Skip to content

Tronsmart Onyx Ace

Tronsmart är ett annat varumärke som försöker ta marknadsandelar på billiga ljudarenan. Företaget designar Bluetooth-hörlurar, headset och högtalare. I katalogen finns även tillbehör för telefon, spelare och andra små tillbehör. I detta test är vi intresserade av Tronsmart Onyx Ace. Dessa är prisvärda äkta trådlösa (100% trådlösa) hörlurar utrustade med filttekniska element. Vi noterar särskilt stödet för Bluetooth 5.0, SBC / AAC / aptX-codecs, integrationen av ett Qualcomm-chip och 4 mikrofoner. Deras tekniska egenskaper är intressanta på papper. När handlar det om deras prestanda? Kolla in svaret nedan.

Bra poäng
– Komfort / stabilitet
– mikrofon
– aptX / AAC / SBC-codec
– Autonomi


Negativa poäng
– Ingen ANC

Tronsmart Onyx Ace-hörlurar


hörlurar-Tronsmart-Onyx-Ace

Hörlurarna kommer i en vanlig kartong. På framsidan kan vi se de olika egenskaper som tillverkaren ville belysa. Inklusive stöd för aptX-codec, de 4 inbyggda mikrofonerna, peksknapparna och batteritiden. När lådan är öppen får du laddnings- / bärväskan, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik och en USB-C-laddningskabel och pappersarbete. Det finns inga silikon-tips eftersom Onyx Ace väljer ett format som liknar Apples AirPods. Hörlurar kan köpas för cirka 40 euro på internet.

Tronsmart Onyx Ace Test


hörlurar-Tronsmart-Onyx-Ace

Från början kan vi konstatera att tillverkaren ansöker om design av fodralet. Den senare används för att transportera och ladda hörlurarna (detta är en funktion som finns med alla True Wireless-hörlurar). Det inbyggda 400 mAh-batteriet laddas via USB-C-porten på den nedre delen (kabeln levereras i förpackningen). En gång ger laddningen av batteriet fyra fulla laddningar av hörlurarna. Positiv punkt vi kan observera batterinivån via de fyra små lysdioderna på framsidan av fodralet. Du vet att den behöver laddas när det bara är den sista lysdioden som tänds. Du ansluter USB-C-kabeln till porten för att börja ladda. Som jämförelse har Tronsmart Onyx Ace inte samma format som Apple AirPods, men deras egenskaper är fortfarande nära. De rundade kanterna är där för att göra det lättare att sätta in fodralet i en byxficka och det är tillräckligt lätt för att det inte ska vara i vägen när du bär det. I grund och botten är fallet verkligen framgångsrikt. Vi uppskattar dess design och format.

Som vi sa dig ser Onyx Ace från vissa vinklar ut som AirPods. Efter det kan vi inte riktigt prata om plagiering. Om vi ​​tittar närmare på öronsnäckorna kan vi se att formatet är nära, men Tronsmart har ändå se till att anpassa dem. Det sticker ut från Apples hörlurar design synvinkel, medan den förblir nära. Till exempel är stammen inte väsentligen rundad. Å andra sidan är det verkligen ett semi-in-ear-format. Det vill säga, det finns inga silikontips att placera på öronkopparna och när de väl är på plats i öronen förblir hörlurarna vid ingången till hörselgången. Detta format uppskattas av känsliga människor som inte gillar djup insättning. Å andra sidan förlorar vi passiv isolering med detta format. Ljud utanför hörs lättare eftersom hörselgången inte är tätad. Vi kommer att diskutera känslan av komfort och stabilitet lite senare.

En gång ger laddning av hörlurarna 4 timmars lyssningstid. Du behöver inte placera dem i fodralet för att utföra laddningen. Tronsmart Onyx Ace är IPX5-certifierade. Som en påminnelse är IP-skyddsindex en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar en enhets motståndsnivå mot instruktioner av fasta och flytande kroppar. IPX5 betyder att hörlurarna är skyddade mot vattenstrålar från alla håll. Du kan därför använda dem i regnet eller på gymmet utan att se dem skadade eller funktionsfel. Att vara vattentålig betyder inte vattentät. Du kan inte helt sänka ner dem i vatten.

