Skip to content

Tronsmart Onyx Prime

Bra poäng
– Detaljerat och dynamiskt ljud
– Bra batteritid
– Tillbehör
– Bra passiv isolering
– Responsiva kontroller


Negativa poäng
– Ingen snabbladdning
– Ingen trådlös laddning
– Inget ANC

Tronsmart Onyx Prime hörlurar


hörlurar-Tronsmart-Onyx-Prime

Kartongen är vit och orange till färgen. På baksidan kan du läsa hörlurarnas huvudegenskaper. När allt är uppackat får vi de två hörlurarna för att lyssna på musiken, transport-/laddboxen, tips, fenor, en laddningskabel och pappersarbete. Tidningarna är översatta till flera språk och du kan se bilder och symboler som hjälper till att förstå hur hörlurarna fungerar. Du kommer inte ha några problem att förstå hur du använder Tronsmart Onyx Prime.

Fallet är ganska klassiskt. Den är i standardnivåstorlek, 7 cm bred och 5 cm hög. Finishen och färgen (svart) är generiska, Tronsmart-logotypen är ingraverad på toppen. Locket öppnas uppifrån. Det finns ett spår placerat i mitten för att underlätta dess öppning. Allt är välbyggt, gångjärnet är den känsligaste delen.

USB-C-kontakten för att ladda batteriet är placerad i botten, med ett blått ljus bredvid som indikerar laddningen. När du sätter tillbaka hörlurarna blinkar lampan så att du vet att de laddas. Färgen är blå om batteriet är mer än 20 %, rött om det är mindre. När du kopplar in fodralet indikerar en röd lampa laddning och den släcks när fodralet är fulladdat (cirka 2 timmar). Med en vikt på 53g är detta fodral lätt och litet. Den passar i vilken jackficka som helst.

Tronsmart Onyx Prime Test


hörlurar-Tronsmart-Onyx-Prime

Tronsmart Onyx Prime-hörlurarna har några visuella likheter med Soundcore Liberty Air Pro 2. Touchzonen är lätt att komma åt och tillåter intuitiv kontroll. Lysdioden på utsidan används för att indikera om hörsnäckorna sitter i fodralet. De blinkar blått och rött intermittent för att indikera att de försöker para ihop sig. Om du behöver återställa öronsnäckorna, tryck och håll ned knapparna medan de sitter i fodralet (det kommer att blinka blått och rött). Den enda gången LED-lampan tänds när den används är när batteriet är på väg att ta slut, vilket är väldigt användbart – det finns en röstuppmaning på engelska också.

Visuellt ser de ut som SLA2 Pro och Apollo Air, men med fenor som ger stabilitet. De glider mot örat för mer stöd. Formen är perfekt och designen erbjuder så bra passiv isolering. Detta är viktigt eftersom de inte erbjuder ANC.

Hörlurarna är mer skrymmande än Jabra Elite eller SoundPEATS Mini. De går egentligen inte obemärkt förbi när de väl är i dina öron. Som tur är är de bekväma att använda. Du kommer att kunna lyssna på din musik i flera timmar utan att känna obehag. En balans uppnås mellan komfort och stabilitet. Fenorna är verkligen användbara för extra stöd.

Tyvärr har Tronsmart Onyx Prime inte IPX-certifiering. Det är förmodligen på grund av högtalarna. Hörlurarna är på 6g, inte de lättaste på marknaden, men de är inte tunga för öronen.

Egenskaper


Tronsmart-Onyx-Prime-recension

Tronsmart använde återigen Qualcomm QCC3040-chippet, som möjliggör Bluetooth 5.2-anslutning och stöd för adaptiv aptX. Anslutningen är mycket bra. Onyx Prime kan användas med Tronsmart-appen. Med applikationen kan du kontrollera batterinivån för varje headset och du kan använda spelläge eller musikläge. Det finns också en equalizer som gör att du kan ändra ljudåtergivningen enligt dina önskemål.

Samtalskvaliteten är ganska bra. Vi är långt ifrån vad high-end-modellerna erbjuder, men du kommer att kunna höra personen i telefonen korrekt. Din röst är naturlig, men den börjar försvagas med bakgrundsljudet.

Nästan alla pekkontroller är anpassningsbara. Röstmeddelanden är tydliga och synkroniseringen är bra även i AAC. Vi beklagar frånvaron av ANC, snabbladdning och trådlös laddning. Lyckligtvis erbjuder hörlurarna bra passiv isolering.

Prestanda och ljudkvalitet


Tronsmart-Onyx-Prime-test

Vi lyssnade på olika musikstilar och Onyx Prime gjorde det väldigt bra. Hörlurarna är utrustade med två hybridhögtalare. En dynamisk högtalare och en armaturhögtalare. Tronsmart meddelade: “rikare, renare ljud med ett bredare frekvensområde”. Vi kan säga att det är framgångsrikt. De höga frekvenserna accentueras mycket mer än på SoundPEATS H1 eller NeoBuds Pro från Edifier, vilket gör den musikaliska upplevelsen mer intressant. Du får ingen ljudsignatur som tillfredsställer audiofiler, men det finns tillräckligt med detaljer att lyssna på.

Batteriet är envis, du får 5-7 timmars uppspelning på en laddning och du kan få 3-4 laddningar med fodralet, totalt 40 timmar. Det är en mycket hedervärd prestation. Problemet är laddningstiden, eftersom det inte finns någon snabbladdning måste du vänta 2 timmar på full laddning. Men vi kommer inte att klaga för mycket med tanke på den föreslagna autonomin.

Slutsats


test-Tronsmart-Onyx-Prime

Om du letar efter True Wireless-hörlurar till låga priser så kommer Tronsmart Onyx Prime att tillfredsställa dig. De är bekväma och ger ett behagligt ljud. Du får verkligen vad du betalar för.

Tronsmart Onyx Prime hörlurar


köp nu