Skip to content

Urbanista Stockholm hörlursprov

Urbanista är ett svenskt företag grundat 2010 och baserat i Stockholm. Det designar och säljer olika produkter inom ljudområdet (hörlurar, trådbundna / trådlösa och hörlurar, högtalare). Särskilda egenskaper hos deras produkter är att de namngavs för att hyra de stora metropolerna (Rom, Berlin, Seattle, etc.). I detta test är vi intresserade av deras Urbanista Stockholm-hörlurar. Dessa hörlurar följer trenden med True Wireless, med andra ord 100% trådlösa. Det är Apple som följde med AirPods, eftersom alla tillverkare som agerar inom ljudområdet släpper sina egna modeller. Upptäck egenskaper och prestanda hos Urbanista Stockholm i vårt fullständiga test.

Bra poäng
– Design
– Bluetooth-parning
– Enkel användning


Negativa poäng
– Blandad ljudkvalitet
– Micro USB-port
– mikrofon

Urbanista Stockholm Hörlurar


öronsnäcka-Urbanista-Stockholm

Urbanista Stockholm-hörlurarna levereras i en standardkartong. Öronkopparna och laddnings- / bärväskan visas på framsidan. Ett andra foto skrivs ut på baksidan, liksom en del av deras tekniska egenskaper. När lådan är öppen får du de två öronsnäckorna att lyssna på musik och lådan som används för transport och laddning. Dessutom får du en liten mikro-USB-kabel och lite pappersarbete. Tillverkaren erbjuder fyra färger: svart, vit, rosa och grön. Vissa konkurrerande varumärken bör ta inspiration från det, eftersom det finns flera färgval som tilltalar användarna. Annars finns hörlurar tillgängliga för mindre än 100 euro på internet.

Urbanista Stockholm Test


Urbanista-Stockholm-recensioner

När vi tittar på öronsnäckorna på Urbanista Stockholm vet vi var tillverkaren inspirerades för sin design. De två förmaken tar faktiskt det öppna formatet (inte in-ear) och stången sticker ut ur öronen som på Apple AirPods. Denna design är tilltalande för människor som inte gillar det när hörlurarna passar djupt in i öronen. Införandet i örat är också förenklat, hörlurarna placeras precis vid ingången till hörselgången. Men detta format är inte bara positivt, faktiskt om ditt öra inte är förseglat hörs yttre ljud lättare. Ergonomin kommer också att variera beroende på användarens morfologi. För vissa kommer hörlurarna att vara bekväma och stabila, medan andra kommer att vara tvärtom. Urbanista borde ha tillhandahållit avtagbara silikontips så att vi skulle ha varit säkra på att ha en bra passform och de oavsett storleken på våra hörselgångar.

Annars har Urbanista Stockholms hörlurar en snygg design. Man kan till och med säga att de ser bra ut. De är lite längre än AirPods, men fortfarande kompakta. Du vänder inte huvudet när du bär dem offentligt. Öronkopparna är utrustade med hål för spridning av musik, lysdioder, magnetiska element för laddning i fodralet och Urbanista-logotypen. Det är också på den senare som beröringszonen är integrerad, så det är på den som du kommer att utföra knackning för att interagera med din musik.

Fodralet som följer med öronsnäckorna erbjuder en lika diskret och kompakt design. Det är i form av en fyrkantig kombi. Du kommer inte att ha några problem att glida den i en av dina fickor. Den öppnas via ett enkelt gångjärn. När vi väl öppnat kan vi se de två förorterna. När de väl är på plats hålls de magnetiskt så att de inte faller ut även om höljet är öppet. Väskan är lätt, men de material som används i dess design förblir starka. Det tål chocker under dina resor. I fodralet finns det också en mikro-USB-port för att ladda batteriet. Det är verkligen olyckligt att byggaren har beslutat att integrera denna åldrande hamn. Idag använder alla USB-C. Dessutom är mikro-USB-laddningskabeln som medföljer i lådan mycket liten. Du måste därför byta ut den.

Egenskaper


Urbanista-Stockholm-test

Urbanista Stockholm använder Bluetooth-teknik i version 5.0. Det är riktigt trevligt att se att parningen görs väldigt enkelt. När du använder den första gången laddar du batteriet i lådan med öronsnäckorna inuti. För att para ihop behöver du inte ta ut hörlurarna för att sätta dem i parningsläge. När du har gått till Bluetooth-menyn på din källenhet och väljer hörlurar. Det är snabbt och enkelt, parning tar bara några sekunder. Höger headset kan användas oberoende. Denna funktion kan vara användbar om du vill lyssna på din musik samtidigt som du är medveten om din omgivning.

