrarna. Vilket är väldigt bekvämt när du placerar hörlurarna i hörselgångarna. Vi uppskattar att varumärket använder en aluminiumdesign, de är motståndskraftiga mot stötar och oavsiktliga droppar. Det finns många konkurrerande low-end hörlurar som använder mönster som bara är gjorda av plast.

När de väl placerats i öronen är passformen optimal, Rock Zircon är böjd och passar enkelt in i dina hörselgångar. Vi använde dem med förinstallerade silikonspetsar. De passar perfekt, men om du inte gör det, experimentera med de olika tipsstorlekarna. Eftersom en bra passform förbättrar komfort och även ljudisolering. I alla fall kan du bära dem i timmar utan problem, det finns inget obehag. De är väldigt små (du kan se det på bilderna vi tog) och riktigt lätta, när du väl har placerat dem i hörselgångarna kommer du snabbt att glömma dem.

Kabelanslutningen med hörlurarna är skyddad av en liten bit transparent plast. Om du tittar närmare på varje spår (eftersom de är väldigt lite synliga) ser du bokstäverna “L” och “R”, en liten visuell guide som hjälper dig när du placerar hörlurarna i öronen. De borde ha satts i en annan färg så att den är mer synlig, varför inte i guld, som hörlurarnas baksida. Det skulle ha gett dem ännu mer överklagande.

Prestanda och ljudkvalitet


ROCK-Zircon-Earphones-In-ear

Kabeltoppen är av gummi och den nedre delen är flätad nylon. Den mäter 1,2 meter och slutar med en 3,5 mm vinklad plugg, den är av god kvalitet, både flexibel och motståndskraftig. Sockelns beläggning är aluminiumlegering. På kabelns högra sida finns en plastfjärrkontroll med en enda knapp, du kommer också att märka “ROCK” -logotypen i vit färg. Fjärrkontrollen är kompatibel med iOS och Android. Du klickar på knappen en gång för att spela / pausa din musik, två gånger för att hoppa till nästa musik och tre gånger för att gå tillbaka till föregående musik. Å andra sidan kommer du inte att kunna ändra volymen, du måste ta telefonen ur fickan.

Det finns många människor som förstod så snart de såg försäljningspriset på Rock Zircon. Det här är lågt hörlurar och kanske inte passar för audiofiler som söker tydligt och exakt ljud. Rock-varumärket försöker göra kvalitetsprodukter till extremt konkurrenskraftiga priser, men ljudåtergivning av hög kvalitet är värt ett visst pris! Även om de inte erbjuder högkvalitativt ljud, gör de det bra, de erbjuder en signatur V. Drivrutinerna levererar dynamiskt ljud som ger bas till stolthet. Hip-hop, amerikanska rap- eller elektroälskare, dessa hörlurar är gjorda för dig. Å andra sidan om du ökar volymen kommer du snabbt att märka att ljudet tenderar att mättas. Men du behöver inte trycka på ljudet maximalt för att njuta av din musik. Och framför allt, försök inte minska buller utifrån genom att öka volymen, för med tiden kommer du att skada din hörsel. Och glöm inte att när den är skadad kommer den inte att gå tillbaka.

Slutsats


rock-zirkon-stereo-hörlurar

Rock Zircon-hörlurar är låga hörlurar som gör sitt jobb mycket bra. Den har en riktigt snygg design och enastående byggkvalitet. Du placerar dem i dina hörselgångar och går i timmar av att lyssna utan problem. Å andra sidan för ljudåtergivningen om du inte gillar den uttalade basen kommer du att ha svårt att uppskatta ljudet från dessa hörlurar. Och du måste leta efter ett riktmärke med ett mer balanserat ljud. Om du behöver byta hörlurar som följde med din smartphone kommer de att göra tricket mycket bra.

ROCK In-Ear hörlurar


köp nu