Skip to content

Vattentät hörlurar

Som ni vet blandar sig inte vatten och elektronik. Detta gäller även hörlurar. Om du vill att dina hörlurar ska vara vattentåliga måste du köpa vattentäta hörlurar. Vi har listat flera modeller av vattentäta hörlurar som kan användas för sport och tåla regnet. Vissa modeller är helt vattentäta, vilket innebär att du kan använda dem för simning. De kan sänkas ner i vatten utan tidsbegränsning.


Jabra Elite Active 75t


Jabra-Elite-Active-75t

Elite Active 75t är de första True Wireless (100% trådlösa) hörlurarna från Jabra som kan sänkas ner i vatten (IPX7: upp till 1 meters djup i 30 minuter). De är lämpliga för alla sportaktiviteter och använder Bluetooth 5.0-teknik. Förutom att de har IPX7-skydd har dessa hörlurar skydd mot damm och små partiklar (IP5X). Du kan tvätta dem i vatten och utsätta dem för damm. De är starka och hållbara trådlösa hörlurar.

Jabra Elite Active 75t är bekväma och stabila. Du behöver inte justera dem hela tiden när du är på språng. Du kan anpassa funktioner med Sound + -appen, och kontrollerna görs enkelt via beröringsytor. 4 mikrofoner är integrerade så att dina telefonsamtal är helt tydliga. Dessutom erbjuder batteriet mycket bra autonomi (7 timmar per laddning) och du har en snabb laddningsfunktion (1 timmes lyssnande i 15 minuters laddning). Elite Active 75t besviker inte heller när det gäller ljud. Dessutom kan du ändra ljudsignaturen via applikationen. De är verkligen några av de bästa vattentäta hörlurarna.

köp nu

AfterShokz Aeropex


vattentät-hörlurar-AfterShokz-Aeropex

Benledningshörlurar blir allt populärare. Deras intelligenta design, kombinerat med deras vattentålighet, möjliggör en perfekt uppfattning av din miljö. Aeropex är bland de bästa benledningsmodellerna. De har en IP67-certifiering. Så inga bekymmer om tillfällig nedsänkning och damm.

Benledningshörlurar placeras runt huvudet snarare än i hörselgången. Det betyder att dina hörselgångar är fria att höra vad som händer runt dig. Detta är viktigt när du vill vara medveten om din omgivning. AfterShokz Aeropex har också patenterad teknik som hjälper basen att bättre tränga in i mixen och ljudet. De är lätta (endast 26 g) och välkonstruerade. Varumärket använde material av god kvalitet, vilket gjorde det hela hållbart och bekvämt.

Efter det måste du fortfarande vänja dig vid det här formatet. Ljudkvaliteten är också sämre än med traditionella hörlurar. AfterShokz Aeropex är fortfarande ett bra val om du letar efter vattentäta hörlurar.

köp nu

Swimbuds Sport


vattentät hörlur

Swimbuds Sport är definitivt ett bra alternativ om du letar efter hörlurar för simning. De har en IPX8-certifiering. Det betyder att de är helt vattentäta. Du kan doppa dem i vatten utan tidsbegränsningar. Swimbuds Sport är perfekt för simning i timmar.

De kommer med ett fodral och en liten snodd för att fästa på en läsare på baksidan av huvudet). Ändkåporna har utformats för att vara helt vattentäta. Det finns 11 par öronsnäppor i förpackningen. Du måste hitta den som matchar din kroppstyp. Extrauttaget är guldpläterat, vilket gör det korrosionsbeständigt. Å andra sidan måste du köpa en iPod eller en vattentät MP3-spelare för att använda dessa hörlurar när du simmar.