Egenskaper


Tronsmart-Onyx-Ace-recension

Hörlurarna fungerar med Bluetooth 5.0, men de stöder också Bluetooth 4.2, 4.1 och 4.0. Den trådlösa anslutningen utförs på konventionellt sätt. Du tar ut hörlurarna ur lådan för att börja parkoppla. Sedan väljer du hörlurarna i Bluetooth-menyn på din källenhet (smartphone / surfplatta). Anslutningen går väldigt snabbt och vi märkte inga avbrottsproblem under vårt test. Du har en räckvidd på cirka 15 meter. Codec-nivå är Tronsmart Onyx Ace kompatibla med SBC, AAC och aptX eftersom det finns ett Qualcomm-chip inuti. Den goda nyheten är att du kan använda hörlurarna på oberoende sätt. Du kan använda en av de två hörlurarna för att lyssna på din musik medan den andra laddas. Denna funktion är användbar när du vill lyssna på din musik medan du är medveten om din omgivning. Du kommer inte att sakna ljudindikationen om du befinner dig på en station.

Låt oss nu prata om komfort och passa in i öronen. Som sagt väljer Onyx Ace ett semi-in-ear-format (som AirPods). Plötsligt placeras de vid ingången till din hörselgång. Det finns inget att klaga på när det gäller insättning och komfort. Du kan bära dem i flera timmar i taget utan att känna obehag. Å andra sidan är stabiliteten ett steg under AirPods. Detta kommer troligen från stångens längd och det rundade formatet. Vi får inte samma stöd, men Onyx Ace förblir fortfarande på plats. Du kan skaka på huvudet utan att se dem lossna från hörselgångarna. Dessutom kan du använda dem för sport eftersom de är IPX5-certifierade (motståndskraftiga mot svett och vattensprut).

Kontrollerna utförs via de taktila ytor som finns på hörlurarnas utsida. Du trycker på för att interagera. De vanliga kontrollerna finns: spela / pausa, navigera mellan spår, ändra ljudvolym, hantera telefonsamtal och du har också möjlighet att använda röstassistenten.

Prestanda och ljudkvalitet


Tronsmart-Onyx-Ace-test

Ljudet förblir korrekt för denna typ av hörlurar. Vi känner att en liten tonvikt läggs på basen. Men helheten är fortfarande relativt balanserad. Transkriptionen av rösterna är bra gjort. Det blir bara nödvändigt att acceptera basens lilla dominans. Efter det är det klart att man inte kan förvänta sig en superdefinierad och exakt ljudåtergivning på True Wireless-hörlurar som säljs till detta pris. Dessa så kallade low-end-referenser kommer aldrig att kunna konkurrera med de modeller som erbjuds av avancerade ljudmärken (Sony, Bose eller Sehenneiser). Tronsmart Onyx Ace erbjuder anständigt ljud som kommer att tillfredsställa majoriteten av användarna. Å andra sidan kan ljudfiler gå sin väg. Ljudkraften är tillräckligt hög för att kunna uppnå en bra lyssningsnivå. Var dock uppmärksam på dina trumhinnor. Vissa människor brukar lyssna på deras extremt höga musik utan att inse den skadliga påverkan över tiden. Detta gäller särskilt för ung publik.

Handsfree-satsen är en av styrkan i dessa True Wireless-hörlurar. Inuti finns ett 8,0 CVC-chip som eliminerar omgivningsbuller när du är ute. Detta kommer att vara särskilt användbart när du tar ett samtal är att du befinner dig på en upptagen gata eller i kollektivtrafik. Å andra sidan har Onyx Ace ingen brusreducering när du lyssnar på din musik. Du kommer aldrig att kunna vara i din bubbla som med AirPods Pro.

Autonominivå är Tronsmart Onyx Ace upp till vad andra konkurrerande modeller erbjuder. När hörlurarna har laddats kan de lyssna på 4 timmar. De är inte de mest uthålliga, men det är mer än tillräckligt för att tillfredsställa majoriteten av användarna. Du kommer att kunna fortsätta lyssna på musik. De måste placeras i fodralet för att ladda dem igen. Den senare tillåter 4 fulla laddningar tack vare dess 400 mAh batteri. Lådans batteri laddas via USB-C-porten. Du behöver bara använda kabeln som medföljer i lådan.

Slutsats


test-Tronsmart-Onyx-Ace

Tronsmart Onyx Ace är inte perfekt, men de har inte några förlamande brister. Ljudet är korrekt för deras prissättning. Inget att klaga på när det gäller design, tillverkning, vi har god autonomi och de föreslagna funktionerna fungerar bra. Kort sagt, de har alla funktioner du kan förvänta dig av 100% trådlösa hörlurar.

Tronsmart Onyx Ace hörlurar


köp nu