Skip to content

Urbanista Berlin hörlurstest

Urbanista grundades i Stockholm (Sveriges huvudstad) 2010. De erbjuder olika produkter på sin officiella webbplats: trådbundna / trådlösa hörlurar, äkta trådlösa, med ANC, högtalare … Dessa entusiaster försöker imponera på sina produkter inom ljudindustrin som är överväldigad av tusentals referenser. I den här artikeln testar vi de trådlösa hörlurarna Urbanista Berlin. Med tanke på deras försäljningspris (mindre än fyrtio euro) söker det svenska varumärket inte konkurrens från avancerade produkter. I den här prisklassen finns det många konkurrenter, lyckas dessa trådlösa hörlurar sticka ut? Svaret genast i vårt testa !

Bra poäng
– pris
– Anslutning


Negativa poäng
– Ljudkvalitet
– Komfort
– Autonomi

Urbanista Berlin Bluetooth


öronsnäcka-urbanista-berlin

Hörlurarna finns i fyra färger: svart, bensinblå, molngrå och rosaguld. Beroende på vilken färg du väljer levereras hörlurarna i en låda med samma färg, en original och fin touch. De levereras i en liten standardkartong, hörlurarna är avbildade på framsidan av lådan och förutom hörlursmodellen finns inskriptionen “de perfekta hörlurarna för vardagen.” Njut av friheten i trådlöst! “. Det finns också logotyper för att indikera att hörlurarna är Bluetooth och utrustade med en mikrofon. När du väl har öppnat lådan finns det inte mycket inuti. Du hittar Berlin-hörlurarna och en mikro-USB-kabel för att ladda hörlurarna. Riktigt lätt förpackning, men det får vi inte glömma dessa hörlurar säljs för mindre än 40 € på Internet!

Urbanista Berlin Test


urbanista-berlin-recensioner

Majoriteten av in-ear-hörlurar idag har öronspetsar täckta av silikonproppar och högtalarna är i cylindriska höljen av metall eller plast. Men där urbanista berlin hörlurar har en design som liknar Apples AirPods. Den del du lägger i öronen är plast och har en mjuk silikonbeläggning. Om du är van vid en IEM-design (in-ear monitor) kan det vara förvirrande först. Å andra sidan är det inte riktigt trådlösa hörlurar (riktigt trådlösa), det finns en kabel som kopplar ihop de två hörlurarna.

Funktioner och design


urbanista-berlin-test

Hörlurarna placeras enkelt i öronen, problemet är att när du väl har placerat dem försöker du justera dem så att de är sköna att ha på sig. Och tyvärr är de inte mycket bekväma jämfört med hörlurar som använder en IEM-design. Hörlurarnas form är inte ergonomisk nog och användningen av silikon för beläggningen förbättrar inte komforten. Eftersom passformen i dina hörselgångar inte är perfekt blockerar hörlurarna inte buller utanför. Negativ effekt för vissa och positiv effekt för människor som letar efter trådlösa hörlurar för att springa utomhus, du kommer att kunna höra bilarna runt dig.

Urbanista Berlin är klassiska trådlösa hörlurar som är lätta att använda. Du ansluter hörlurarna till din telefon via en Bluetooth-anslutning. Du måste bara para ihop dem genom att söka efter dem i Bluetooth-menyn på din smartphone. Batteriet är inbyggt i fodralet som ansluter hörlurarna. Väskan är inte tung och har tre knappar som låter dig slå på / av hörlurarna, svara / lägga på dina telefonsamtal, styra din uppspelning / pausa musik, ändra volymen och ändra ljudspår. Fjärrkontrollen är kompatibel med Android-, Ios- och Windows-smartphones.

Prestanda och ljudkvalitet


urbanista-berlin-bluetooth

I fodralet finns det en mikro-USB-port för laddning av hörlurarna, den är skyddad av en liten bit gummi. Kontrolleras varje gång kontakten skyddas får den inte skadas av vätska. Du har fyra timmars batteritid mellan varje laddning. Vad som verkligen inte är hemskt för denna typ av headset, konkurrerande produkter gör mycket bättre. Äkta trådlösa hörlurar har samma batteritid, men skillnaden är att det inte finns några kablar och att batteriet är integrerat direkt i hörlurarna. Denna låga autonomi kan förklaras av brist på utrymme för att integrera batteriet. Men det finns ingen ursäkt för Urbanista Berlin-hörlurarna. Å andra sidan är det inget fel med anslutningsmöjligheter, low-end hörlurar upplever ofta anslutningsproblem på grund av störningar eller helt enkelt när du är i rörelse. Men anslutningen av Urbanista Berlin är fast.

Med tanke på deras försäljningspris är det här låga hörlurar och samma kan sägas för ljudet. Det finns väldigt lite detaljer, ljudet är väldigt platt och ljudet är grundläggande. De har 13,2 mm drivrutiner som levererar rudimentär mellanregister utan sofistikering, sången är livlös. Det är bara basen som höjer nivån lite, de låga frekvenserna är lite trevligare. Basen tränger in på mitten lite, men basen låter mer naturligt. I vilket fall som helst Urbanista Berlin Bluetooth-hörlurar låter verkligen grundläggande, om du letar efter kvalitetsljud finns det bättre alternativ där ute. I synnerhet SoundMagic E10BT-hörlurarna såldes lite dyrare, men så mycket effektivare!

Slutsats


test-urbanista-berlin

Urbanista Berlin-hörlurar är mindre prissatta än de flesta trådlösa hörlurar. Deras försäljningspriser kommer sannolikt att locka dig. Men grundläggande ljudkvalitet, dålig batterilivslängd och en obekväm design gör de trådlösa hörlurarna från Urbanista Berlin nästan omöjliga att rekommendera. Som ett alternativ erbjuder vi SoundMagic E10BT-hörlurarna, som säljs dyrare på Internet (50 €) men erbjuder bättre prestanda.

urbanista berlin hörlurar


köp nu