Även om ljudkvaliteten inte riktigt kan konkurrera med avancerade hörlurar, är återgivningen fortfarande tillräckligt tydlig för att njuta av din musik när du är i vattnet. Swimbuds Sport är tillfredsställande vattentäta hörlurar.

köp nu

Jaybird Vista


vattentät-hörlurar-Jaybird-Vista

Idealisk för alla sportaktiviteter, Jaybird Vista erbjuder hållbarhet och kvalitetsdesign. De ansluter via Bluetooth 5 och är IPX7-certifierade (tillfällig nedsänkning i 30 minuter och upp till 1 meters djup). Dessutom har de motstånd mot krossning och fall. De har den militära standarden MIL-STD-810G (materialet måste klara drastiska tester innan de certifieras). Deras konstruktion gör att de kan vara robusta, men de förblir också lätta, vilket är bra för komfort. Utbytbara fenor ger bra passform och stabilitet.

Bluetooth-chipet är nyligen, vilket möjliggör en stabil och oavbruten anslutning under användning. Med mobilapplikationen kan du anpassa utjämningen och hitta hörlurarna om du någonsin tappar bort dem (ett spårningssystem är integrerat). Du har 6 timmars batteritid på en enda laddning och ytterligare 10 timmar med lådan. De är inte de mest uthålliga på marknaden, men denna autonomi kommer att tillfredsställa majoriteten av användarna.

Jaybird Vista är välbalanserat när det gäller ljud. Det är ett riktigt nöje att höra hans favoritmusik med dessa hörlurar. Rendering är ren och energisk. Vi beklagar bara att de inte är kompatibla med ljudkodek av bättre kvalitet.

köp nu

HydroActive Short


HydroActive-Short

HydroActive Shorts är också ett bra val om du vill lyssna på musik när du är vid poolen. De har en IPX8-certifiering, så de är helt vattentäta. Ljudet är kraftfullt och relativt klart. HydroActive-hörlurarna levereras med 11 typer av öronproppar för att anpassa dem till dina örons storlek. De kommer också i en väska för att hålla allt på plats.

Det finns en liten sladd som kan användas med en snodd som din MP3-spelare glider in i. Även om det inte är perfekt är ljudet tydligt och kraftfullt så att du kan höra dina låtar under vattnet. De som letar efter ett par hörlurar för simning kommer att vara nöjda med HydroActives från Underwater Audio.

köp nu

H2O Surge S +


H2O-Surge-S +

Vattentäta hörlurar brukar vara ganska dyra. Undantaget från regeln är H20 Surge S + hörlurar, eftersom de är mycket överkomliga. Med en IPX8-certifiering kan du perfekt använda dem för att gå till poolen. De ansluter med en 3,5 mm sladd och är ganska bra gjort med tanke på prislappen. Tillverkaren erbjuder 8 typer av ändlock för att uppnå bästa möjliga tätning under användning. Hörlurarna passar mycket bra, så du behöver inte oroa dig för att simma.

Sladden är kort, så du måste hålla din MP3-spelare i närheten, ansluten till glasögonen. Det finns också det faktum att fästsystemet kan vara obekväma under långa perioder. Ljudsidan vi har en bra kraft och en ljudkvalitet tillräckligt bra för att njuta av din musik under vattnet. Du lyssnar på dina favoritlåtar medan du simmar. H2O Surge S + är ett prisvärt alternativ om du letar efter vattentäta hörlurar.

köp nu

Undervattensljud


Undervattens-ljud

När du köper ett par vattentäta hörlurar måste du kombinera dem med en vattentät enhet som en MP3-spelare. Det kan också vara en allt-i-ett-lösning. Den lilla iPod shuffle har 2 GB minne, vilket inte är enormt, men räcker för att ladda många låtar att lyssna på medan du simmar. Den kan fästas direkt på dina badglasögon.

Olika tips levereras med dessa vattentäta hörlurar så att du kan träna att simma under bra förhållanden. Ljudet är tydligare. Du får inte högkvalitativt ljud, men tillräckligt bra för att lyssna på din favoritmusik.

köp nu

Syrin


Syrin

De vattentäta hörlurarna som erbjuds av Syrin liknar de vi presenterade ovan. Skillnaden är att de säljs för mindre. Du får hörlurarna, MP3-spelaren är olika tips. I grund och botten är det allt-i-ett-lösningen för dem som vill lyssna på musik medan du simmar.

