Skip to content

Urbanears Stadion hörlursrecension

Urbanears är ett svenskt varumärke grundat 2009 av Norra Norr och Zound Industries. Katalogen består av hörlurar, hörlurar, högtalare och tillbehör. Majoriteten av deras produkter är ganska överkomliga och har en visuellt tilltalande blandning av material och färger. I denna testa vi är intresserade av deras hörlurar Urbanears Stadion som har utformats speciellt för sportanvändare. De har en halsdesign med en lindad kabel, en design som vi inte är vana vid att se. Vi använde dem i flera dagar (stillasittande och sportlyssnande) för att ta reda på om de hade något att sticka ut från tävlingen. Upptäck deras prestationer i vår artikel.

Bra poäng
– Design
– Komfort
– stabilitet
– Justering


Negativa poäng
– Inget NFC-chip
– Halvöppen design

Urbanears Stadion hörlurar


hörlurar-Urbanears-Stadion

Urbanears Stadion hörlurar kommer i en ganska standard kartong. De är avbildade på framsidan och du kan läsa en del av deras egenskaper på de andra sidorna av beläggningen. När du väl har öppnat hittar du inuti hörlurarna, en bärpåse, två par öronsnäckor (ett par är förinstallerat på in-ear-delen), en mikro-USB-kabel för att ladda batteriet och du hittar också vanligt pappersarbete. En bruksanvisning och ett häfte som presenterar varumärkets produkter. Stadion-hörlurarna säljs för 99 € på den officiella Urbanears-webbplatsen, men du kan köpa dem till ett bättre pris på Amazon-webbplatsen.

Urbanears Stadion Test


Urbanears-Stadion-recensioner

Hörlurarna erbjuds i svart, vit / blå, grå / vit, orange / grå. Det finns vissa färger som är mjukare än andra. Det är upp till dig att välja vad som passar dig bäst. Denna modell skiljer sig ganska från de flesta sporthörlurar. Konceptet påminner något om Plantronics BackBeat Fit, men den övergripande designen är fortfarande annorlunda. De två öronsnäckorna är anslutna med en kabel som i sig är ansluten till ett plastelement där det finns elektronik och batteri. Den rundade plaststycket pressas mot baksidan av huvudet. Denna design skiljer sig från hörlurshörlurarna som sitter på nacken. Det här tillåter Urbanears Stadion för att stanna på plats under dina sportaktiviteter, men vi kommer tillbaka till det senare.

En gång i handen inser vi snabbt ljusets helhet (18 gram på skalan). Du har inga problem med de glömda när de är på plats. Den plastbit som trycks mot huvudet kommer inte att komma tillbaka under ansträngningen och du kommer inte heller att hindras av kablarna. Dessutom när vi manipulerar Urbanears Stadion hörlurar vi är ganska fascinerade av dessa berömda spiralkablar. De väcker uppmärksamhet, men det är också en mycket intressant design. Kablarna gör det möjligt att anpassa sig till alla kroppstyper. De slappnar av efter användarens huvudstorlek. De utdragbara kablarna har också en reflekterande del. Du kommer lättare att se när du tränar efter mörkret.

I slutet av kablarna finns det ett gummielement som passar runt öronen. Denna artikel gör att hörlurarna kan förbli stabila medan du gör dina sportaktiviteter. Gummielementet är ganska flexibelt, så det kommer också att anpassas till de flesta kroppstyper.

Funktioner och design


Urbanears-Stadion-test

I slutet av kabeln från Urbanears Stadion finns öronkåporna av plast. Användningen av detta material bidrar till helheten. Förmakarna går in i dina hörselgångar, men de är inte påträngande, de är inte hörlurar av örat. Denna konstruktion släpper igenom ljudet som omger dig, plötsligt förblir du medveten om den yttre miljön. Du måste välja ett annat par sporthörlurar om du vill vara helt isolerad från externt ljud. Med den här modellen hör du musiken som spelas i gymmet. Tillverkaren erbjuder tre par öronproppar i olika storlekar. På varje spets finns en mer eller mindre bred slinga beroende på vald storlek. Denna del pressas mot brosket i öronen för att förstärka hörlurarnas stabilitet. Du måste testa de olika storlekar som erbjuds för att hitta rätt passform. Plastöronplattorna går in i öronkanalerna och plastdelen där det finns elektronik trycks mot huvudet, mer exakt på den övre delen av nacken.

