Skip to content

Urbanista Rome hörlurstest

Produkterna från det svenska varumärket Urbanista hyllar de stora metropolerna: Tokyo, Berlin, Rio. Den här gången hyllar de den eviga staden: Rom. De Urbanista Rom är trådlösa hörlurar med nackremmdesign. Det här är inte de första trådlösa hörlurarna som varumärket tillverkar. Innan de modellerna de släppte sålde Urbanista Berlin för 40 €, Rom säljs lite dyrare, de finns till 70 € på deras officiella hemsida. Eftersom de säljs till ett högre pris kunde kvaliteten på det hela ha reviderats uppåt. Tyvärr Urbanista Rome hörlurar ärvde problemen med Berlins hörlurar. Hörlurarna har en design som liknar Apples AirPods, men ljudkvaliteten är dålig. Ljudet är riktigt dåligt, priset på 70 € är fortfarande för högt för dessa hörlurar. Ta reda på det i vår testa vad som saknas i dessa trådlösa hörlurar.

Bra poäng
– Autonomi
– Trådlös anslutning


Negativa poäng
– Öronkopparna är dåligt utformade
– Ljudkvalitet

Urbanista Rome Wireless


Urbanista-Rom-recensioner

Urbanista Rome Bluetooth levereras i en kartong, framsidan av lådan lyfts upp för att avslöja hörlurarna. De placeras i en bit gjuten plast. Inuti hittar du Rom, silikonspetsar, en mikro-USB-kabel, en skyddande påse och en användarmanual. Hörlurar finns tillgängliga för 70 € på den officiella Urbanista-webbplatsen, men de säljs billigare på Amazon-webbplatsen!

Urbanista Rom Test


Urbanista-Rom-test

Urbanista Rome Wireless använder en nackremsdesign. In-ear-enheterna är anslutna till en kabel som själv är ansluten till halsremmen. Batteriet och elektroniken är placerade på framsidan av halsremmen så att de sitter kvar när du bär dem. Problemet är att satsen är ganska tung när du använder den. Hörlurarna finns i fyra färger, Urbanista försöker skilja sig från tävlingen med titeln på deras färg: Blue Petroleum, Dark Clown, Fluffy Cloud och Rose Gold.

På höger sida hittar du kontrollknapparna, du kan ändra volymen med knapparna “+” och “-” och det finns en parningsknapp som också fungerar för att styra uppspelnings- / pausläget. Du hittar också mikro-USB-laddningsporten.

Funktioner och design


test-Urbanista-Rom

Halsremmen är täckt med gummi och på varje sida slutar den med två flexibla kablar som är anslutna till örat. Hörlurskabeln är ganska ömtålig och baksidan av varje öronsnäckor har en plastdesign. Vi är väldigt långt ifrån en premiumkonstruktion. Intrans design och form är lite föråldrade. Varumärket bestämde sig för att använda samma design som Urbanista Berlin. Den del du placerar i dina hörselgångar är plast och har en silikonbeläggning. Vi förstår inte varför varumärket inte använde en IEM-design (in-ear monitor) på Urbanista Rom, det har ännu bevisat detta.

De sitter inte bra i öronen, du kan till och med säga att de är obekväma. Dessutom möjliggör hörlurarnas form ljudläckage och de isolerar inte tillräckligt externt ljud. Om du är en person med stora öron kommer de säkert att kunna anpassa sig väl till din morfologi, men för de andra … Vi rekommenderar inte att du använder dem utomhus, särskilt i kollektivtrafiken. Det finns för många ljudläckage och yttre ljud stör din musik (dålig ljudisolering).

Estetiskt är Urbanista Rome-hörlurarna inte fula. Men när du hanterar dem är hörlurarnas design verkligen nedslående. För att förbättra isoleringen och komforten hade en IEM-design behövts. Liten positiv tillgång, baksidan av varje hörsnäcka har en magnet. Du kan para ihop öronsnäckorna när du inte använder hörlurarna. Det är väldigt bekvämt när du bär dem, det hindrar dem från att flytta överallt när du är på resande fot.

Prestanda och ljudkvalitet


Urbanista-Rom-recension

När du använder hörlurarna förblir Bluetooth-anslutningen stabil, vilket till och med överraskande räcker för trådlösa hörlurar som säljs till detta pris. Parning av Urbanista Rom med din enhet är väldigt enkelt, det är lika enkelt som med alla andra trådlösa hörlurar. Signalen förblir konstant, det finns väldigt lite störningar, ljudet klipps inte kontinuerligt. Dessutom är Bluetooth-anslutningen en av de enda positiva sakerna med dessa Rom hörlurar. Till skillnad från Berlins hörlurar är batteriets livslängd Urbanista Rome Trådlösa hörlurar är effektivare. Berlin erbjöd bara fyra timmars användning, medan du har 16 timmars batteritid och 600 timmar i beredskap. För att få full laddning, låt dem bara vara inkopplade i 2 till 3 timmar. Kontroller på nacken gör att du kan justera volymen, spela upp och pausa din musik och ändra ljudspår. De Urbanista Rome Bluetooth-hörlurar är kompatibla med iOS, Android och till och med Windows Phone. De Rom hörlurar är IPX4-certifierade, vilket innebär att de är dammtäta och tål stänk. Släpp dem inte i vattnet, de är inte vattentäta.

När du börjar använda Urbanista Rome berättar du själv att hörlurarnas design är den mest negativa aspekten. Men när du avfyrar din musik inser du snabbt att den blir värre. När du har parat ihop hörlurarna med telefonen och placerat intran så att de är så bekväma som möjligt, spelar du en låt. Och ljudet är så dåligt att du först kommer att bli övertygad om att det finns ett problem med Bluetooth. Först på vissa Bluetooth-hörlurar är ljudkvaliteten dålig i två eller tre sekunder och därefter justerar den sig själv. Men när du hör ljudet för första gången från Rom-hörlurarna verkar det som om de inte kan justera den trådlösa anslutningen, ljudet är fortfarande dåligt. Även när du försöker koppla bort dem, anslut dem igen, använda dem med en bärbar dator eller annan telefon, är ljudet fortfarande dåligt. Urbanista Berlin har också ljudåtergivning av dålig kvalitet, men de säljs för 30 €. Sedan Rom hörlurar priser högre, vi förväntade oss att de skulle göra bättre.

Slutsats


trådlösa hörlurar-Urbanista-Rom

Batteriets livslängd och Bluetooth-anslutningsprestanda är de enda positiva funktionerna i hörlurarna Urbanista Rom. Vi kan verkligen inte rekommendera dessa trådlösa hörlurar, ljudåtergivningen är för nedslående. Som ett alternativ erbjuder vi SoundMagic E10BT trådlösa hörlurar. De är billigare och mycket effektivare.

Urbanista Rom Bluetooth


köp nu