Istället för en Apple-märkt iPod får du en SYRYN MP3-spelare. Den har en större minneskapacitet (8 GB istället för 2 GB). Ljudet är tillräckligt klart och kraftfullt. FitGoo-tipsen ger bra isolering, vilket möjliggör en bättre rendering. Dessa är prisvärda och effektiva vattentäta hörlurar.

köp nu

Funktioner i vattentäta hörlurar

De är skyddade mot vatten med en hydrofob beläggning och har en vattentät design. Men var försiktig, de har inte alla samma motståndskraft mot vatten. Graden av skydd ”IP” är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån för material mot intrång i fasta och flytande kroppar. Du måste hänvisa till IPX-certifieringen för att veta om hörlurarna är vattentäta.

Bordskydd-ip

Hörlurarna klarar tester för att få sina IPX-certifieringar. Beroende på resultaten klassificeras de som vattentäta eller vattentåliga. IPX-klassificeringar sträcker sig från 1 till 9. Hörlurar som används för simning bör ha hög IPX-klassning. De måste vara IPX7 eller IPX8 för att kunna nedsänkas i vatten.

Vattentåliga hörlurar har lägre IPX-betyg på 5 eller mindre. IPX5-certifierade hörlurar kan rengöras under kranvatten, men de kan inte sänkas ner i vatten! De är inte vattentäta. Hörlurar som kan utsättas för mycket vatten och nedsänkning har IPX6 eller högre certifiering.

Vattentäta hörlurar

Vattentäta hörlurar (även kallade vattentäta) har en robust design. Elektronik måste skyddas väl för att säkerställa att komponenter inte utsätts för vatten. Detta skydd används också på vattentäta högtalare. Ofta har produkten ett tunt transparent vattenavvisande lager.

Trådbundna hörlurar som har vattentätning kan användas för olika sporter. Men kabeln kan vara enorm under användning. Därför vill de flesta köpa vattentäta trådlösa hörlurar istället.

Om det är en kabelansluten modell ska hjälputtaget vara korrosionsbeständigt. Vanligtvis är den pläterad med en icke-frätande metall som guld. Vattentäta trådlösa hörlurar är ett annat alternativ, men de är inte lämpliga för simning eftersom Bluetooth inte fungerar i vattnet. Vattnet är för tätt för att Bluetooth-signalen ska passera. Det är därför du inte hittar trådlösa hörlurar för simning. Tänk också på batteriets livslängd. Denna funktion är endast relevant om du väljer trådlösa hörlurar. Du borde veta hur länge batterierna varar. Det är väldigt frustrerande att bada eller springa och ta slut på juice.

Du behöver bra stabilitet om du använder vattentäta hörlurar. Du kommer att använda dem utomhus för sport, i regn eller vid poolen. Så du behöver bra support under användning. Det är väldigt irriterande att se hörlurarna ständigt falla ur öronen. De flesta hörlurar som är designade för simning har en in-ear-design. När du väljer din modell måste du se till att de kommer med fenor eller krokar. Det är dessa element som säkerställer ett bra underhåll. Du kommer också att ha en bekväm passform tack vare dem. Hörlurar avsedda för simning måste också vara stabila i vattnet. De ska inte falla medan du simmar. Bär alltid en badmössa över den för att vara på den säkra sidan.

Det kan vara svårt att göra ett val när man vill köpa vattentäta hörlurar. Du kommer att göra rätt val genom att välja hörlurar som passar dina behov perfekt. Varje modell har sina egna egenskaper: trådbunden / trådlös, IPX6, 7 eller 8, typer av tips, etc. Först och främst måste du se till att hörlurarna är lämpliga för de aktiviteter du vill göra. Om du planerar att simma med hörlurarna på ska IPX vattentät nivå vara 7 eller högre. Du bör köpa sådana som är speciellt designade för simning. Om det är för sport kommer en certifiering på 6 eller 7 att fungera perfekt.