Ibland är beröringskontrollerna nyckfulla på True Wireless-hörlurar. Lyckligtvis var detta inte fallet med Urbanista Stockholm. Du behöver bara trycka på Urbanista-logotypen på utsidan för att interagera. Att knacka på höger öronsnäckor ökar volymen, samma åtgärd på den vänstra öronsnäckan minskar den. Ett dubbeltryck på den vänstra låter dig spela eller pausa din musik och du måste fortsätta trycka på logotypen i två sekunder på höger eller vänster hörlur för att gå till nästa spår. Först måste du komma ihåg vilken sida du ska använda för att göra den här eller den här åtgärden, men du kommer att vänja dig snabbt. Kontrollerna är ganska lätta att komma ihåg efter en stunds användning. Du kan också använda pekreglage för att aktivera Google Assistant eller Siri och plocka upp / lägga på dina telefonsamtal. Å andra sidan är mikrofonens kvalitet inte exceptionell. Du måste vara i en lugn miljö om du vill bli hörd av den andra personen.

Fördelen med att de långa stavarna sticker ut ur öronen är att du enkelt kan placera och ta bort öronkopparna. Detta är också användbart för att inte oavsiktligt trycka på beröringsytan. Vi upplevde inget obehag när vi använde Urbanista Stockholm. Icke-in-ear-formatet ger dock inte den bästa stabiliteten. Som vi sa lite ovan borde tillverkaren ha tillhandahållit avtagbara silikontips. På det här sättet kunde de olika användarna ha dragit nytta av en bättre justering enligt morfologin i deras hörselgångar. Om möjligt rekommenderar vi att du testar dem innan du köper dem. På så sätt vet du om ergonomin tillfredsställer dig.

Prestanda och ljudkvalitet


opinion-Urbanista-Stockholm

Urbanista Stockholm erbjuder anständig men exceptionell ljudkvalitet. Att lyssna på Queen’s Under Pressure ger dig skarpt, väl transkriberat ljud, men David Bowies höga toner visade att hörlurarna var svaga på dessa frekvenser. Med mjukare musik (All of Me av John Legend) var ljuden mjukare. I synnerhet utnyttjar vi mediet. Å andra sidan, på Kanye Wests starkare märkte vi alla omedelbart att basen saknade kraft. Du förstår att ljudet är ganska neutralt, inte för mycket bas eller för mycket diskant. Urbanista Stockholm-hörlurarna ger mellanklass plats. Så ljudåtergivningen är inte katastrofal, men det är tydligt att ljudfiler inte kommer att vara nöjda. Du kommer inte att kunna njuta av alla detaljer i din favoritmusik.

På isoleringssidan drar vi bara nytta av ett passivt system, eftersom det inte finns något ANC (aktivt brusreduceringssystem). Problemet är att eftersom hörlurarna inte förseglar dina hörselgångar hörs ljud från utsidan lättare när du lyssnar. Du kan öka volymen för att minska dem, men på lång sikt är det dina trumhinnor som kommer att drabbas. Som ett resultat är Urbanista Stockholm inte idealiska att använda när du befinner dig i en bullrig miljö (kollektivtrafik eller en bullrig gata). Återigen beklagar vi frånvaron av silikonspetsar.

Laddnings / transportlådan innehåller ett 300 mAh batteri. Detta gör att du kan njuta av cirka 14 timmars batteritid totalt. Hörlurar ensamma tillåter användning av cirka 3 och en halv timme (autonomi varierar beroende på volym). De är inte de mest uthålliga True Wireless-hörlurarna på marknaden, men deras prestanda är fortfarande tillfredsställande. Å andra sidan laddas fodralet via mikro-USB-porten, plötsligt blir väntetiden längre än med en USB-typ C. Vi påminner dig också om att mikro-USB-kabeln som medföljer i lådan är väldigt liten. Lyckligtvis finns det en stor chans att du har en längre bytekabel i väskan.

Slutsats


test-Urbanista-Stockholm

Urbanista Stockholm är inte dåliga True Wireless-hörlurar, de kan bara inte sticka ut från tävlingen. I slutändan finns det några bra och andra inte så bra. Om möjligt rekommenderar vi att du testar dem för att vara säkra på att de anpassar sig till din kroppstyp och att du gillar ljudåtergivningen.

Urbanista Stockholm Hörlurar


köp nu