Skip to content

Xiaomi AirDots hörlursgranskning

Efter att Apple släppt sina AirdPods beslutade många märken att introducera sina egna True Wireless-modeller. Som ett resultat har många par riktigt trådlösa hörlurar kommit in på marknaden. Nu är konkurrensen hård i denna sektor. Men det skrämmer inte det kinesiska varumärket Xiaomi som är känt för att utforma elektroniska produkter med ett utmärkt kvalitet / prisförhållande.

Xiaomi AirDots-hörlurar är inspirerade av Apples AirPods. De är också True Wireless-hörlurar (100% trådlösa), med skillnaden att de är billigare. Samtidigt är det alltid på prisnivån som det kinesiska varumärket gör skillnaden. Men hur är det med deras allmänna egenskaper och prestanda? Ta reda på det i vår testa om AirDots är i nivå med konkurrerande hörlurar.

Bra poäng
– Äkta trådlösa hörlurar
– Autonomi
– Design
– pris


Negativa poäng
– Genomsnittlig ljudåtergivning

Xiaomi AirDots hörlurar


Xiaomi-Mi-AirDots

Xiaomi-företaget blir aktivt på många områden, plötsligt växer produktkatalogen lite mer varje år. Det finns smartphones, tv-apparater, videoprojektorer, elektriska skotrar, robotdammsugare etc. Om du har haft möjlighet att gå till en av de två fysiska butikerna i Paris, har du märkt att tillverkaren också erbjuder produkter inom ljudområdet (hörlurar och hörlurar).

Deras sanna trådlösa AirDots-hörlurar konkurrerar direkt med Apples AirPods, men också med andra modeller som erbjuds av märken som är specialiserade på ljudområdet (Bose, Sony, etc.). Säljs till 25 euro, de säljs nu till ett högre pris . Kolla in deras föreställningar nedan.

Xiaomi Mi AirDots levereras i en liten kartong i vit färg. Hörlurarna är avbildade på framsidan. När rutan är öppen hittar du inuti AirDots, en förvaringsbox som du också kommer att använda för att ladda hörlurar. En mikro-USB-laddningskabel, två par extra silikonspetsar (ett par är förinstallerat) och en användarmanual. Hörlurar finns tillgängliga för knappt 70 euro på internet.

Xiaomi AirDots-test


Xiaomi-AirDots-recensioner

När du läser hörlurarnas namn och tittar på dem märker du snabbt att Xiaomi inspirerades av Apple-hörlurar. Deras namn och design är ganska lika. De AirDots är också vita i färg och har en minimalistisk design. Det finns vissa likheter med AirPods, men deras funktioner är olika. Till exempel är skalens form annorlunda, de är mer rundade och mindre. Och det här är True Wireless in-ear-hörlurar. Varje intra väger 4,2 gram och måtten på fodralet är 2,30 x 1,45 x 1,30 centimeter.

Transport / laddningsväskan som också är vit i färg är gjord av plast. Den har en rundad design. Väskan är tillräckligt kompakt för att bära i en av dina fickor. När du väl har öppnat den kommer du att observera de två slitsarna som har kontaktorer för att tillåta Xiaomi AirDots för att bli laddad. Det finns två stift synliga på båda platserna. Tillverkaren har integrerat en magnet så att hörlurarna kan stå stilla när de laddas.

Funktioner och design


Xiaomi-AirDots-test

Silikonspetsarna gör att hörlurarna lätt passar i öronen. Tack vare sin lätta vikt och kompakta design glömmer de snabbt bort. De Xiaomi AirDots är bekväma. Den kinesiska tillverkaren erbjuder tre par öronproppar av silikon i olika storlekar. Du måste testa dem för att hitta de som bäst passar din kroppstyp. Kom ihåg att att ha rätt par öronspetsar påverkar komfort, isolering och ljudåtergivning.

Du interagerar med din musik tack vare den taktila ytan som finns på hörlurarna. Du kan svara på dina telefonsamtal och navigera mellan ljudspår. Det går inte att justera volymen via hörlurar, du måste göra det direkt på din enhet. Om du ansluter Xiaomi AirDots till en smartphone kan du ta bilder med pekskärmen. Du kan också använda Google Assistant via hörlurar.

Prestanda och ljudkvalitet


Xiaomi-AirDots-recension

Trådlös anslutning till dina olika kompatibla enheter (smartphone / ljudspelare) är mycket enkel. Om du har använt Bluetooth-enheter tidigare behöver du inte bruksanvisningen för att förstå hur de fungerar. Trådlös anslutning går snabbt och enkelt. Dessutom kan varje intra användas oberoende.

Varje intra är utrustat med en 7,2 mm högtalare. Rendering uppfyller inte ljudfiler. När du startar din musik hör du genast att ljudet betonar diskanten och basen. Och återbetalningen saknar tydlighet. Givare av god kvalitet kostar. Xiaomi var tvungen att göra eftergifter för att kunna erbjuda ett litet detaljhandelspris. Men ljudåtergivningen kan inte betecknas som medelmåttig. Ljudet är genomsnittligt, men AirDots behöver inte skämmas för tävlingen. Ljudet saknar detaljer och djup, men hörlurarna kommer fortfarande att tillfredsställa de flesta användare. För detta försäljningspris är kvaliteten tillfredsställande. De kommer särskilt att besvikna krävande människor.

AirDots har ett 40 mAh batteri. Detta är fortfarande problemet med True Wireless-hörlurar, inbyggt batteri utan att skalen blir för skrymmande. Transportväskan är också utrustad med ett batteri, så du har flera laddningar. Det är först när batteriet är helt tomt att du måste ladda lådan från elnätet. De Xiaomi AirDots kommer att pågå i nästan fyra timmar rakt medan du lyssnar på musik. En helt hedervärd föreställning. När batteriet är urladdat placerar du dem i fodralet och du måste vänta tills de laddas upp för att kunna använda dem igen. En röd lysdiod indikerar att hörlurarna laddas.

Vi påminner dig om att varje hörsnäcka är oberoende, så detta gör att du kan fördubbla användningstiden om du bara använder ett intra. AirDots är kompatibla med Bluetooth-teknik i version 5.0. Detta gör det möjligt att optimera deras uthållighet. Laddboxen har ett 300 mAh batteri, du får 12 timmars extra autonomi tack vare det. När batteriet är urladdat måste du använda den medföljande mikro-USB-kabeln.

Slutsats


hörlurar-Xiaomi-AirDots

Eftersom det inte är tillgängligt i Sverige än, måste du importera dem. Det kinesiska företaget kan erbjuda dem på den europeiska marknaden inom en snar framtid. För närvarande kan du köpa dem för lite mindre än 70 euro på Gearbest-webbplatsen.

Produkterna från det kinesiska varumärket Xiaomi erbjuder alltid bra valuta för pengarna. Och så är det än en gång fallet med dessa True Wireless-hörlurar. De Xiaomi AirDots konkurrera med Apples AirPods, men de är billigare. Ljudkvaliteten uppfyller inte krävande användare, men resten är ok. Tack vare denna 100% trådlösa design får du full rörelsefrihet. Du kommer att njuta av din musik trådlöst och till ett lågt pris.

AirDots


AirDots

köp nu