Skip to content

V-MODA Forza Metallo Wireless Headphones Review

Det amerikanska företaget V-Moda grundades 2004 och specialiserar sig på design av ljudprodukter: hörlurar, hörlurar, förstärkare och tillbehör. Och under de senaste åren, V-Moda har utökat sin produktlinje, särskilt genom att erbjuda Bluetooth – högtalare och nu trådlösa hörlurar: Forza Metallo Wireless. Det finns många nackhörlurar på ljudmarknaden, kan detta nya par in-ear-hörlurar kunna tävla. Vi ger dig svaret i vår testa precis nedanför.

Bra poäng
– bekvämt
– Design
– Kraftfull bas


Negativa poäng
– pris
– Kabel lite lång

V-MODA Forza Metallo trådlösa hörlurar


v-moda-forza-metallo-bluetooth

V-moda forza metallo trådlösa hörlurar kommer i en sexkantig kartong i svart och orange färg. Hörlurarna visas på framsidan av lådan och det finns vissa funktioner att indikera. I synnerhet använder de en Bluetooth-anslutning, att de är kompatibla med Qualcomms aptX-codec och att fodralet är 3D-tryckt.

När lådan är öppen hittar du inuti hörlurarna, en laddningskabel, ett tygväska, fyra par silikonöratoppar och tre par öronkrokar. Det finns också en kort guide som hjälper dig att ställa in och använda hörlurarna. De är tillgängliga för cirka 150 € på Internet!

V-MODA Forza Metallo Wireless Test


v-moda-forza-metallo-trådlös-recension

Visuellt tog V-Moda designen av de trådbundna hörlurarna Forza Metallo och parade ihop dem med en nackremsdesign. Batteriet är inrymt i ett plastfodral som passar över nacken och tunna kablar ansluter metallöronsnäckorna. Aluminiumskal tillåter v-moda forza metallo bluetooth att lättare motstå stötar och fall. Vissa konkurrenter använder plastskal för att sänka tillverkningskostnaderna, men de tappar hållbarheten. Fodralet är ganska litet, eftersom hörlurarna har 5,8 mm drivrutiner är de mycket mindre än genomsnittet. Och dessutom är batteriet och elektroniken integrerade i plasthöljet. Skrovens bakre del är sexkantiga, de har ett attraktivt helhetsutseende v-moda forza metallo finns i svart eller vitt. Du kommer också att märka förekomsten av bokstäverna “L” och “R” strax under varje skal. Denna lilla visuella guide hjälper dig att placera hörlurarna på rätt sätt.

Även om det finns vissa delar av plast, ser de inte spetsiga ut och är inte skrymmande. När du sätter på hörlurarna kan kabeln lätt ströas under kragen på en skjorta om du vill göra dem lite mer diskreta när du bär dem. Dessutom vibrerar de när du får ett samtal så att du är säker på att du inte missar något viktigt samtal. Den här funktionen är användbar när du inte har din telefon med dig. Å andra sidan är kabeln som ansluter hörlurarna för lång, när du låter hörlurarna hänga i vakuum och du rör dig blir det irriterande.

I alla fall finns det inget att klaga på när det gäller komfort. Så snart du placerar hörlurarna i hörselgångarna finns det inget obehag. För att vara säker på att de anpassar sig väl till dina hörselgångar, och för att förbättra isoleringen, tveka inte att prova de olika öronsnäckorna (det finns flera storlekar). Och öronspetsarna med öronkrokar förbättrar stabiliteten. De stannar när du använder dem för sport eller när du går runt i stan. De anpassar sig enkelt till olika öronmorfologier.

Funktioner och design


hörlurar-v-moda-forza-metallo-trådlöst

Hörlurarna laddas via mikro-USB-porten. Denna port är skyddad av en liten flik som kan få oss att tro att hörlurarna har en IPX-certifiering (motståndskraft mot vatten och svett). Men de har ingen officiell IPX-certifiering, men V-Moda hävdar att de var utformade för att motstå svett och stänkvatten. Så tack vare anti-svettbeläggningen kan du använda dem när du går till gymmet eller ute i regnet.

Kablarna till de trådlösa hörlurarna i v-moda forza metallo integrerar två kontrollmoduler. Kontrollerna är standard, men knapparna är mycket lyhörda. På vänster sida finns en knapp för ström, en LED visar hur du hör ihop hörlurar och det finns också två mikrofoner för telefonsamtal. Till höger kan du använda knapparna för att ändra volymen, spela upp och pausa din musik och navigera mellan ljudspår.

Prestanda och ljudkvalitet


v-moda-forza-metallo-trådlöst-test

För att använda hörlurarna är det väldigt enkelt, sätt bara på dem genom att trycka på strömbrytaren. Så snart de slås på kommer de att vibrera och det kommer att bli lite ljud. Lysdioden på vänster sida blinkar vitt, så att du vet att parningsläget har initierats. Då måste du hitta dem i Bluetooth-menyn på din enhet och para ihop dem.

Anslutningen förblir stabil, men den är begränsad till 10 meter. När hörlurarna är nära källan finns det inga problem, men så fort du rör dig bort (mer än 10 meter) förlorar anslutningen. De v-moda forza metallo trådlöst erbjuder 10 timmars batteritid, om du är van vid att lyssna på din musik flera timmar om dagen måste du ladda dem var 2-3: e dag. Positiv punkt de har en snabb laddningsfunktion, med 30 minuters laddning har du rätt till 2 timmars ljuduppspelning.

Ljudåtergivningen av V-MODA Forza Metallo Wireless In-Ear Wireless Headphones är bättre än hörlurarna från Beats-märket (till exempel BeatsX). Eftersom de ger stor bas, men ett bättre balanserat ljud och med mer detaljer. Alla frekvenser som avges av 5,8 mm-piloter är rena och livfulla. Men det är fortfarande basen som läggs fram, de kommer att vara mer lämpade för vissa musikgenrer (hip-hop / electro). Höga och mellanliggande kan vara lite för dämpade för vissa användare. Ljudåtergivningen förblir dock av mycket god kvalitet för trådlösa hörlurar.

Slutsats


test-v-moda-forza-metallo-trådlöst

Om du letar efter trådlösa hörlurar är v-moda forza metallo wireless ett utmärkt val. De har en robust aluminiumkonstruktion och de är lätta och bekväma när du bär dem. Mycket mångsidig, du kan använda dem på jobbet eller för att spela sport. Å andra sidan skulle större autonomi ha gjort det möjligt att förbättra deras användningstid. Och även om de är ganska dyra (cirka 150 €) är de definitivt värda kostnaden. Du kommer med glädje att använda dessa hörlurar för att lyssna på musik varje dag.

Forza Metallo Wireless


köp nu