Skip to content

UGREEN HiTune X6

UGreen är ett ganska välkänt varumärke inom tillbehörsområdet. Företaget säljer verkligen mycket saker, kablar, laddare, USB cigarettändare, HUB, hårddiskbox, adaptrar av alla de slag osv. Nyligen har hon lanserat trådlösa hörlurar.

Efter att ha släppt UGreen HiTune X5 släppte varumärket UGreen HiTune X6. X6:orna skiljer sig inte mycket från X5:orna. Det som faktiskt ändras mellan de två versionerna är tillägget av aktiv brusreducering (ANC). Ta reda på mer om deras egenskaper i vårt test.

Bra poäng
– Pris
– Komfort / Stöd
– Tillfredsställande ljudåtergivning


Negativa poäng
– Brist på aptX
– Volymen ändras när ANC är aktiverat

UGREEN HiTune X6 hörlurar


hörlurar-UGREEN-HiTune-X6

Hörlurarna kommer i en liten, fyrkantig kartong. När lådan är öppen får vi laddnings-/transportlådan, äkta trådlösa hörlurar, silikonspetsar (S, M, L), en USB-A till USB-C laddningskabel och en användarmanual.

UGREEN HiTune X6 recension


hörlurar-UGREEN-HiTune-X6

UGreen HiTune X6s är ganska lika i formen som HiTune X5s, men deras design är fortfarande annorlunda. HiTune X5s har ett glansigt mörkblått hölje, medan UGreen HiTune X6s har ett hölje med en matt grå finish. Skalets storlek är större med dessa nya True trådlösa hörlurar, men de är fortfarande kompakta. Du kommer inte ha några problem att transportera den. Du kan lägga den i en byx- eller jackficka. Huset öppnas uppifrån. Det finns en lysdiod på den främre fasen och en återställningsknapp och USB-C-laddningsporten på baksidan.

Så vid första anblicken intalar vi oss själva att hörlurarna har samma design och samma form som HiTune X5, men det är fortfarande små förändringar som har gjorts, även om det förblir subtilt. UGreen HiTune X6 har ett lite längre skaft och en rakare vinkel. Utöver det behåller UGreen HiTune X6s en stenformad oval look. Byggkvaliteten är densamma, inga synliga tillverkningsspår. När det gäller skyddsindex är HiTune X6 IPX5-certifierade. Det betyder att de är skyddade mot vattenstrålar från alla håll. Observera att de inte är vattentäta, du kan inte doppa dem helt i vatten!

Egenskaper


UGREEN-HiTune-X6-recension

UGreens HiTune X6 erbjuder samma passform som HiTune X5. De är bekväma och lätta. Passformen beror på öronspetsarna, så ta dig tid att välja de som matchar formen på dina öron. Spetsarna på UGreen HiTune X6 verkar vara något fastare än de som följer med HiTune X5. Efter det är den fortfarande subtil vid beröring och skillnaden kommer inte nödvändigtvis att märkas i dina öron. Såvida du inte är extremt känslig. Den ovala stendesignen på UGreen HiTune X6 hjälper till att hålla hörlurarna på plats i hörselgångarna.

Precis som HiTune X5 använder UGreen HiTune X6 pekkontroller. Du måste trycka på den yttre delen av hörlurarna för att interagera. Kontrollerna är verkligen identiska med vad HiTune X5 erbjuder. Du kommer att kunna styra uppspelning/pausa, justera volymen, byta ljudspår och svara på samtal. Pekkontrollerna är lyhörda. Du måste bara komma ihåg de gester som ska göras för att interagera. Allt är noterat i bruksanvisningen. UGreen HiTune X6s har också ett “Gaming”-läge som gör att latensen kan reduceras till 50 ms, alltså 20 ms mindre än vad HiTune X5 erbjuder. Du kan aktivera detta läge genom att trycka 4 gånger på en av hörlurarna.

Det som är märkligt med UGreen HiTune X6 är att de är kompatibla med Bluetooth 5.1 medan HiTune X5 stöder Bluetooth 5.2. Detta kan förklara varför HiTune X5 hade längre batteritid. Som sagt, vi upplevde ingen signalförlust med UGreen HiTune X6s och anslutningen förblev stabil under vårt test. Det fanns ingen fördröjning eller fördröjning när du tittade på videor på YouTube. Om du vill kan du bara använda en hörlur, du kan använda vänster hörlur eller höger hörlur.

Prestanda och ljudkvalitet


UGREEN-HiTune-X6-test

Ljudåtergivningen av UGreen HiTune X6 skiljer sig mycket från HiTune X5. Medan HiTune X5s har en V-ljudsignatur, lägger UGreen HiTune X6s tonvikten på mellanregistret. Sången och instrumenten förstärks, vilket gör att återgivningen ser onaturlig ut. Närvaron av bas är liknande, på dessa frekvenser är ljuden starka och köttiga med bra efterklang. Det hjälper till att skapa ett fylligare och rundare ljud. Topparna är luftiga och lysande.

När ANC aktiveras ändras ljudåtergivningen. Detta är en välkommen förändring, eftersom det gör att betoningen på mellantonerna kan reduceras för att uppnå en ljudsignatur som ligger närmare HiTune X5, men med mindre utökade höga toner. Om du vill ha ljudet från HiTune X5 föreslår vi att du låter ANC vara aktiverat när du använder HiTune X6. Å andra sidan minskar användningen av ANC volymen. Det är lite irriterande att behöva justera volymen varje gång du slår på/stänger av brusreducering. UGreen HiTune X6 stöder inte aptX-codec, endast SBC och AAC.

Prestandan hos ANC stämmer uppenbarligen inte upp till vad de avancerade äkta trådlösa hörlurarna från Bose, Apple eller Sony erbjuder. Den kan minska vissa ljud runt omkring oss, till exempel fungerar den bäst när bruset är lågfrekvent. Å andra sidan har den svårare att hantera högfrekventa ljud, som gnisslande tåg.

UGreen HiTune X6 har en autonomi på 6 timmar per laddning (vi har därför 1 timme mindre jämfört med de gamla modellerna). Att trigga ANC har lyckligtvis inte så stor inverkan på batteriet, eftersom den totala speltiden sjunker till 5,5 timmar. Du kan få upp till totalt 22 – 26 timmar med fodralet. Batteriets livslängd varierar beroende på volymen och användningen av ANC. Batteriet i boxen laddas upp via USB-C-porten.

Slutsats


test-UGREEN-HiTune-X6

UGreen HiTune X6s är tillfredsställande med tanke på deras prestanda och pris. Du kommer att få True Wireless-hörlurar som kommer att tillfredsställa dig för att lyssna på din musik dagligen. Å andra sidan måste du köpa en annan modell om du vill ha ett detaljerat / exakt ljud och en ANC som kan ta bort allt brus runt dig.

UGREEN HiTune X6 hörlurar


köp nu