Kontrollknapparna är placerade på utsidan av plastkapseln. Det är via dessa knappar som du kommer att hantera din musik. Den centrala knappen låter dig spela eller pausa musik, du kan också använda den för att svara / lägga på dina telefonsamtal. På andra sidan av mittknappen finns också två knappar som låter dig ändra volymnivån (ett enda tryck) eller navigera mellan ljudspåren (ett långt tryck). De 3 knapparna är lyhörda, men deras positioner är inte särskilt praktiska. Det är ganska svårt att nå knapparna medan du tränar. Micro USB-laddningsporten är integrerad i plastbandet. Den är skyddad av en liten avtagbar lucka. Tillverkaren lovar det Urbanears Stadion klarar chock och svett, men vi märkte ingen IPX-certifiering på hörlurarnas datablad.

Vi testade hörlurarna i flera dagar för att se deras prestanda. Efter att ha använt dem under våra olika sportaktiviteter, gjorde Stadion inte besviken på oss. De erbjuder mycket bra komfort och bra stöd. Även när du gör snabba och snabba rörelser förblir hörlurarna på plats. Dessutom glömmer plastbiten i nacken snabbt och den rör sig inte under ansträngningen. Detta är en riktigt positiv punkt jämfört med nackbandshörlurar som tenderar att studsa. Öronkopparna placerade i öronkanalerna är bekväma och stabiliteten förbättras med fenorna och krokarna som omger öronen. Byggaren har gjort ett mycket bra jobb på denna punkt. När du inte längre använder dem kan du sätta dem i den lilla flexibla påsen som medföljer i förpackningen. På så sätt kommer de att skyddas under dina resor. Påsen är tillräckligt stor för att glida in hörlurarna och även de medföljande tillbehören (tips, laddningskabel).

Prestanda och ljudkvalitet


test-Urbanears-Stadion

Urbanears Stadion är trådlösa hörlurar som är kompatibla med Bluetooth-teknik i version 4.0. Det är synd att det inte finns ett NFC-chip för att förenkla parningen, men även utan det är den trådlösa anslutningen enkel och snabb. Om några sekunder kan du börja använda dem. Du kan alltid hänvisa till användarhandboken om du inte är van vid att använda den här typen av hörlurar. Det finns ingen multiparningsfunktion på den här modellen. Det är därför omöjligt att växla automatiskt mellan dina olika enheter (smartphone / ljudspelare / surfplatta). När den är ansluten är den trådlösa anslutningen pålitlig och stabil. Ibland uppstår viss signalförlust beroende på din miljö. Men inget alarmerande, det stör inte användningen för mycket. Vi beklagar bara att det inte finns någon pulssensor, en dedikerad applikation för att övervaka sportprestanda eller för att kunna dra nytta av ytterligare funktioner.

Hörlurarna är tillfredsställande när det gäller konstruktion och komfort, men när är ljudprestanda. Först och främst har Stadion en halvöppen design. När du lyssnar hörs ljud från utsidan. Så du förblir medveten om din omgivning hela tiden. Människor eller bilar kommer inte att överraska dig när du springer. Detta håller dig säker. Eftersom tipsen inte går djupt in i öronen påverkas ljudåtergivningen. Isolationen minskar jämfört med hörlurar i örat, men du förstår särskilt mindre djup och kraftfull bas. Den nedre delen av spektrumet saknar bredd, så älskare av uttalad bas kommer inte att vara nöjda.

Men ljudåtergivningen förblir korrekt, mellanregistret och diskanten är tydliga och också exakta. Ljudet är trevligt och kraftfullt nog för att motivera dig under din sportträning. De Urbanears Stadion hörlurar lider inte för mycket av förvrängning när du skruvar upp volymen. Var dock uppmärksam på dina trumhinnor. Att lyssna på hög volym är dåligt för dina öron på lång sikt. Den inbyggda mikrofonen för handsfreesamtal är inte särskilt bra. Detta är ofta fallet med Bluetooth-hörlurar. Tyst platser bör föredras för att svara på dina samtal.

Du kommer att ha rätt till 7 timmar maximal autonomi med denna modell. Du kan känna till batterinivån genom att hålla ned “+” och “-” knapparna i 2 sekunder. Lysdioden inuti plastbågen blinkar rött när batteriet sjunker under 40%. Det saknar precision, men tillverkaren har ändå gjort ett försök i detta avseende. Batteriet laddas via mikro-USB-porten inuti plastbågen.

Slutsats


Urbanears-Stadion-bluetooth-hörlurar

Det första paret av sporthörlurar designade av Urbanears är en framgång. Tillverkaren visade till och med uppfinningsrikhet när det gäller konstruktion (utdragbar kabel). De Urbanears Stadion har en atypisk design, de är bekväma, stabila och tillräckligt hållbara (7 timmars autonomi). De kommer att tillfredsställa alla sportanvändare som vill vara medvetna om den yttre miljön under sin träning.

Urbanears Stadion Bluetooth-hörlurar


köp nu